Terug

Deel deze pagina:

[Update 31 januari] Meerdere kandidaten in beeld, opvolger Hans Nijland

Door Redactie 0 reacties

Wouter Gudde
Volgens de Telegraaf (eerder deze dag) is Wouter Gudde (34) de ideale kandidaat om Hans Nijland als algemeen directeur op te volgen. Gudde is momenteel commercieel directeur van Excelsior en voetbalde bij Sparta, RKC en Excelsior. Tijdens zijn profcarrière behaalde hij zijn universitaire studie bedrijfskunde en stopte op zijn 26e om zich te richten op een maatschappelijke loopbaan. Wouter Gudde is de zoon van Eric Gudde die directeur is van de KNVB en daarvoor - tien jaar algemeen directeur was van Feyenoord. Gudde die samen met Excelsior directeur Ferry de Haan jaarlijks een groei bij de Kralingers realiseert, bevestigt met de selectiecommissie van FC Groningen te hebben gesproken en ziet een move naar Groningen als een geweldige kans om stappen te maken.

Update donderdag 31 januari - Wouter Gudde blijkt op poleposition te liggen als opvolger van Hans Nijland. Volgens het DvhN plaatsen diverse geledingen binnen en buiten de club nu al hun vraagtekens bij zowel het profiel van de kandidaat als de procedure.

De werkwijze schrijft voor dat de selectiecommissie een voordracht doet aan de rvc. Als de rvc een positief oordeel geeft dan moet het stichtingsbestuur van de club onder aanvoering van huisadvocaat Wim Entzinger en burgemeester Marco Out de aanstelling uiteindelijk beklinken. Gudde heeft inmiddels met de selectiecommissie gesproken als met de rvc. Een aantal criticasters vreest dat de kans om een frisse wind te laten waaien binnen de club om zeep wordt geholpen en dat de voordracht van Gudde uit het old boys network komt.

Het functieprofiel toont opvallend veel overeenkomsten met het CV van de ophanden zijnde kandidaat...

Robbert Klaver
Volgens RTV Noord heeft FC Groningen het personeel via een interne e-mail ingelicht dat Gudde officieel kandidaat is. Afgelopen zondag verstreek de sollicitatie deadline. Commercieel directeur Robbert Klaver blijkt eveneens te hebben gesolliciteerd maar de sollicitatiecommissie zag in hem niet de opvolger van Hans Nijland. Klaver is een paar dagen geleden afgewezen.

De commercieel directeur had zelfs zijn vaste contract in willen leveren om op basis van een jaarcontract algemeen directeur te worden zodat de club geen hinder heeft van afkoopsommen, mocht het fout gaan. Klaver vertelde aan RTV Noord het ontzettend jammer te vinden dat het zo gelopen is en graag deze stap had willen maken waarbij de huidige gang van zaken voor hem persoonlijk een grote teleurstelling is.

Johan de Kock en Johan Bolhuis stonden op de kandidatenlijst maar hebben niets meer van de club gehoord. Hans Nijland wil aan RTV Noord geen uitspraken doen over interne zaken. Erik Mulder die voorzitter is van de selectiecommissie is niet bereikbaar voor commentaar. Gudde is dat wel maar wil nergens op reageren.

Erik Mulder
Saillant detail is dat oud financieel directeur Erik Mulder zo goed als zeker niet terugkeert naar de KNVB. Mulder is vanwege zijn nieuwe rol bij de FC selectiecommissie per 1 januari voor 3 maanden ontslagen van zijn taken als rvc-lid in Zeist om iedere schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. Mulder geldt als de beoogde voorzitter van de nieuwe rvc van FC Groningen.

Johan Bolhuis
Geboren stadjer Bolhuis, inmiddels 48 voetbalde bij GVAV en begin jaren 90 bij BV Veendam. Daarna een overstap naar een Belgische club en aan het werk voor de Adrem groep in Nuenen waarbij de connectie met Hans Nijland was gelegd. Bolhuis heeft diverse commerciele functies gehad voor een aantal sportmerken en is sinds 2016 commercieel manager van de Eerste Divisie. Volgens RTV Noord is Bolhuis aangedragen door invloedrijke sponsoren. Johan Bolhuis zegt open te staan voor gesprekken maar is nog niet door de selectiecommissie benaderd.

Johan de Kock
RTV Noord bericht dat oud voetballer en international Johan de Kock ook gesolliciteerd heeft naar de functie van algemeen directeur. De Kock is door de club gepolst en heeft daarna gesolliciteerd. Eén van de eisen was een verbinding te hebben met Groningen. Dat heeft de Kock naar eigen zeggen zeker, die in het verleden 76 keer in het shirt van FC Groningen uitkwam en getrouwd is met een Groningse. De Kock die in de RVC van de KNVB heeft gezeten en momenteel werkzaam is voor de gemeente Utrecht heeft nog niet met de selectiecommissie gesproken.

Reacties:
Reacties zijn uitgeschakeld