Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! Slovan Liberec – FC Groningen; een groen-witte invasie op een historische groen-witte datum?

Door Lukas van der Wal 2 reacties

Vandaag is het donderdag 22 oktober 2015, een historische groen-witte datum. Matchday in Tsjechië… De wedstrijd tegen de Tsjechen is van levensbelang voor de ambities van de bekerwinnaar.  Groenwit wordt vanavond ondersteund door een vol uitvak, maar liefst 2000 supporters zullen plaatsnemen in het stadion van Slovan. Een ware heksenketel kan dus worden gecreëerd door de Groningse achterban.

Trainer Erwin van de Looi kiest vermoedelijk voor een kerstboom-opstelling. Aanvoerder Rasmus Lindgren is niet afgereisd met zijn teamgenoten naar Tsjechie. Aanvaller De Leeuw is wel meegegaan na zijn ziekte. De spits moet zoals het nu lijkt genoegen nemen met een plaats op de bank. Kasper Larsen krijgt net als Etienne Reijnen een basisplek. Grunn zal gaan spelen in een 1-5-3-2 formatie. Mimoun Mahi en Bryan Linssen zijn vanavond de voorwaartsen. 

Vermoedelijke opstelling: Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Kappelhof, Tamata; Tibbling, Rusnak, Maduro; Linssen en Mahi. 

Gezellige sfeer vanmiddag in het centrum van Liberec

Van de kraker in Liberec zullen wij via twitter een live-verslag gaan houden. De wedstrijd is ook te volgen op kanaal drie van de tv-zender Foxsports. Wil de FC nog wat maken van haar Europees avontuur, dan is een driepunter de enige optie. Een ander resultaat is dodelijk voor het vervolg.

   

Op weg naar het stadion en aangekomen in de catacomben met veel hesjes...

Grunn is naar onze mening voetballend beter, maar Liberec fysiek sterker. De Trots van het Noorden heeft het vaak lastig met zulke ploegen en helemaal in een uitwedstrijd. De FC heeft een ‘uit-syndroom’, maar daar moet vanavond maar verandering komen! Geen smoesjes, alles of niets vandaag. We willen strijd, passie en inzet zien, vechten voor onze Trots! Come on FC!

   

In het stadion

Reacties:
22-10-2015 om 23:23

Op wilskracht behaald 1:1 gelijkspel door een panalty (in 2e instantie benut door Antonia).

Jammer, er had meer ingezeten, omdat de afwerking van de Slowaken niet geweldig was; maar FC groningen had 60 minuten te weinig offensieve kracht met eigenlijk alleen Linssen voorin, want Mahi moest al die tijd mee bikkelen op het middenveld.

Het leek wel of veel FC G spelers vermoeid aan de wedstrijd begonnen.

Defensief leek het helemaal mis te gaan na 6 minuten met een niet snuggere Kappelhof. Verder werd er vanuit de defensie de vrije man (weer niet gevonden).  Op karakter en na de 1-0 na geklungel achterin en wissels van Maduro en Linssen kwam het tot een opleving toen De leeuw na een hoge trap in het gezicht van zijn opponent eraf werd gestuurd. De laatste krachten werden aangesproken en een voorzet op een omvergetrokken Reijnen werd  een strafschop waar Hoesen de bal meteen claimde... Recht op de keeper af, maar gelukkig voor FC Groningen was Antonia in de 95' er nog bij voor de 1-1. Een spannend slot 

FC Groningen neemt een verdient punt mee naar huis...maar zo jammer, dat het de eerste helft aanvallend niet méér durf had. 

FCGmijnclub23-10-2015 om 09:17

Was toch echt Hoesen Kees 

23-10-2015 om 12:54

ja, ik zag later dat de goal op zijn naam kwam... zal wel bij zijn FCG goals worden opgeteld...dit kan trouwens nog wel op één hand... maar wat niet is kan nog komen.  (ps het radioverslag van RTV was zo extatisch in de laatste minuut dat je zonder aparatuur het door de buitenlucht van verre uit Slowakije kon horen...het lijkt "Theo Koomen 2.0" wel !! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!