Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! PEC Zwolle - FC Groningen (19:45uur) DAAR ZIJN WE WEER!!

Door Lukas van der Wal 22 reacties

Het is zaterdag, de mooiste dag van de week. Vanavond ontmoet PEC Zwolle in eigen huis de Trots van het Noorden. Onze groenwitte helden staan voor een lastige klus tegen de blauwwitte helden van trainer Ron Jans en zoon van Hans Nijland, Stefan. De wedstrijd in het IJsseldelta Stadion begint om kwart voor acht en wordt gefloten door scheidsrechter Higler.

FC Groningen zal de strijd aan moeten gaan zonder de vertrekkende Johan Kappelhof. Mimoun Mahi, Lorenzo Burnet en Albert Rusnák ontbreken eveneens vanwege blessures, al denkt Van de Looi dat ze snel weer fit zijn. PEC is in onze ogen (licht) favoriet voor de ontmoeting met FC Groningen. Echter verloor FC slechts 1 keer van de laatste 4 uit-ontmoetingen tegen de blauwvingers. Resultaten uit het verleden tellen uiteraard niet mee, maar dit geeft de burger in ieder geval wat moed! 

Basis FC - Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Payne; Maduro, De Leeuw, Tibbling; Linssen, Sørloth, Drost

Voor het manusje van alles van de ploeg, Jesper Drost - is de ontmoeting met zijn oude ploeg een speciale. De middenvelder heeft er zin in en wil vlammen tegen zijn voormalige ploeggenoten. Als het aan ons ligt pakt Drost in Zwolle zijn vorm weer op van voor de zomer! 

FC Groningen wordt ondanks de magere resultaten gesteund door 449 supporters. Boerenmacht reist ook af naar Zwolle, we nemen de drie punten graag mee naar huis! Voor de thuisblijvers proberen wij via twitter iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Op naar een mooie wedstrijd, DREI punten AANS niks! Wat verwachten onze volgers van deze wedstrijd?

 

COME ON FC, WE'RE GONNA WIN! 

Reacties:
appie happie30-01-2016 om 09:14

goedemorgen,

 

Ik verwacht een punt,omdat de fc toch lastig te bespelen is,taai..Maar wie weet komt er een mooie overwinning uit,Pec,denkt dat de fc een eitje is..nou dat zullen we dan nog wel eens zien.ik denk met het vertrek van Kappelhof dat er meer mogelijkheden zijn,meer omdat hij meesta achteruit speelde,meer voorwaarste drang is niet verkeerd.alleen onze creabea)Mahi) ontbreekt we moeten het nu voorlopig even van mannenvoetbal hebben..En wie weet kunnen we Chery  huren voor een half jaar,hij komt echt weinig aan spelen toe in Engeland..

 

Misschien komt er vandaag of morgen nog een mooie verrassing uit de hoge hoed van Nijland.

campesino30-01-2016 om 09:36

jullie zijn er vroeg bij redaktie!!

gelukkig geen kappelhof meer op het middenveld. nu de leeuw nog en dan kunnen we eindelijk gaan voetballen.

30-01-2016 om 11:35

We konden vannacht niet slapen van de spanning hahah, het stond er inderdaad op tijd op...

 

Toto score een 2! (0-2)

campesino30-01-2016 om 09:41

ik zie in de poll dat er aardig wat stemmen op lukkien en groninger zijn. misschien moeten ze vd looi toch maar een schop onder zijn kont geven en deze 2 het seizoen laten afmaken. voldoen ze, dan hebben we trainer voor het volgende seizoen. voldoen ze niet dan wordt verbeek het niet, want ingaan op de wensen vd supporters is vloeken in de kerk.

appie happie30-01-2016 om 10:25

ik heb po op Dick Lukkien gestemd dat was niet de bedoeling(maakt niet uit verder die wordt het toch niet)hoop ik.is ook net als vd Looi.

30-01-2016 om 14:08

idd, Lukkien heeft in de ene wedstrijd dat Maaskant was geschorst voor wangedrag, dezelfde spelopvatting gehanteerd...  De hele kwestie is, of je met aanvallender en initiatief , ook beter combinatiespel krijgt, (veel) meer kansen ( dan die 2 per wedstrijd ) en ook meer punten.... ??  Ik kreeg wel eens het idee dat de doelpunten niet van de aanvalslinie moesten komen maar van Hateboer alleen. Er is hier al veel gediscussieerd over dit thema...maar laat het maar aan Jans over om op die manier te spelen ... al zal daar bij die club vanavond ook wel wat de rem opzitten... uitslag?  1-1 of 2-2 

renevanderes30-01-2016 om 15:10

Ben bang voor een 3-0 nederlaag voor FC Groningen tegen Zwolle.

campesino30-01-2016 om 15:43

kees, ik denk, zoals hier ook al vaker is besproken, dat je verschil moet maken tussen balbezit en aanvallend voetbalt. nu raaskalt vd looi weer dat we meer balbezit moeten hebben. waarom? 70% balbezit op eigen helft met 2 schoten op doel is geen aanvallend voetbal.  40 % balbezit , maar naar voren gespeelt met snelle combinaties zie ik veel liever dan dat ellenlange rondgespeel op eigen helft. dus dat combinatie spel waar jij het over hebt, krijg je niet door initiatief te nemen, maar door aanvals patronen te trainen, met natuurlijk spelers die dat kunnen. misschien is daarom een buitenlandse trainer een idee. eentje die niet de hollandse school van balbezit handteerd.

30-01-2016 om 17:18

mee eens Campesino:  maar ikmvertrouw de uitleg van de trainer niet: let maar op tegen Zwolle spelen ze heel behoudend en balverlies voorkomen is zo ongeveer het enige wat ze opgedragen wordt...

Ik ben een liefhebber van Engels voetbal, snel, veel fysiek en door de lucht, en spelers die op hun eigen plaats in hun kwaliteit spelen... maar natuurlijk weet ik dat bijv. Duitsers dodelijk effecftief over de grond kunnen zijn.  Bij FC Groningen is nu al twee jaar lang in uitwedstrijden op een gestolen punt gespeeld...dat wil zeggen dat men instructies geeft om maar helemaal niks te doen in de eerste helt, en pas in het laatste kwart gas te geven, waardoor opeens de snelheid in de aanval komt, de open gaten vallen in de verdediging van de tegenstander vallen, en de eigen verdediging wordt ontlast.  Ik vond het onthutsend dat tegen WII recent, zo op dat ene doelpuntje werd gegokt wat pas in de 95'minuut viel...hebben we dat niet veel vaker gezien? 

Er zijn dus wmb veel te veel tactische instructies van deze trainer om de ander te slim af te zijn, maar daardoor kom je zelf tot niks of veel te weinig. 

De aanvalspatronen waar jij over schrijft waren tot voor een jaar ( en in thuiswedstrijden ) een mix van snelle doorbraak van de zijlijn naar binnen en voorzetten op de Leeuw, de counter dus...Dit jaar moeten ze het doen met allen maar die steekbal of individuele actie van bijv.Linsen dan wel Drost. Ik hoop dat dat eruit gaat, en dat Seurloth/De Leeuw  voor een verrassing gaat zorgen als afmaker/koppend....  en natuurlijk ontbreken voorzetten en schoten  van spelers als  Antonia/ en Rusnak en Mahi  die iets extra's  bij de aanval kunnen leveren.  In principe zou het met deze jongens moeten kunnen, maar heel veel finesse en overtuiging  is er niet, alleen soms een paar momenten.

renevanderes30-01-2016 om 16:21

Ja Gert-Jan Verbeek intussen haf Duitser half Fries.

30-01-2016 om 20:31

SCHEISSE

brummie30-01-2016 om 16:38

 Zwolle speelt vrijwel het hele seizoen al op de counter. Ben benieuwd of ze ook het iniatief aan Groningen laat in eigen huis.

Verwacht (en hoop) een  gelijkspel.

 

 

 

appie happie30-01-2016 om 17:17

Nee de fc zorgt voor een suprise..nl winst 3 punten mee in de bus..ik neem er alvast een op...Kees uit Chille...chardonnaye.....cassablana valley...Molina  super wijntje

appie happie30-01-2016 om 18:42

kom ik er achter dat die kloten fox  fc op 5 uitzendt ja die kan ik niet ontvangen kloten fox..

30-01-2016 om 20:09

19 minuut 0-1 Alexander Sorloth.

30-01-2016 om 20:29

Rob Roy zat journaal te kijken ....over asielzoekerstentenkampen in de regen  aan het Nauw van Calais...speelt hier in Zwolle het Nauw van De Looi.vanavond??  . 

30-01-2016 om 21:22

Ja Kees ik heb het deze zomer met eigen ogen mogen aanschouwen daar in Calais maar één ding kan ik je vertellen van wat je op de TV ziet is in het echt vele malen erger. Dan kijk ik toch nog liever naar "het Nauw van v.vd Klooi"

grunnfan30-01-2016 om 20:18

Dit bewijsr het ongelijk van de trainer vd looi dat kappelhof voor balans zorgt ih elftal....in 1 half uur al meer vooruit gevoetbald dan de hele vorige 5 wedstrijden

grunnfan30-01-2016 om 20:35

Drost echt ver onder de maat....die gozer heeft ook geen power en body....lijkt net of hij motoriek gestoord is......zeer zwakke balvehandeling

brummie30-01-2016 om 20:48

Grunnfan, de uitvoering door de spelers is beter en Zwolle geeft niet veel druk, waardoor er makkelijker vooruit gevoetbald kan worden. Drost speelt niet slecht. Heeft veel oog voor ruimte. Moet het van zijn techniek hebben en niet van zijn fysiek. Al met al leuke wedstrijd om naar te kijken. 

grunnfan30-01-2016 om 21:09

Verschil van mening brum...kan gebeuren...vond drost echt bagger vandaag

30-01-2016 om 21:22

Groningen speelt tot nu toe prima. De FOX verslaggever vraagt zich af of dit met het vertrek van van der Looy te maken heeft. Lijkt me ver gezocht. Ik denk dat het vrij simpel is: nu we verlost zijn van de veruit zwakste speler (Kappelhof) en Rusnak niet mee doet ontstaat er ruimte om te voetballen en kan Tibbling weer opbloeien. Rusnak is over het algemeen ook een storende factor omdat hij teveel ballen opeist en alle vaart uit een wedstrijd haalt. Door Hoesen is er wat. meer combinatievoetbal mogelijk. Maar ik moet nog zien  of hij nou ook es gaat scoren. Zo'n balletje doorschuiven naar M.de Leeuw geeft exact weer hoe Hoesen het liefst speelt. 

30-01-2016 om 21:30

Je wordt op je wenken bediend:  Hoe- is het in  Hoe-sennaam  mogelijk? dat ie scoort, en ook nog na Soerloth en De Leeuw....

Johan30-01-2016 om 21:25

Ik ook. Idd loopacties maar bijna geen pass nd zelfde kleur. Leuke pot en eindelijk een Groningen waarbij je wat ziet. Verschil Maduro Kappelhof is ook zeker niet onbelangrijk. Een geluk dat ie weg is anders was ie daar weer opgesteld. 

appie happie30-01-2016 om 21:33

Zo is dat  komt doordat k weg  omdat hij het spel ophoudt  ehhh hield.

30-01-2016 om 21:44

Fantastische pot voetbal en een FC Groningen gezien zoals ik dat in tijden niet gezien heb. Hoesen met een assist en een goal belangrijk. Payne prima wedstrijd, Hateboer eindelijk weer eens op zijn normale niveau. Tibbling weer ouderwets op het middenveld. Padt houdt FC een paar keer goed in de wedstrijd. Zondag maar weer zo tegen de fraaizen.

30-01-2016 om 21:45

drie doelpunten in een uitwedstrijd....dat is lang geleden!

appie happie30-01-2016 om 21:47

Precies en hopen dat blessures van Linssen en Sørloth  mee vallen...gebroken hand? Kon niet kijken omdat canaal digitaal geen fox 5 heeft

grunnfan30-01-2016 om 21:56

Koop je een fles wijn minder in de week appie en stap je over op ziggo of kpn....

appie happie30-01-2016 om 22:31

Geen kabel beschikbaar  woon in the middle of nowhere...

Cantona30-01-2016 om 21:50

Ondanks de vele blessures en dat het de laatste tijd ggewoon niet om aan te gluren was, hebben ze vanavond gevochten voor wat ze waard waren en zo een goede overwinning behaald!

Als ze elke wedstrijd zo'n inzet tonen dan vindt ik het best......

 

30-01-2016 om 23:05

start van de tweede siezoenshelft lijkt erg op vorige jaar, maar "het lijkt maar zo" zal onze trainer wel weer zeggen, en daar moeten de supporters nu maar even blij om zijn/ die zijn de grootste winnaar

Hendrik30-01-2016 om 21:58

Heb een goede pot gezien van Grunn hopen dat ze deze lijn doorzetten en dat de blesure van Sorloth meevalt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!