Terug

Deel deze pagina:

Renze de Vries overleden

Door 2 reacties


Oud FC voorzitter Renze de Vries is vanmiddag overleden in een verzorgingshuis in Assen. De Rooner die al jaren kampte met zijn gezondheid is 81 jaar geworden.


De Vries was een ondernemende persoonlijkheid met een flinke dosis boerenslimheid. Hij had tevens beschikking over een groot netwerk en onder zijn leiding werden er goede spelers aangetrokken. Renze de Vries was degene die onze FC eind jaren '70 en tijdens de jaren '80 definitief op de voetbalkaart heeft gezet. Tevens groeide onze Trots uit tot een gedegen subtopper die regelmatig Europees voetbal wist af te dwingen. Legendarisch onder zijn voorzitterschap waren de wedstrijden tegen Atletico Madrid en Inter Milaan.

alt

De Fiod deed onze oud voorzitter uiteindelijk de das om. Renze had gerommeld met zwart geld en tekengelden. Niet om zichzelf te verrijken maar alles om de club financieel slagvaardiger te maken. Voor veel supporters heeft de Vries toendestijds definitief afgedaan omdat dit bijna tot een faillissement heeft geleid van onze Trots van het Noorden. De Vries kreeg in 1994 gevangenisstraf maar mocht na vijf dagen uit de cel wegens gezondheidsredenen. Hij verkreeg later nog gratie.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe met dit grote verlies!

Reacties:
TomOkker09-05-2012 om 02:48

Gloriejaren van FCG werd mede mogelijk gemaakt door de heer de Vries. De FC is destijds aangepakt door de FIOD en door politieke spelletjes is Ajax buitenspel gebleven. O ja Derksen nog bedankt.

Fantastische periode, ik zal je zeker niet vergeten.

09-05-2012 om 15:16

Een aantal hele goede jaren met dhr.de Vries aan het roer. Jammer dat hij door de affaire met het 'zwartgeld', mede met de inbreng van Johan Derksen, kapot is gemaakt. Hij heeft veel betekend voor onze FC-Groningen en zal altijd in de herinnering blijven als de 'aimabele heer met de sigaar'. Hij ruste in vrede!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!