Terug

Deel deze pagina:

Presentatie Danny Buijs voor vijf-jaar-kaarthouders FC Groningen

Door Tom Kuiper 8 reacties

Vanavond was de presentatie voor vijfjaarkaarthouders van Danny Buijs in het Noordlease stadion. Danny Buijs vertelde over zijn visie en over zijn periode bij Kozakken Boys. Hij liet weten er veel zin in te hebben en laat ook weten veel te eisen van zijn spelers, zeker in verdedigend opzicht.

Danny Buijs gaf aan te willen spelen met één diepe spits. Dit omdat de backs dan mooi op kunnen komen. Hij gaf een aantal keer aan dat hij gecharmeerd was van Zeefuik, die vandaag dus zijn contract tekende. Hij kan er van genieten hoe een back 99 keer op komt en ook 99 keer terug kwam om de tegenstander op te vreten. Danny Buijs maakte gebruik van beeldmateriaal van Kozakken Boys. Op dit beeldmateriaal was de hand van Buijs duidelijk te zien wat betreft het verzorgde pressie voetbal.

Danny Buijs gaf aan dat hij beelden van andere ploegen gebruikt om zijn spelers te laten zien hoe hij wil gaan spelen. Een mooi voorbeeld was de Madrileense derby waar Atletico het veld ongelofelijk klein hield en Real Madrid geen opening wist te vinden. Dit heeft Buijs onder andere toegepast tegen de Graafschap en PEC Zwolle. Buijs speelde in de KNVB beker tegen zowel de Graafschap als PEC. De Graafschap werd uitgeschakeld op eigen veld en van PEC Zwolle(in Zwolle) werd na verlenging verloren. Het gaf nogmaals aan dat mentaliteit voor hem het belangrijkste is.

Voorin geeft Buijs de spelers graag vrijheid. Hij is van mening dat je spelers als Doan niet moet opzadelen met allerlei opdrachten, maar de creatieve spelers ook op gevoel moet laten spelen. Buijs gaf ook aan dat hij niet het hele seizoen 4-3-3 zal spelen. Hij is van mening dat er anno 2018 gevarieerd gespeeld moet worden. Hij benadrukte daarna nogmaals dat teamspirit erg belangrijk is. Het publiek speelt daarin een grote rol, zo heeft hij dat ook ervaren als speler.

De presentatie werd afgesloten met een verloting van shirts van debutanten van het afgelopen jaar. Het shirt van Reis, Breij, Freriks, Absalem en van de Looi werden na afloop verloot. Daarna was er nog tijd voor een hapje en een drankje.

We hebben veel zin in het nieuwe seizoen en het praatje van Danny heeft ons veel vertrouwen gegeven!

Reacties:
30-05-2018 om 23:42

Fernand Mayembo uit Kongo is transfervrij deze zomer en zou een echte aanwinst zijn voor Groningen: sterke atleet en in 1-op-1 dueles bijna altijd winnaar. Heeft erg goed kijk op het spel achterin en heeft bij verschillende Franse clubs ervaring opgedaan. Zeker als Memisevic gaat, dan kan je niet zonder zo'n speler.

Wel zijn dit nog geruchten, dus maar weer even geduld hebben...het is nog tijd tot augustus...

 

( laatste twitterbericht 29/05)  Zijn Transfer naar Le Havre AC, 2e Lihue,  zou binnenkort rond zijn voor Mayembo, (vraagprijs €700k ) , FC Groningen wordt nu niet meer genoemd...jammer !

 

 

30-05-2018 om 23:59

Klinkt goed Kees. Chabot van Sparta word ook vaak genoemd hier, maar daar ben ik echt niet van overtuigd

harley31-05-2018 om 08:46

Wat is het gerucht dan? Dat hij sterk is en overzicht heeft? Dat hij transfervrij is? Of heb je bij gerucht vernomen dat de FC achter hem aan zit?

31-05-2018 om 09:16

Ik word normaal gesproken niet zo gauw enthousiast van filmpjes van spelers, want van Tom van Weert kun je ook een filmpje maken met een paar goals en dan lijkt hij ook een superspits, maar wat ik van deze Mayembo zag vond ik toch wel positief om te zien. Wat een timing en wat een kracht. Hij zet gewoon z'n poot erin en iedereen is de bal kwijt en valt om. Hij oogt ook sterk in de lucht. Die Chabot vind ik niks trouwens. 

31-05-2018 om 09:27

 @ Harley

 

al in febr ( 11-02-2018 ) wordty er gemeld dat er een scout  van FC Groningen hem bekijkt.  recent wordt Mayembo (28-05) gelinkt aan een transfer naar Le Havre, maar wordt ook weer FC Groningen genoemd .

www.grenoblefoot.info/fernand-mayembo-vers-le-havre/

 

(ik ben erg benieuwd, het zou een stunt zijn.  maar denk dat Le Havre het meeste kans maakt,

 

 

brummie31-05-2018 om 08:55

Kijk terug op een leuke avond gister bij de presentatieavond, overigens uitstekend verzorgd door de FC.

Danny Buys zette prima uiteen wat zijn visie is m.b.t. het spel wat hij voor ogen heeft met de fC.

 

Zoals hij zelf ervaren heeft bij spelen bij de FC kan het publiek net dat extra zetje en energie geven voor een ploeg.

Hij gaf ook aan dat dit ook omgekeerd kan werken, zoals toen hij voor Feyenoord speelde, spelers met poep in de broek 

het veld op liepen. Danny Buys hoopt op een mooie wisselwerking met het publiek. 

 

Buys kwam zelfverzekerd over. Had prima interactie met vragen of opmerkingen uit het publiek. Het is altijd afwachten hoe dingen gaan lopen of uitpakken. Hij is uiteraard geen wonderdokter. Maar ik heb na zijn presentatie er een goed gevoel aan over gehouden.

Ik verwacht zeker meer spektakel, dus ik zeg kopen die seizoenkaart!

campesino31-05-2018 om 10:14

Ik was er niet bij, maar als ik het dus goed bwgrijp zal er in het begin 4-3-3 worden gespeeld.

Dat is jammer, ik denk dat groningen meer de spelers heeft om met 2 spitsen te spelen.

Dit betekent dus ook dat als casierra komt van weert naar de bank gaat.

Verder zie ik behalve mahi die waarscjinlijk vertrekt ook niet zo gek veel vleugelspitsen in de selectie. Ja die kozakkenbots aankoop, masr dat is nog masr afwachten natuurlijk.en vetder zij doan drost en hrustic natuurlijk geen echte vleugelflitsers.

manus31-05-2018 om 10:47

Ik verwacht wel dat Antuna als "vleugelflitser" van waarde gaat worden komend seizoen. Heeft een prima voorzet in huis.

marcelfcg31-05-2018 om 16:49

Mocht Vd Weert naar de bank verwezen worden door Cassiera dat is dat knap lullig voor hem. Klaagt nooit, prima prof en heeft vorig seizoen ondanks dat het stuivertje wisselen was met Veldwijk, toch 12 doelpunten gemaakt. 

brummie31-05-2018 om 10:32

Wat ik begreep gisteravond dat 1 systeem niet heilig is en dan er in verschillende formaties gevoetbald gaat worden. Er moet makkelijk van systeem gewijzigd kunnen worden. Ook afhankelijk of een tegenstander zwakker of juist sterker is, qua strijdplan.

Het gaat meer om de veldbezetting en de afgesproken taken zoals wanneer pressie etc. 

 

Het enige waar Buys zijn voorkeur uitsprak was 1 diepe spits.  Veldbezetting 4-2-3-1, zoals Fc na de winterstop speelde en goed uitpakte is ook een optie. 

 

campesino31-05-2018 om 10:40

Dank je voor je verheldering brummie

31-05-2018 om 12:19

die laatste zin:  4-2-3-1 heeft Buys dat letterlijk zo gezegd of komt dat van jou ?  Ik denk damelijk dat de verdediging met Zeefuik, te Wierik,  Warmerdam en (evt. vervanger van) Memisevic/Larsen eerder een 3 ( of zo je wilt 5 mans ) verdedigende linie gaat spelen. 

brummie31-05-2018 om 11:48

brummie31-05-2018 om 15:55

@Kees,

 

Als Buys zijn voorkeur uitspreekt voor 1 diepe spits dan is een 4-2-3-1 een optie lijkt me. Buys heeft geen specifiek systeem genoemd naast de 4-3-3, maar wil hij hier in varieren.  En dat kan ook uiteraard met een drie of vijf mans verdediging. 

Wat ik ervan begreep gisteravond dan ziet hij graag de backs over de middenvelders gaan. Hij wil soms sneller diep gaan spelen.

 

31-05-2018 om 16:08

Kees zo te lezen krijg je veel mee van fc kun je misschien vertellen hoe het staat met padt, mahi en bacuna blijven zij?

31-05-2018 om 20:56

Buijs maakte in zijn presentatie een gedreven indruk. De voorbeelden die hij liet zien, bijv.  dat hij eist van alle spelers dat ze voor 100% gaan, dat de aanvallers beginnen met verstoren van de opbouw, naar voren druk zetten, duels willen winnen, maken duidelijk dat niet alle spelers van de FC hier geschikt voor zijn. Maar goed, wij wisten ook al dat types als Drost, Jensen, ( en spelers die gelukkig al weg zijn, zoals van Nieff, Reijnen) dit niet kunnen opbrengen. Hij noemde overigens geen namen. Wat ik bijzonder vond was zijn opmerking dat hij de staf van de FC gevraagd had wie van hun wel es met Doan privé wat gedaan had. Een jongen die alleen in Nederland was, geen Engels sprak, alleen het voetballen had. Verbijsterend vond ik dat niemand ooit wat ondernomen had, of hem thuis bezocht had. Wat een amateurs! Jaren geleden had ik al es van Hugo en Leo gehoord dat er in hun tijd ook geen opvang was. Dat ze bijv. qua eten het gewoon maar moesten doen met de hollandse kost. Ik had niet verwacht dat het in deze tijd nog zo toegaat. Je moet dat soort jongens toch op weg helpen. Als de leiding van Groningen dit niet kan opbrengen of dit niet aanvoelt laten ze dan maar geen buitenlandse jongens aantrekken. Van Tibbling begrepen we ook al dat hij zich hier niet op zijn plek voelde. Of je doet dit goed en zorgt in alle opzichten voor een professioneel klimaat of je haalt ze niet uit een ver land.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!