Terug

Deel deze pagina:

Publiek FC geeft signaal af + uitslag poll (Boerenmacht)

Door Redactie 7 reacties

Wim Masker (Groninger Gezinsbode) benadrukt deze week in zijn artikel dat FC Groningen in de competitie prima presteert, maar dat een belangrijk deel van het thuispubliek (toch) ontevreden is. Tegen ADO Den Haag bezochten (officieel) 20.000 mensen de wedstrijd, in werkelijkheid waren het er ongeveer 16.000. Veel seizoenkaarthouders bleven thuis. Masker voert aan dat het weer zeker slecht was en dat ADO geen aansprekende tegenstander is. Echter - de hoofdreden dat veel mensen weg zijn gebleven is dat men zich ergert aan de speelwijze. En dan vooral het vertoonde spel buiten Euroborg. In de beeldvorming is FC een kleurloze ploeg die teveel achteruit en breed speelt. 

Op bezoek bij zelfs de zwakste eredivisie ploegen durft trainer van de Looi niet vrijuit te spelen, het lijkt alsof de ploeg met de handrem speelt. De clubwatcher benadrukt dat "genoemde handrem" zeker niet de intentie is van Van de Looi en Lukkien, de trainers zouden er goed aan doen hun eigen rol eens kritisch te bekijken. Dragen ze onbewust een dubbele boodschap uit? Wordt er niet teveel gehamerd op onnodig balverlies hetgeen voorzichtig spel in de hand werkt?

Daarnaast roept Masker de supporters op om wat meer realistisch te zijn. Van de Looi beschikt over vrij matige verdedigers voor wie spelen met teveel ruimte in de rug onverantwoord is, tenzij men voorin veel druk zet. En dat nou net het laatste punt, niet de sterkste kant is van de huidige aanvallers. Ook Supporters die beweren dat ze liever een aanvallend FC zien dat tiende of elfde wordt, beseffen niet wat de gevolgen zijn. Een lagere klassering leidt tot minder TV inkomsten, 2 plaatsen lager eindigen kost ongeveer 1,2 miljoen euro met alle gevolgen van dien.

Daardoor is de opdracht van trainer Erwin van de Looi minder eenvoudig dan menig supporter denkt. Aantrekkelijker voetballen zonder dat dit ten koste gaat van het resultaat. Om dat een reeks van jaren volhouden is buitengewoon lastig. Masker wijst naar de revelaties van vorig seizoen: Willem II en Cambuur of Go Ahead Eagles het seizoen daarvoor. PEC Zwolle voetbalde 2 seizoenen avontuurlijk en speelt nu countervoetbal.

Masker stelt dan ook dat FC Groningen zeker niet doof is voor de kritische geluiden uit de achterban. Met het aantrekken van aanvaller Alexander Sørloth hoopt men een spits te hebben aangetrokken waardoor het elftal gemakkelijker vooruit kan spelen.

Op onze (poll) vraag of trainer Erwin van de Looi het beste uit zijn selectie haalt is als volgt gestemd:

Ja, een coach is nou eenmaal zo goed als zijn materiaal (7%)

Mwoah, hij doet het best redelijk maar er zijn zeker verbeterpunten (34%)

Nee, veel te behoudend en laf voetbal (59%)

Een overgrote meerderheid is van mening dat het spel vaak te laf en te behoudend is. Is de TS in staat om de selectie meer naar voren gericht te laten voetballen met inachtneming van het resultaat?

In totaal hebben wij 552 stemmen mogen ontvangen, iedereen bedankt voor het stemmen!

 

 

Reacties:
Kevin02-12-2015 om 21:39

We doen het zeker niet slecht. Aan het begin van de feestmaand nog steeds ongeslagen in de Groene Hel en met het nodige geluk staan we na dit weekend op de 4e plek in de competitie. Het enige nadeel is het spel wat niet om aan te gluren is, tikkie breed, tikkie terug op Padt. Dit MOET beter en hier hebben we de kwaliteit ook voor. We hebben alleen nog de competitie om voor te strijden. Als ze dit weten te verbeteren, moet het helemaal goedkomen dit seizoen!

Marco02-12-2015 om 22:41

Er is 3 miljoen uitgegeven aan een nieuw centraal duo en een spelmaker. Het centrale duo achterin ontbreekt de kwaliteit en moet in uitwedstrijden nog overeind worden gehouden door er een extra centrale verdediger bij te zetten (kappelhof). Dit ondanks dat we vaak al met 2 verdedigende middenvelders spelen.

De nieuwe spelbepaler van 1,5 miljoen heeft meer tijd nodig. 

3 miljoen hadden beter geinvesteerd moeten worden. Was al een jaar bekend dat Chery en Botteghin zouden vertrekken.

Vd Looi geeft spelers vertrouwen en speelminuten om beter te worden. Hij is geen trainer die het elftal beter laat spelen. Zijn elftallen moeten hebben van een cratieve bevlieging van een enkele individuele speler; met Mahi geblesseerd en Rusnak vermoeid, valt er weinig cratiefs te verwachten.

Wat ontbreekt in zijn technische staf is een veldtrainer zoals Alex Pastoor die er patronen in slijpt en zorgt voor verzorgd voetbal. Qua fitheid zou een Adri Koster een aanwinst zijn. Beide trainers liggen nog lang vast en Nijland wil door met de huidige staf. 

appie happie03-12-2015 om 09:19

Niet om nagatief te zijn,maar omdat het spel voor de meeste fans niet aansprekend genoeg is,zullen ze in geval van slecht weer of soms kiezen voor andere dingen,waarover eerder toen de fc wel aanvallend en goed spel vertoonde niet eens aan de orde waren.Dus volle tribunes krijg je alleen met aansprekend spel en punten spelen daarin in een mindere rol..

 

Kijk maar eens hoeveel kaarthouders er niet zijn of de laatste wedstrijden niet zijn geweest,dat kun je aflezen wanneer je probeert om een losse kaart te verkrijgen er is bijna geen keus,dus de meeste lege plekken zijn van kaarthouders die even geen zijn hebben om welke reden dan ook.

 

Ik vind verder ook dat de fc uit moet gaan van eigen kracht en metname tegen op papier de mindere ploegen zoals Roda volop de 3 punten moet spelen.en niet in graven en op een counter rekenen..

 

Tegen Feyenoord mag je iets afwachtender spelen daar heeft niemenand een probleem mee.

Jantje03-12-2015 om 10:24

het was te verwachten dat na de winst van de beker dat het allemaal iets minder zou worden. straks al het er echt om gaat staan we er gewoon weer.

03-12-2015 om 12:17

"ter - de hoofdreden dat veel mensen weg zijn gebleven is dat men zich ergert aan de speelwijze"

 

Wie beweert dat? De schrijver van dit stukje? 0 onderbouwing, geen bron, geen vermelding van hoe of wat. Je eigen hersenspinselen? Ik haal liever wel punten uit uitwedstrijden dan niet. Ongeloofwaardig, en vooral hypocriet...

Hoekie03-12-2015 om 14:27

Huh ?  Mensen blijven weg bij thuis wedstrijden omdat buiten de Euroborg laf gespeeld wordt? ik ben het met Masker eens dat het allemaal aanvallender kan en beter moet maar dat we niet moeten vergeten dat het team veel zwakheden kent in de verdediging en verdedigende kwaliteiten mist in de aanval. Henk de Jong die hier erg  bewierookt werd, om zijn aanvallende instelling en daar krampachtig aan vast probeert te houden kan daar over meepraten. geldt trouwens ook voor Pec Zwolle.Deze ploeg kan ontzettend goed combinatievoetbal spelen maar om nu te zeggen dat ze nu nog steeds aanvallend spelen. ..

Woltjer03-12-2015 om 23:05

Eens ! Alsof we Barcelona zijn, dan hadden die mensen 4 seizoenen gelden het al voor gezien gehouden. 

Voor de rest ben ik het helemaal eens met de analyse van Wim Masker !

 

Hoekie03-12-2015 om 15:51

Kortom: Wim Masker houdt zowel de TS als de supporters de spiegel voor. Prima verhaal van Masker! Prima vraag aan het eind van het verhaal. Is de Fc in staat aanvallend en met lef te spelen met behoud van resultaat. De eerste stap is al een tijdje geleden gezet namelijk het besef dat het allemaal beter moet kunnen. Nu de volgende stap nog. Met een fitte Mahi en Lindgren en een goede spits.... 

03-12-2015 om 18:56

Het vorige jaar gevormde supporterscollectief ( "van supporters uit alle geledingen" ) zou bij monde van Schürer misschien eens een statement kunnen maken.  Of het tactische van de TS bij uit en thuiswedstrijden niet net zo goed of beter - in punten en doelpunten- kan renderen als er niet "met de rem" op wordt gespeeld.  Natuurlijk levert dat weer discussies op en de trainer(s) en spelers blijven uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de uitvoering. Maar het doelsaldo en vooral in  uitwedstrijden is nu gewoon, nuchter bekeken,  onder de maat voor de selectie die er nu staat. Op naar plaats 4 ! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!