Terug

Deel deze pagina:

Ontwikkelingen FC Groningen

Door 0 reacties

Voor Jonas Ivens ontvangt FC Groningen van Waasland Beveren een behoorlijke huursom, voor de verhuur van Tom Hiariej en Matias Jones zal de Trotsvan het Noorden weinig geld van Emmen incasseren, omdat de Drenten weinig middelen hebben. Hun salaris blijft drukken op de groen witte begroting.Wim Masker (Groninger Gezinsbode) concludeert dat FC allang blij is dat beide spelers zich in de kijker kunnen spelen en hoopt de aankomende tijd opinteresse van belangstellende clubs met koopintentie. Begin van dit seizoen zijn er nog drie spelers uitgeleend. Met hun ontwikkeling gaat het nietgoed. Luis Pedro (Veendam) heeft een basisplaats maar steekt er niet bovenuit, zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af. LeonardNienhuis en Tim Keurntjes zijn verhuurd aan Cambuur maar maken geen wedstrijdminuten. Het contract van Nienhuis loopt na deze zomer nog een jaardoor, het dienstverband van Keurntjes loopt begin juli af. Het enige waar Groningen mee is opgeschoten is met het transfervrij laten gaan van HyunYun Suk. De Zuid Koreaan verdwijnt hierdoor van de "zwaar overbelaste" loonlijst.


Miljoen bespaart op lonen spelers
Onze Trots van het Noorden heeft in het seizoen 2010-2011 een kleine 7,2 miljoen euro uitgegeven aan spelers salarissen, het afgelopen jaar is ditteruggebracht naar een kleine 6 miljoen. Per 1 september 2012 heeft Grunn 30 spelers onder contract inclusief drie verhuurde spelers.
Tekorten
De clubkas kampt al vijf jaar met tekorten, ondanks de boekwinst over het afgelopen boekjaar van 1,4 miljoen euro na belastingen. Deze winst is tedanken aan de verkoop van Tim Matavz en Dusan Tadic.
Een overzicht van de afgelopen vijf seizoenen:
seizoen 2007-2008 - 513.000 euro
seizoen 2008-2009 - 936.000 euro
seizoen 2009-2010 - 1,7 miljoen euro
seizoen 2010-2011 - 1,5 miljoen euro
seizoen 2011-2012 - 1,8 miljoen euro
totaal verlies - 6,5 miljoen euro
Opmerkelijk is dat de tekorten iedere keer groter zijn - dan is begroot. De hoofdoorzaak is dat het niet ligt aan de geplande (te hoge) uitgaven maar bovenal aan de veel te hoog ingeschatte inkomsten. Voor dit seizoen verwacht de clubleiding een tekort van vijf ton. De (geplande) inkomsten staan opnieuw sterk onder druk. Een zorgelijke ontwikkeling...
Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!