Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY!!! FC Groningen vs Sparta Rotterdam - Geen genade, drei punten aans niks!

Door Lukas van der Wal 20 reacties

MATCHDAY! - Vandaag voetbalt de FC in de eigen Groene Kathedraal tegen promovendus Sparta Rotterdam. De Spangenaren hebben na vier wedstrijden zes punten binnen geharkt, vijf meer dan de Trots van het Noorden. De wedstrijd in de Euroborg (volksmond) begint om half drie en staat onder leiding van fluitist Danny Makkelie.

Een overwinning tegen rood-wit is een vereiste, bij winst sluit de FC aan bij de grijze middenmoot. Het seizoen is nog lang genoeg, dus er is nog niks verloren. Aanvaller Danny Hoesen moet vandaag voor de treffers gaan zorgen tegen Sparta, Van Weert moet tegen zijn zin in gaan banken. Uiteraard zal de aanvoer naar de spits van boven gemiddelde kwaliteit moeten zijn, om daadwerkelijk wat te kunnen uitrichten. Middenvelder Hiariej mag ook komen opdraven, Simon Tibbling is nog niet topfit. 

De vermoedelijke opstelling - Padt; Hateboer, Larsen, Memisevic, Davidson; Hiariej, Linssen, Yttergard Jenssen; Idrissi, Hoesen, Mahi.

Even na kwart over vier weten we wat de FC heeft gedaan. Drie punten is het devies, alleen al om met een goed gevoel naar Utrecht te kunnen afreizen volgende week. Kun je niet aanwezig zijn? Boerenmacht doet uiteraard live verslag via twitter!

Tsunami!!

COME on FC, laat ons weer eens juichen!

Reacties:
renevanderes11-09-2016 om 09:18

Heb er zin in, goed veld ,goede selectie, goed weer niet te warm. Heb een goed voorgevoel, denk 4 of 5-1. Gewaagde voorspelling ja zeker.

hermanpetra11-09-2016 om 09:40

Laten we beginnen met 3 punten. Hoe dat maakt me niks uit. 

Groen hart11-09-2016 om 10:05

Als we deze niet winnen ga ik mij echt zorgen maken!

Jantje11-09-2016 om 10:40

Sparta is leuke ploeg met voorin zeer gevaarlijke spelers. Ik verwacht een kleine nederlaag. Groningen gaat dus een zwaar seizoen draaien waar het lastig weg komen is.  Zie cambuur het kan heel raar gaan.

11-09-2016 om 11:29

Het wordt een echte wedstrijd, waarbij beide ploegen kunnen winnen. Onze FC zal eenzelfde mentaliteit aan de dag moeten leggen als tegen PSV en ook weer enigzins lucky moeten zijn. Sparta moet niet worden onderschat, ze pakken niet voor niets zes punten uit 4 potjes voetbal. Hopenlijk winnen we en kunnen we weer wat meer naar boven kijken

11-09-2016 om 13:12

2-3

 

Groen hart11-09-2016 om 13:14

Aan je begroting ben je verplicht deze te winnen .

11-09-2016 om 13:18

Eens! Als je bijna 2x zoveel geld kunt uitgeven als je tegenstander, moet je winnen. Maar ja, heeft de TC goed geinvesteerd?

 

11-09-2016 om 13:38

Zolang Hiariej meedoet (waarom Maduro niet op die plek) en we zo'n vreselijk matig bezet middenveld houden, blijven we punten verliezen. Treurig maar waar

marcelfcg11-09-2016 om 16:23

Dit wordt een heel zwaar seizoen. 

Wat een vreemd samengestelde selectie. Memicevic is een echte verdediger maar te traag om met ruimte in de rug te spelen. Hierdoor kun je zelfs Sparta niet helemaal vast gaan zetten. Tevens voorin nog minder scorend vermogen zonder De Leeuw.

 

 

11-09-2016 om 16:30

Vechtlust leverde Sparta toch wel een verdiend puntje op (zoals onze FC ook deed in Eindhoven). Volgende week een degradatie duel tegen Utrecht. Waarom thuis de hele voorhoede gewisseld wordt en geen aanvullende impulsen in het laatste half uur worden ingebracht, is echt onbegrijpelijk. Het wordt tot de kerst een heel heel zware seizoenshelft.

Groen hart11-09-2016 om 16:43

Hebben we beter ?

Groen hart11-09-2016 om 16:32

Memicevic de beste aankoop maar wat was de tweede helft weer matig, begin mij echt zorgen te maken .

Sparta en Twente daar moet je thuis van winnen. Hiariej zal wel weer de schuld krijgen hier maar vond Idrissi de slechtste man.

11-09-2016 om 17:08

Het CV - duo presteerde naar behoren, ook al zijn ze beiden als nieuw te beschouwen. Onze FC had normaliter nu een zevental punten moeten hebben. Minimaal vijf onnodige verliespunten tot op heden

appie happie11-09-2016 om 16:37

T was mooi weer..En dat wast..

11-09-2016 om 16:44

wedstrijd niet gekeken, Appie?  die 1-1 was voorspelbaar, en weer was Hateboer weer een valse aanvaller en kwam hij te laat bij zijn verdedigende taken...  want als Memievic en Hateboer vooerin staan dan is de tegenstander er zo doorheen, tactische blunder van Faber.  Verder was Linssen weer onder de maat, wat is er toch met die man?  kan niet tot een afronding komen, venals Tibbling het laatste kwartier.  Larsen toch degelijk en Mahi de gevaarlijkste...maar inderdaad, zoals hierboven genoemd:  Groningen miste en nummer 10, en dat verhaal is afgezaagd, toch?

Ik hoop dat Jeltema even uit beeld blijft, en Nijland niet te veel grapjes meer maakt, want FC Groningen zal meer tijd nodig hebben en de punten zullen wedstruijd voor wedsterijd bij elkaar gesprokkeld moeten worden.  De tijd van een ploeg die op papier thuis wel even zal winnen, die lijkt voorlopig voorbij...jammer !

11-09-2016 om 17:20

Je hebt gelijk,Kees, het was voorspelbaar!!!!! Feit is én blijft dat dit FC-Groningen een hele slechte selectie heeft en dat mag Nijland zich vooral aanrekenen.  Er lopen allemaal individuen op het veld die samen geen team vormen. Nijland wordt gezien als de "redder" van FC-Groningen maar als dit nog even zo door gaat brengt diezelfde Nijland deze club naar de bliksem met z'n hap-snap beleid. Henk Veldmate was nog diegene die deze club met enige kennis van zaken kon sturen maar die moest zo nodig plaats maken voor die bankbediende die er geen snars van begrijpt hoe je een club met goede spelers moet samenstellen. Twee punten uit vijf wedstrijden is voor een club als FC-Groningen toch ten hemel schreiend slecht en dan komt Nijland met een circus act en nodigt in z'n slechste Engels (á la Louis van Gaal) ene Pogba uit, om naast hem te komen zitten op de tribune. Belachelijker kan je je niet maken. Als directeur van een BVO zou ik mij drukker maken om de prestaties van het team in plaats mij zo belachelijk te maken voor de "goegemeenschap"

11-09-2016 om 17:31

Nog even over die circus act. In een eerdere post heb ik aangegeven het wel een "humoristische" daad te vinden en heb daarop gereageerd met de woorden "edik,edik,edik", maar bij nader inzien was het helemaal niet humoristisch, het was gewoon "aanstootgevend" zoals die Nijland prbeerde de aandacht te trekken. Een advies aan die "clown"......ga eens een paar weken naar de nonnen in Limburg en leer eens fatsoenlijk Engels spreken,.......... zielige man.

11-09-2016 om 16:38

Idrissi is K voetballer. Hoort niet bij de Fc.
Memisevic speelde goede wedstrijd evenals Larsen en Hateboer.

 

vergis ik me trouwens of had Padt die bal gewoon moeten hebben? Korte hoek mag toch niet?

11-09-2016 om 16:52

De hand van Fabee is al duidelijk te zien. Als NEC trainer koning der gelijke spelen.

11-09-2016 om 16:56

Kees: Weet jij wat de opdrachten zijn aan de middenvelders als Hateboer gebruik maakt van zn aanvallende daden ?

Trouwens, Hateboer redt Groningen door een bal van de doellijn te koppen

11-09-2016 om 17:11

die middenvelders moeten dan verdedigende taken overnemen...numeriek klopte het niet maar ook niet op duelkrachT: dat leggen ze af...en mijn opmerking is dat Hateboer in iedere wedstrijd wel een cruciale fout maakt als hij naar voren gaat, ondanks dat hij overall geen slechte wedstrijd speelde. waarom niet een voorhoede die het op individuele kwaliteit zelf klaart?  Sparta is een degelijk elftal , maar zeker geen wonderploeg.

Nee...het ontbreekt nog wel aan het e.e.a., vooral  in de as van Groningen!. 

En in de voorhoede, waarin men met weinig verstand speelde.  Van Weert zal in deze speelwijze ook niet veel kunnen uitrichten.  Pastoor had zijn ploeg goed geïnstrueerd.  

Oeleoptak11-09-2016 om 17:15

Dat het geen eitje zou worden had ik al voorspeld. Na vanmiddag kunnen we zeggen dat de verdediging redelijk op orde is. Wel moet men beter alert zijn op de omschakeling van de tegenstander en is voor Larssen het positiespel een dingetje, die liep soms op de totaal verkeerde plek.

Het middenveld kwam niet goed uit de verf, Linssen ver onder de maat, Jenssen en Hiariee redelijk. Toch denk ik dat een 442 systeem voorlopig beter is voor de fc, nu kon Sparta grote delen van de wedstrijd daar vrij tikken. Zowel Linssen als Rusnak kunnen op half spelen en Mahi ook wel als het moet denk ik. Met twee brekers op het midden of een mid mid en een vm lijkt me dat meer zekerheid opleveren. En dat is wat het elftal nu nodig heeft, dat zag je na de tegengoal duidelijk. In de spits kun je dan Weert en Mahi zetten. Hoesen speelde weer eens als een mietje vandaag, verloor bv alle kopduels, ging daar maar voor 30% voor zag ik. Dat ze die willen slijten lijkt me terecht. Sorloth had ik veel meer van verwacht, gebrekkig inzicht, gebrekkige techniek, maar kreeg ook geen goede voorzetten, alles te hoog, te kort of te scherp. En hij is een spits die het van een goede voorzet moet hebben. Man, wat mis ik De Leeuw, die kon uit niks een goal maken.

De minpunten waren dus Idrissi, Hoesen, Linssen. Pluspunten waren de stijgende lijn van Hateboer, de rest van de verdediging was ok, Jenssen en Hiariee redelijk, Mahi goed. Juffrouw Rusnak speelde te kort. Tibbling viel slecht in.

Al met al verdienen middenveld en aanval de nodige aandacht in de winterstop, gevraagd wordt een bikkel op midden met uitstraling, voor de aanval een koele killer.

11-09-2016 om 17:18

Dan moet je zorgen dat je betere middenvelders opstelt met voetbalgogme. Vooral als je wil spelen met aanvallende backs.

11-09-2016 om 17:18

Dan moet je zorgen dat je betere middenvelders opstelt met voetbalgogme. Vooral als je wil spelen met aanvallende backs.

appie happie11-09-2016 om 17:44

Kees ik zat in 5 stadion..wat halfleeg leek....maar achteraf heb ik er spijt van dat ik gegaan was...voort zelfde geld verlies je weer..slotfase 3 100% kansen voor Sparta..

wat vriend Hateboer betreft,  tis dat ik niemand anders weet op rb...Vanuit mijn positie vak N kon ik niet zien of het Sparta doelpunt buitenspel wad  t leek wel zo..

 

Maar weer eerlijk ik heb geen uitgespeelde fc kans gezien hoor..m Hoe komt dat?op papier hebben we een fantastisch elftal

11-09-2016 om 17:59

Ja Appie, op papier maar verder komen we niet met dit "fantastische" elftal, wat eigenlijk helemaal niet zo fantastisch is. Het komt erop neer dat het een bijeengeraapt zooitje is daar Faber een team van probeert te maken. Een helse opdracht zal ik je zeggen. Morgen maar weer trainen en volgende week vrijdag met dikke cijfers op de kloten krijgen van FC-Utreg. Ik word er in elk geval verschrikkelijk chagrijnig van.

12-09-2016 om 00:51

<radeloos - redeloos - reddeloos>   weet je nog uit de 80 jarige oorlog?...."Op papier" is Hateboer RB! .  Trouwens,  Sparta had een minstens zo goede conditie in het laatste deel van de wedstrijd en waren idd gevaarlijker. Denk dat de buitenspelval /"stappen" met 3 Groninger spelers achterin nog niet helemaal klopte. 

appie happie11-09-2016 om 18:07

Ach neem een wijntje

11-09-2016 om 18:19

Neem iets sterkers, Appie, een "Tomatin single malt" bijvoorbeeld. Lekker zachte "whisky" uit de Cairngorms.Knap je van op naa zo'n "zaad" wedstrijd. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!