Terug

Deel deze pagina:

Rode kaart Bizot geseponeerd

Door 4 reacties

Een doekje voor het bloeden maar Bizot gaat vrijuit. De doelman wordt niet geschorst. De aanklager van de KNVB heeft naar aanleiding van de TV beelden en verklaringen geen wettig en overtuigend bewijs kunnen vaststellen, namelijk dat Bizot Twente aanvaller Castaignos op onreglementaire wijze belet heeft de bal te spelen terwijl de spits zich in scorings positie bevond. De aanvaller smeerde zijn collega met een prachtige schwalbe een rode kaart aan, de benutte strafschop en de 2-0 bleek een scheidsrechterlijke dwaling.

Het blijft jammer dat scheidsrechters wegens wanprestatie niet worden aangeklaagd. Dhr Blom had tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag een opvallend negatieve invloed op het scoreverloop, waarbij men haast zou gaan denken aan matchfixing of het uit eigen middelen met grote bedragen gokken op de einduitslag.

Reacties:
18-03-2013 om 15:49

Iderdaad, ik verdenk die corrupte scheidsrechters er ook van dat ze aan "matchfixing" doen. Het kan toch niet anders als je kijkt wat er wekelijks op de velden gebeurd bij o.a Roda, Willem 2, AZ en FC-Groningen.Dit scheidsrechterskorps is zo corrupt als wat. Schorem is het!!!! :-x

dabeetle18-03-2013 om 23:19

Dit voelt meer als een extra mes in de rug, te meer omdat het een bepalende beslissing was met vergaande gevolgen voor de resterende 15 minuten. Niet dat ik verwacht had dat de FC uberhaupt een bal in het net zou kunnen krijgen, maar toch.

Wat dat betreft zouden dubieuze beslissingen als deze en al-dan-niet buitenspel of de bal over de doellijn of niet, gewoon tijdens de wedstrijd aangevochten moeten kunnen worden en beoordeeld aan de hand van de beelden, net als in de NFL en ook Hockey bijvoorbeeld.

Milko19-03-2013 om 08:10

Dat er nog steeds supporters (maar ook Maaskantje zelf) zijn die de arbitrage de schuld geven bij een slecht resultaat van de FC is natuurlijk van de zotte. Blom moet vanuit zijn positie beoordelen of het een strafschop is of niet.
Het voetbal zou wat meer moeten kijken naar de hockeyregels. Dus de mogelijkheid om een moment te laten beoordelen door een videoscheidsrechter. Spel even stil en kijken wie er fout zat. Iedere coach mag, zolang hij gelijk heeft, een situatie laten beoordelen. Dan hadden ze ipv Bizot die Castaignos een kaart kunnen geven en een vrij trap voor de FC. Nu was de wedstrijd over na de 0-2, al zou ik niet weten wie van Groningen er eentje in zou moeten schoppen.
De KNVB zou in zo'n geval natuurlijk ook Castaignos voor twee wedstrijden kunnen gaan schorsen ivm het opzettelijk maken van een schwalbe.

Hertog19-03-2013 om 16:03

Dat er nog steeds supporters (maar ook Maaskantje zelf) zijn die de arbitrage de schuld geven bij een slecht resultaat van de FC is natuurlijk van de zotte.

En zo is het maar net!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!