Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! FC Groningen vs AZ; Geen excuses, alles geven!!!

Door Lukas van der Wal 11 reacties

MATCHDAY! - Vandaag voetbalt FC Groningen in het eigen stadion tegen AZ uit Alkmaar. De gasten staan op moment van schrijven op een zesde plek ik de eredivisie. De thuisploeg staat op dit moment laatste, door het gelijke spel van Roda JC tegen ADO den Haag. Een doem scenario dreigt voor de formatie van Ernest Faber!

De Groningers weten dus waar ze aan toe zijn, alleen een overwinning kan een grote crisis in de kiem smoren. FC Groningen zal dan eindelijk weer eens een thuiswedstrijd in de competitie moeten winnen, de laatste dateert al weer van het vorige seizoen. Op acht mei jongstleden won de Trots van het Noorden van Heracles Almelo(2-1).

Ernest Faber gooit zijn elftal op meerdere plekken om. Tibbling, Rusnák en Van Weert keren terug in de basis, dit gaat ten koste van Mahi, Idrissi en Hoesen. Verdediger Reijnen vervangt de geschorste Memisevic, Jason Davidson mag vandaag gewoon starten als linksback (rode kaart is kwijt gescholden) Op papier gaat de FC starten in een 4-2-3-1 opstelling, al kan je hem ook uitleggen als een 4-4-2. 

Zoals we al schreven, we staan dus onderaan in de eredivisie. Op deze manier kan het niet meer langer. Faber zal zijn elftal snel aan de praat moeten krijgen, voordat het gat naar het linkerrijtje te groot wordt. De wedstrijd in de Groene Kathedraal begint om half drie, doet iedereen van tevoren een schiet gebedje? We verwachten een extreem gemotiveerde FC aan de aftrap, deze stand in Groningen onwaardig! 

Daarom het volgende verzoek > ALLES GEVEN EN GEEN GENADE! Drei punten AANS niks!

Fc Groningen clublied

Reacties:
Groen hart23-10-2016 om 00:22

Triest zoals we afgezakt zijn . Raad van bestuur grijp in Nijland met zijn mooie praatjes 

Nogutsnoglory123-10-2016 om 01:12

Nou Nijland maakt zeker ook zijn fouten maar om hem dit allemaal aan hem toe te dichten?  Met bijna exact hetzelfde team werd je vorig jaar zevende. Je kan hem toch niet verwijten dat Linsen,Hateboer,Mahi,Rusnak al tijden geen pepernoot meer raken?  Hij kan ze er moeilijk zelf in schoppen. En zijn aankoopbeleid is inderdaad niet best de laatste 2  jaar. Maar is dat ook niet grotendeels toe te schrijven aan de technisch directeur ? 

Nogutsnoglory123-10-2016 om 01:19

Wij moeten niet doemdenken en in ieder geval voor de 100 procent de hele!!!!!! Wedstrijd achter het team staan en niet na 2 verkeerde passes al gaan fluiten. Come on FC !!! Boeren geven NOOIT op. En laat het hele stadion svp eens meezingen als de fanatics vol achter het team gaan staan. Come on het team heeft ons nu echt nodig. We gaan voor de 3 punten en wel de hele 90 minuten lang . 

marcelfcg23-10-2016 om 10:02

En door wie is deze bankklerk/TD aangesteld.......

Ronnie 23-10-2016 om 09:29

Sssttt, alles komt goed. Niets aan de hand. We draaien het wel om na de winsterstop, balletje moet even goed vallen, scheidsrechter was erg slecht, hadden een penalty moeten hebbeb en dan hadden we gewonnen, geen rode kaart van davidson en we hadden heerenveen verslagen... Dream on mensen, dream on.

de keiharde feiten zijn dat we stijf onderaan staan, de trainer niet weet wat ie moet (nu weer drie wissels) een aantal spelers wel willen maar niet beter kunnen, een aantal spelers wel beter kunnen, maar dat niet laten zien en dat er geen geld is om in de winsterstop spelers te halen.

ik wordt er niet vrolijk van in ieder geval, hoezo het komt goed?

laat die Jeltema bellen met feijenoord en laten we vejenovic huren als spelbepaler. En huur van ajax dat buitenspelertje van de balkan uit het tweede.

Doe wat en zorg dat we niet degraderen want met de huidige selectie gaat het niet gebeuren. Daar is iedereen behalve brummie ook wel van overtuigd inmiddels geloof ik.

brummie23-10-2016 om 10:39

klopt, natuurlijk degraderen we niet. Kwaliteit komt altijd bovendrijven. Az is gewoon lastige tegenstander vandaag. Kan alle kanten op. Het gaat met name om het vertrouwen in het team. Het zit inderdaad niet mee, maar de ploeg zal inderdaad zelf ook geluk moeten afdwingen. FC en haar supporters hebben een overwinning nodig om de weg opwaarts te vinden. En stijf onderaan is zwaar overdreven. De verschillen zijn erg klein en na 2 overwinningen haak je aan bij de middenmoot. 

Faber moet wel ingrijpen en iets anders verzinnen, andere spelers mogen het nu proberen, en geef deze spelers ook gewoon het vertrouwen vanmiddag ipv telkens afzagen. Dat gezeur ook telkens over Jeltema en dat Nijland zijn tijd heeft gehad.... Of Jeltema alles alleen beslist. Nu staan we lager dan we normaal staan en dan deugt er weer geen hout van en als we de beker winnen dan zijn we o zo trots. Meeloopsupporters. Als supporters steun je je club in voor -en tegenspoed. Klagen mag uiteraard, maar een beetje relativeren lijkt me voor een aantal niet verkeerd.

brummie23-10-2016 om 10:54

Het hele nederlandse voetbal zit in een neerwaartse spiraal. Er zijn vrijwel geen ploegen meer die in thuiswedstrijden veel kunnen domineren. Heerenveen speelt heel matig, maar heeft wind mee en 2 buitenspelers die op dit moment wel het netje vinden. 

Zo snel kan het gaan. Ondanks de hoge stand op de ranglijst, klagen de supporters van Hveen steen en been mbt het getoonde spel. 

De teams in de eredivisie worden al jonger en grilliger. Verschillen onderling worden kleiner. En er is altijd een team dat het naar verwachting beter doet dan verwacht. Twente bijvoorbeeld. Logisch, op deze ploeg zat totaal geen druk, lijfsbehoud is het uitgangspunt en de rest is alles bonus. 

Bij Fc Groningen is de supporter erg kritisch (en soms ook terecht), vaak negatief en heeft een veel te hoog verwachtingspatroon. Volgens mij ontbreekt het in de huidige ploeg niet aan inzet en welwillendheid. Ze knokken ervoor, en zoeken geforceerd naar een doelpunt/gelijkmaker. Bij achterstand speelt de ploeg slordig en angstig. Mentaal probeem dus.

De enige manier om dit te keren zijn positieve resultaten. En dan kan het best zo zijn dat de ploeg boven zich uit gaat stijgen en vleugels krijgt. Deze selectie is naar mijn mening tov vorig jaar kwalitatief beter. Met name defensief, Memesovic en Davidson zijn aanwinsten. Bottleneck is en blijft middenveld en aanvoer naar de spitsen. In potentie zijn Sorloth, van Weert en Hoesen gewoon aardige spitsen waarvan Sorloth, nog erg jong is en veel moet leren. Als International van Noorwegen kan hij echt wel ballen. Maar je mag van deze jonge gast niet verwachten dat hij de kar gaat trekken.

 

Nogutsnoglory123-10-2016 om 12:57

Helemaal mee eens, had het niet beter kunnen verwoorden. De concurrenten om ons heen hebben echt geen betere selecties maar daar zit het soms wel mee zoals Twenthe en Hveen. Maar het kan ook zo weer omslaan,kijk maar naar ADO. Geweldig begonnen maar ook in de laatste 5 wedstrijden maar 1 punt gepakt. En zo kan het omgekeerd ook gaan, een paar overwinningen en je kan zo weer richting het linkerrijtje kijken. Alleen AZ is wel een vervelende tegenstander op dit moment. Zij kunnen als geen ander prima tussen de linies in spelen. 

FCGmijnclub23-10-2016 om 11:43

Prachtig betoog Brummie echter met name Hans Hateboer zei o.m. deze week op FCG TV heel treffend, "je staat op dit moment op een positie/ranglijst dat geen toeval is".....

We maken teveel fouten, teveel balverlies (structureel).

Ik vraag me af, wie op het veld de kar moet trekken? Een speler die dit  'jonge grut' bij de hand neemt en iemand op zijn plaats zet...

Gezocht: een geroutineerde baas voor op het middenveld en een doeltreffende balopeisende baas voorin

 

Nachtwacht23-10-2016 om 11:52

Je bedoelt Maduro er in en Hiariej er uit....

renevanderes23-10-2016 om 12:02

Doet Jensen wel mee, was zaterdag niet aanwezig op de training. Mogelijke vervanger Bacuna, ach wat maakt het uit verliezen doen we toch wel. Of bestaan wonderen toch wel. Laten we het hopen. Al geloof ik er niet meer in met deze trainer. Gelukkig heeft groningen de opvolger in huis Henk de jonge. Hoeft Nijand ook geen eurotjes uit te geven, veel plezier allemaal vanmiddag.

FCGmijnclub23-10-2016 om 12:41

@nachtwacht, Maduro prima voetballer, helaas geen natuurlijk leider... 

Nachtwacht23-10-2016 om 13:41

Het is helaas geen Schaars, maar bij gebrek aan beter. Ik vind het wel een modelprof, die bovendien heel weinig balverlies leidt op het middenveld.

grunnfan23-10-2016 om 15:06

Tibbling moet 7 vd 10 x veel sneller spelen.....net die paar passen of actie te veel is vaak balverlies....hij moet veel simpeler spelen

grunnfan23-10-2016 om 15:23

Mooie kopbal van v Weert....waarom zat hij altijd op de bank??..echt een mooie spits..ik zeg Geef die jongen vertrouwen de komende wedstrijden

Nachtwacht23-10-2016 om 16:36

Heerlijke overwinning en weg van de laatste plaats....

Tenenkrommend commentaar bij Fox. Die man maakt zichzelf belangrijker dan het voetbal.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!