Terug

Deel deze pagina:

Nieuwe voorstellen Eredivisie

Door Redactie 2 reacties

Meer spanning en strijd moet er terugkomen in de Nederlandse competitie. Dat is waar Chris Woerts (onder meer: voormalig commercieel directeur van Feyenoord en Sunderland, oud commercieel en marketing directeur Eredivisie NV) voor pleit. Er moeten een aantal logische veranderingen worden doorgevoerd. 

In hoofdlijnen:

De competitiestart moet beginnen na 1 september. Nadat de transferperiode gesloten is, (eerlijker verloop) en iedereen terug is van vakantie. (publieksvriendelijker). 

Door blijven voetballen rond de feestdagen kerst/pasen. (net als iedereen vrij is en leuke dingen wil doen met de kinderen, ligt alles stil).

Een paar weken winterstop in januari.

De Eredivisie terugbrengen van achttien naar zestien clubs. Meer weerstand en spanning, meer ruimte in de speelkalender. 

Afschaffen van de play-offs.

Allemaal voetballen op kunstgras, of niemand op kunstgras. 

Woerts is voorstander van natuurgras en pleit ervoor te durven veranderen. De achterstand met Europa wordt steeds groter. Kunnen aanhaken bij Europa en meedoen om de prijzen, stabiel worden en verzekerd zijn van topvoetbal in Europa is hetgeen dat leidend moet zijn.

Woerts stelt dat Nederland in het buitenland wordt uitgelachen dat er op kunstgras gespeeld wordt. Nederland is geen gidsland maar een volgend land! Het zou anders zijn als iedereen in Engeland, Italië en Spanje en Duitsland op kunstgras speelt, pas dan moeten wij dat ook gaan doen." 

Ook in commercieel opzicht is de switch van de graspollen naar de synthetische sprieten geen handige, beweert hij. "Wij zijn een exportland. Wij leiden op om te verkopen. Maar wat leiden wij nu op? Zaalvoetballers!"

De eerste reactie in Zeist waren de afgelopen maandag positief, vandaag kwamen de clubs bij elkaar. (bron NOS)

Reactie Hans Nijland via RTV Noord

De discussie zal de komende maanden breed worden gevoerd op clubniveau (Eredivisie en Jupiler League). Er komt een enquete onder alle seizoenkaarthouders in Nederland. Volgend jaar mei zal er een definitief besluit worden genomen tijdens de algemene vergadering betaald voetbal. (bron: RTV Noord)

 

Reacties:
Snooze04-10-2016 om 21:17

Klinkt goed! Behalve die play offs, dat brengt toch altijd weer extra spanning met zich mee + extra wedstrijden.

Marco04-10-2016 om 23:01

Gooi de NL transfermarkt maar dicht wanneer we Europees gaan spelen, worden we ook niet leeggekocht met bijbehorende onrust. 

Play-offs moeten blijven. Is voor Groningen-supporters de mooiste tijd van het jaar.

De KNVB scheidsrechter moet wat mannelijker voetbal toestaan. Afgelopen zondag kreeg Willem Janssen van Utrecht een gele kaart voor het gewoon fysiek afpakken van de bal. In geen enkele competitie wordt daarvoor gefloten, laat staan geel getrokken. Door dat slappe gefluit verliezen we Europees menig duel, omdat spelers niet weten hoe ze fysiek moeten voetballen. 

KNVB moet salarisrichtlijn voor niet EU spelers afschaffen. Niet EU speler moet nu al snel 5 ton per jaar verdienen. Buitenlanders zijn er nu ook al, dan kun je uit een grotere markt, betere spelers halen. Nederland zet zich zelf nu op achterstand.

KNVB moet NL clubs die Europees spelen maatwerk in de competitie geven, is nu wanbeleid. Een AZ dat de laatste voorronde Europa speelt, kon in augustus op de zondagmiddag om 16.45 doodleuk tegen PSV uit gaan voetballen. Wie verzint zoiets. Plan een NL vertegenwoodigende ploegen een makkelijke thuis wedstrijd op de vrijdagavond, zodat ze goed uitgerust aan de Europese wedstrijden kunnen beginnen.

Internationaal is de kloof onoverbrugbaar door de tv-gelden. NL mulitinationals zouden wel wat meer mogen doen voor NL competitie door clubs te sponsoren. Die laten het afweten. 

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!