Terug

Deel deze pagina:

Payt nieuwe hoofdsponsor; FC Groningen boert goed

Door Jan Koopman 18 reacties

Volgens RTV Noord is Payt vanaf het volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van FC Groningen. Het bedrijf, opgericht in 2012 door twee Groningers, is leverancier van incasso-software en was al sponsor van onze FC.  Over het sponsorbedrag en de looptijd van het contract is nog niets bekend.

Hans Nijland wil de deal nog niet bevestigen. Vanmiddag  om 16:00 uur zal er een persconferentie plaatsvinden. Daarin zullen meer details bekend gemaakt worden.

Update vanaf 16:00uur

Wim Masker on Twitter

Eric Siegers on Twitter

Mario Miskovic on Twitter

Payt on Twitter

Elwin Baas on Twitter

Reacties:
Op afstand09-02-2017 om 17:38

Dat is mooi nieuws en goed voor de clubkas. Commercieel goed gedaan! Nu spotief nog een verbeterslag maken en we hebben weer een club om van te houden en volop te ondersteunen.

 

marcelfcg09-02-2017 om 17:40

Is hier een insider die weet wat Essent betaalde>

09-02-2017 om 19:15

Essent betaalde ongeveer 1 miljoen, plus een "zekere bijdrage" aan de ontwikkelingskosten van het Topsportcentrum. Daarvoor is dir. Nijland apart nog nog naar Duitsland 'weest  Heb je precieze vragen, dan kan je natuurlijk bij R. Klaver aan de deur kloppen...wel aardig zijn, want hij is als 2e sterkste man van Drenthe makkelijk in staat om je een zodanige zet te geven....alsof het boomwerpen betreft...

GerdaS09-02-2017 om 20:54

1.2 miljoen 

grunnfan09-02-2017 om 17:55

En wat Essent nog blijft doen?

FCG-Forever09-02-2017 om 18:10

geen achternamen op shirt? jammer..

10-02-2017 om 12:54

De naam Payt komt op de voorkant. Achterop verandert er niks. Zie ook de foto rechts onder. Vind trouwens dat de naam bij alle clubs verplicht op het shirt moet. Ik zit nu de hele tijd in het programmaboekje te loeren wie nu wie is. Was afgelopen zaterdag overigens niet zo erg .... zzzzzzzzzzzzzz

Ronnie 09-02-2017 om 18:28

Dat is netjes gedaan en dat moet ook gezegd zijn.

Als er reden is voor commentaar moeten we dat doen, als er een succes gevierd mag worden, moeten we dat ook doen! Hulde aan de commerciele afdeling en de voorzitter.

nu alleen de kwaliteit van het wekelijks vermaak nog verhogen

09-02-2017 om 18:52

Wat krijgen Utrecht, Heerenveen, Twente, AZ aan sponsorgeld? iemand die dit weet?

09-02-2017 om 19:07

nee.oficieel krijgen ze natuurlijk geld van sponsors, maar er zijn natuurlijk daar ook andee geldstromen..   Utrecht heeft Van Seumeren, Twente had Munsterman, AZ heeft eerder de schulden die e hadden helemaalmomgebogen in winst,en natuurlijk is de kas op die dure transfer flink gespekt.  Heerenveen had vorige zomer een tekort van een paar miljoen...toch haalde ze meteem nieuwe spelers, en niet de minsten, naar Heerenveen

appie happie09-02-2017 om 19:06

Veel meer dit is werkelijk een schijntje...Heerenveen krijgt volgens mij sws 2.7 of 2.8 per jaar..Dat van sub Sponsor Batavus 1 miljoen.dus kun je nagaan.

 

Ehhh Hoe geen namen op de  shirts@ !!wat is dat voor rare amateuristisch gedoe dan.ik geloof het niet...Dan gaat het wel heel erg achteruit.....Wanneer iemand zijn seizoenkaarten  niet betaald hebben ze in iedergeval we iemand die het geld gaat halen...daarom zijn ze Sponsor zeker

09-02-2017 om 19:22

niet betalen is niet binnenkomen, het is noodzakelijk, maar ik ben nooit zo erg gecharmeerd van die boetes na een verstreken betalingtermijnen, alsnog te voldoen,  binnen 1 week, enz 

 

Ach ik heb het toch wel gehad... hoop dat ze uit Rotterdam een punt meenemen..en Botterghin helemaalo kansloos laten.

brummie09-02-2017 om 19:36

Mooi dat sponsorinkomsten ongeveer op hetzelfde niveau blijft. Goed werk. Zeker gezien dat sponsorinkomsten eredivisiebreed teruglopen en rode cijfers geschreven worden.

Heerenveen krijgt voor groen leven  tussen 500.000 en 750. 000  per seizoen las ik.  Een duidelijk lager bedrag. Univé betaalde ook rond de miljoen per jaar. 

appie happie09-02-2017 om 20:00

Exclusief bonus en divident...en sponsorreisjes  dus komt hoger uit...maakt mij ok verder gern Flikker uit.man..Ik trek mij er wel weer van af  ben mooi klaar met al klotenzooi rond de fc...sorry hoor maar ik velen met mij...Alles voor de show....ohhh oohh oo wat is het toch mooi en goed allemaal.nou Nijland (hou jou niet persoonlijk verantwoordelijkhoor) ik denk dat we binnenkort onderin meedoen om die play-offs.

Dus Appie zegt de mazzel....ik die de volgende maand ofzo wel weer ik log uit. 

09-02-2017 om 22:10

Ga jij NU als weer weg?  ... ik typ mij hier blauw onder denkbeeldige support van jouw en RR, en straks ben je weer op zakenreis of gewoon naar de zon...  moet je hier niet af en toe zijn? als tegenwicht voor die Friezen... ik zeg je: deze collectieve teleurstelling van veel supporters zal nog wel effect ressorteren ook.  en dan komen er een paar kanjers bij ...( OK Padt en Mahi en Linssen gaan natuurlijk, Tibbling blijft nog een half seizoen )...maar jij Appie,  zonder jou staan we ook te shaken als een drugsverslaafde zonder dope...( figuurlijk) ja,  met een Groninger koek met gember -[ je mag weten:  die zet ik zó weg  ]  en een echt spannende pot tegen Feyenoord met Nijland op de tribune...Appie zwegt 5-1, maar ik zeg 2-2  Dan ben je hier toch wel op BM? man wat een feest zou dat zijn: Ajax kampioen, PSV is het ook niet ...enz  

MOI. 

appie happie09-02-2017 om 22:45

Kees Appie reist af naar Rotjeknor.zaterdag van de partij..2de ring...Bij de frikadellen kiosk..Ja en zondag naar museum in Rijswijk. Komt goed. Maar soms ben ik er zo flauw van  dat kk denk ..zak in de st.... Er mee waar maak ik me druk om.....maar alleen al om jou en RR blijf ik dan hier..oja en om de BM MEDEWERKERS uiteraard. .harde werkers.

Maar het  soms  is het met veel...en dan denk ik dat ..!!! Ik moet er mee leren omgaan maar dat valt niet mee..

Zakenreis staat gepland in ei the Big Apple...landen op JFK..Een belevenis op zich..

09-02-2017 om 19:41

dit is leuk nu nog inderdaad betere spelers halen en geen afdankertjes en kneuzen

brummie09-02-2017 om 20:30

Kees, 

Sc Heerenveen heeft alleen maar transfervrije spelers gehaald en een paar met huurconstructie. Stijn schaars was een goede aanwinst totvzijn blessure en de spits die ze er nu hebben lopen is ook wel een aardige. 

Vind echt dat onze Fc beter moet en kan. Az, Vitesse en Twente hebben veel hogere begrotingen dan fc.  Utrecht en Heerenveen zijn gelijkwaardiger wat dat betreft. Bij Heerenveen klaagt de groot deel van de aanhang al een paar jaar mbt het spel en interne strubbelingen.. Bij fc Utrecht is het stadion ook altijd maar Max 70  procent vol. Op de een of andere manier leeft deze club minder in de regio. 

Dat Fc nu een goedbetaalde hoofdsponsor weer heeft binnen gehaald verdient lof. Is ook essentieel voor het financiële huishoudboekje. Natuurlijk zijn hiermee de negatieve geluiden niet mee opgelost. Maar een mindere hoofdsponsor had zeker niet positief bijgedragen aan de huidige sentimenten van sommige supporters. 

Er gaan dingen minder goed, maar er zijn ook een aantal zaken die wel goed gaan en dat mag je ook niet wegvlakken. Feyenoord uit verwacht ik niet veel van. Maatje te groot denk ik. Zie meer kansen bij Sparta uit. 

 

 

09-02-2017 om 22:59

hoor je het jezelf zeggen: " Feyenoord uit verwacht ik niet veel van"  Ben jij nou zódanig zonder emotie dat jij die wedstrijd al vooraf gewonnen geeft... Doe ik nooit!  Maar als je bedoelt dat wij niet aan het voetballen kunnen komen in de kuip, dan begrijp ik je misschien beter.  Begrijp je trouwens dat waar er deze week een beetje gezeur was van de supporters, dat we na komende 3 eventuele slechte resultaten, helemaal de dekens over ons heen moeten trekken...moet er toch niet aan denken, fakkeloptocht rond euroborg...in dat geval ga ik bij Appie langs op de koffie...

Nogutsnoglory109-02-2017 om 20:35

Ben geen enorme fan van Nijland maar dit is weer klasse gedaan samen met Klaver. Waarvan hulde. Is niet gemakkelijk om in een neerwaartse spiraal toch een vergelijkbare grote sponsor binnen te halen . Respect.Nou kijken of die Jeltema ook wat goede resultaten gaat behalen want dat word wel eens tijd. Blijf bij mijn eerder geuite kritiek op Faber. Was al niet enthousiast bij zijn aanstelling als zeer verdedigend ingestelde coach van NEC. ( voormalige verdediger ) . Dit kun je Jeltema en Nijland aan rekenen. Maar hij heeft een goede naam als veldtrainer dus gun je hem het voordeel van de twijfel. Maar zijn opstellingen en wisselbeleid zijn onnavolgbaar. Gewoon lachwekkend . Een paar voorbeelden :  Antonia rechtsback , Hateboer centrale verdediger, Van Nief linksback , Memisevic op het middenveld , Tibbling rechterspits , Tibbling rechtsmidden ipv centraal op het middenveld , het constant opstellen van een falende Linssen en dan vervolgens een jong talent als Idrissi kapot proberen te maken door hem tegen Excelsior 53 !!!!!!! Minuten te laten warmlopen, het zeer verdedigend met 2 of 3 verdedigende middenvelders spelen in thuiswedstrijden tegen ploegen uit het rechterrijtje, het uit de basis laten van onze beste verdediger Memisevic die ook opbouwend bijv veel beter is dan Larsen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Natuurlijk wil ik ook graag een winnend team zien. Maar Faber weet ook drommels goed wat er voor doelstellingingen zijn geformuleerd aan het begin van het seizoen. En dat is na het tijdperk van van der Looi ( die wel goede resultaten haalde ) aantrekkelijker aanvallender voetbal in de Euroborg ( met minder tikjes terug en breed ). Dan kan Faber wel stoer doen en zeggen dat Nijland dan de verkeerde trainer heeft aangesteld maar hij was wel degelijk op de hoogte van deze doelstellingen . 

Johan09-02-2017 om 21:00

Helemaal eens. Valt me ook tegen tot nu toe. Hoop daarnaast dat Grunn ook eens op zoek gaat naar versterkingen voor komend seizoen. En daar bedoel ik spelers mee die het elftal beter maken en geen kunstgrasspelers want daar heb ik m'n buik wel van vol. Lees trouwens steeds dat Groningen een kleinere begroting heeft enzo maar dat zegt me niks. Levtjenko, Buijs, vd Linden en kan wel even doorgaan waren ook niet al te duur maar wel redelijk goed gescout en een werelds elftal om naar te kijken in vergelijking tot dit dooie elftal. Enige speler/memicevic waar ik wel enthousiast over ben zit op de bank. Moet wel zeggen dat Bacuna ook steeds beter wordt in tegenstelling tot Tibbling die verkeerd opgesteld staat. Sponsor is gewoon goed gedaan. Trouwens als een speler gewoon beter is als wat we nu hebben gewoon halen en niet niks doen onder het mum van kapitaalvernietiging van een huidige jeugdspeler... Hoop verder dat ze Mahi verlengen en dat Idrissie gaat spelen voor die kabouter op links want dat heb ik nu ook wel gezien. Drost, Linssen mogen wat mij betreft na dit seizoen weg. Dat gaat niks meer worden en ik kan er ook niet meer naar kijken. Woudenberg, Leerdam, Veldwijk en Holla lijken mij wel interessant maar goed geen idee of ze haalbaar zijn. 

09-02-2017 om 22:50

Al die positionele omzettingen die jij noemt waren er ook in de begintijd van VandeLooi...  weet je nog Bacuna op RB,  Kieftenbeld op RB, en niet voor één wedstrijd  maar zeker een half seizoen. Van Nieff is gehaald van Dordrecht en speelde later niet.

 Ik vond vorig weekend Memisevic op midden en Maduro op de tribune ook een misser van Faber, en natuurlijk is er onder VandeLooi ook telkens geworsteld met die aanvallers, de 10 positie, en die corners waren toen effectiever, nu is het een soort Ijshockey gedoe voor de keeper.  Realiseer je je wel dat we sinds Chery, Botteghin en Kieftenbeld telkens aan het improviseren zijn geweest? is niet alleen vanwege Faber hoor.. 

Ik zeg: als het maar ergens toe dient!I k zal de eerste zijn ( met Appie dan ! ) die na een overwinning/REVANCHE morgenavond  die (Provincie)vlag uithangt...gebeuren tegenwoordig wel gekkere dingen, zoals

Koloniën, inreisvisa, dubbele nationaliteit, Klaver for President, it ken nêt,  en o'lmeer 

Nogutsnoglory109-02-2017 om 23:08

Ben het gedeeltelijk met je eens Kees. Ook van der Looi was niet altijd logisch met zijn opstellingen . Maar vond hem daar in toch sterker dan Faber. Vergeet niet dat hij en hij alleen zich keihard heeft gemaakt voor de komst van Chery. Den Haag stelde zich zeer zakelijk op en Nijland vond hem veel te duur zeker omdat hij niet zo'n geweldig seizoen had gedraaid. Maar van der Looi kende hem vanuit de jeugd en wist dat dit zijn ideale nr 10 zou zijn. Hij zette hem gelijk op 10 terwijl hij bij den Haag meestal op de vleugel speelde. Gouden zet voor Groningen. Ook weet ik zeker dat hij Antonia nooit rechtsback zou zetten en Hateboer centrale verdediger , tevens had hij al lang gezien dat van Nief geen linksback is. 

10-02-2017 om 09:24

@Nogutsnoglory1

Natuurlijk moet de trainer wel eens iets compenseren in de zône, als er omzettingen zijn bij de tegenstander in de rust of na een wissel, of als er blessures zijn waar de vervanger van de bank nou niet geéquipeerd is is ... Het is mij eigenlijk TE tactisch allemaal, waardoor de spelers zó erg ingeperkt worden in hun spel vanwege opgelegde taken dat er ook bijna nooit (meer) een verrassing uit komt.  altijd gaat het om  "ergens één mannetje meer situatie, of om één foutje bij de tegenstander" Daar vallen de doelpunten uit, niet uit superieur veldspel.

Natuurlijk zijn de punten heilig voor een profclub waar meestal gewoon het geld de leidende factor is.

En de die trainer, die stilaan moet denken...ik schop ze er zelf nog liever in dan dit aan te moeten zien.

NEE die bangigheid die had VandeLooi ook,  en omdat de "vijand" (tegenstander van week later, of via opgenomen films... doen ALLE clubs) precies analyseert waar de zwakke plekken liggen van onze selectie, komt er vanzelf een zwijgen of een leugentje bij.... 

Kijk naar Petrovic...4 wedstrijden en bovenaan met ADO, en nu half seizoen later,  zonder werk.  Het is ook niet te doen...vroeger leerde ik: je kan maar één Heer dienen, in ons geval directeur Hans Nijland, 

 

Ik denk dat andere clubs uit de middenmoot in deze competitie OOK punten gaan verspelen, daardoor kan FC groningen zomaar weer op plaats 8 komen...maar hóger..nee dat lijkt mij uitgesloten.

nu denk ik: wie dient wát nog, als je zó moet werken als de trainer bij een profclub ? ( met de handen vastgebonden, bedoel ik dan !)

10-02-2017 om 05:56

Blij met nieuwe sponsor hopelijk brengt dit rust in de club met de doelstelling om elk jaar 3 a 4 jeugdspelers in te passen moet buiten de club aangekochte spelers van uitstekende kwaliteit zijn.zij moeten immers al die jonkies aansturen en hierin heb ik mijn twijfels of jeltema de juiste man is?

brummie10-02-2017 om 09:17

Kees,

Mijn verwachting is inderdaad dat we niet veel aan voetballen toekomen. Daarnaast heeft Feyenoord een solide elftal en in een volle kuip lijkt mij dit een brug te ver voor onze FC. Neemt niet weg dat de bal rond is, en er altijd een resultaat mogelijk is. 

Verliezen van Feyenoord is geen schande. Je redenatie dat als de komende 3 wedstrijden verloren wordt, we helemaal de dekens over ons heen moeten trekken neigt (wel of niet terecht) enigzins negatief. We zijn al zoveel wedstrijden ongeslagen, en denk dat zeker bij Sparta uit en Utrecht thuis punten gepakt gaan worden. Dat het met name thuis attractiever mag, lijkt me duidelijk. 

Uit presteert de ploeg behoorlijk, er lijkt meer een deken te liggen op de wedstrijden in het eigen NL stadion. Dat heeft enerzijds te maken dat FC moeilijker het spel kan maken tegen meer verdedigende ploegen,  en anderzijds dat de ploeg ook meer onzeker oogt in thuiswedstrijden. Wat Sigrid in haar column terecht aangaf, dat de wisselwerking tussen spelers en publiek mag verbeterd worden. Een goed resultaat thuis, bijv. tegen Utrecht zou hierin al veel helpen. Eerst maar 2 wedstrijden in Rotterdam afwerken. Zal morgen bij de warme kachel voor de TV FC gadeslaan, en hoop uiteraard op een stuntje.

10-02-2017 om 09:29

Brummie:    koffie drinken bij Appie Happie kan altijd nog 

brummie10-02-2017 om 10:10

Of wellicht een beste borrel 

appie happie10-02-2017 om 13:18

Koffie is sochtends,  borrel vanaf 17 uur..wordt chardonnay of een IP  jagermeister ook in huis..zegt maar.Appie heeft net hotel geboekt in regio Rotjeknor..lange ondebroek klaar gelegd..en morgen op pad.Maken er een fijn weekend van.

brummie10-02-2017 om 17:30

Veel plezier Appie in Rotterdam. Hoop dat je na de wedstrijd ook nog even kan toosten op een resultaat. Zou mooi zijn. Geniet vooral van t weekend!

appie happie10-02-2017 om 22:30

Komt goed..geniet sws van de wedstrijd.ik verwacht voor de fc niet veel,dan kan het meevallen.

Marco10-02-2017 om 22:49

Complimenten aan Nijland en zijn team met het binnenhalen van een volwaardige nieuwe hoofdsponsor.

Vind dat de gasunie de hoofdsponsering had moeten overnemen. Klasse dat twee Groningers het nu doen, hopelijk vaart hun bedrijf er wel bij.

 

Probleem van dit elftal is dat we een De Leeuw missen. Teveel thuiswedstrijden komen we met 1-0 voor, maar eindigt gelijk. 

Voor de rest staan we wel op de plek wat passend is qua spelersmateriaal. Ontbreekt aan kwaliteit.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!