Terug

Deel deze pagina:

Sportinnovatorcentrum ook naar Groningen

Door Redactie 1 reactie

Hans Nijland is verguld met de komst van een Sportinnovatorcentrum naar Groningen als onderdeel van het Sport Science Instituut Groningen bericht de clubsite. Het centrum gaat zich in de toekomst richten op topsport & talent en bewegen & gezondheid. FC Groningen zal als club met het 'outdoor football lab' in samenhang met het nieuw te bouwen Topsportzorgcentrum een belangrijke rol naar zich toe gaan trekken. Minister Edith Schippers (VWS) heeft vandaag (dinsdag 9 februari) de ideeën, projecten en centra uit de eerste ronde van het ZonMw-programma Sportinnovator bekend gemaakt.

Wat is ZonMw?
ZonMw is een financieringsorganisatie van innovatie en onderzoek in de gezondheidszorg ter verbetering van de kennis. Haar voornaamste opdrachtgevers zijn het ministerie van VWS en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. De organisatie is een zelfstandig bestuursorgaan.(bron Wiki) 

Cofinanciering
Er is ruim 1,3 miljoen euro verstrekt aan organisaties en bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van sportinnovatie. In het programma Sportinnovator gaat in totaal 245.000 euro naar tien ideeën, 750.000 euro naar vijf projecten en 325.000 euro naar twaalf centra. Dit geld wordt gebruikt als cofinanciering. Samen met bedrijven, kennisinstellingen, sportorganisaties en overheden wordt het geld gebruikt om sportinnovaties een impuls te geven waarmee (onder meer) het nieuw te bouwen Topsportzorgcentrum een belangrijke rol moet gaan gaan vertolken in Groningen.

 

Reacties:
Roelofsky10-02-2016 om 10:23

Arie Haan hoofd scouting ???? Is dat wat??

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!