Terug

Deel deze pagina:

Suarez definitief in nationale selectie Uruguay

Door 0 reacties

Luis Suarez is definitief opgenomen in de selectie van Uruguay. Uruguay, één van de best voetballende landen van Zuid-Amerika, staat op dit moment 15e op de wereldranglijst van de FIFA. Nederland staat daar vijfde. De directie van de FC zegt zeer trots te zijn dat het een international van een groot voetballand in het team heeft.


Hans Nijland over de selectie in zijn wekelijkse nieuwsbrief. “Gisteren hebben wij een fax ontvangen van de nationale voetbalbond van Uruguay. Daarin werd de definitieve selectie van Luis Suárez voor de oefeninterland tegen Colombia bevestigd. Wij zijn er natuurlijk enorm trots op dat een jonge speler van FC Groningen, Suárez viert morgen zijn 20ste verjaardag, wordt geselecteerd voor de nationale A-ploeg van zijn land. De oefeninterland van Uruguay wordt gespeeld op woensdag 7 februari in Colombia. Twee dagen later al spelen wij in Rotterdam de competitiewedstrijd tegen Excelsior. Wij gaan dezer dagen onderzoeken of Suárez direct na de interland kan terugvliegen naar Nederland. Het valt dus nog te bezien of hij er tegen Excelsior bij kan zijn, maar het mag duidelijk zijn dat het een krappe tijdsplanning zal worden.”

Al eerder werd Suarez gese;cteerd voor zijn land, maar toen mocht hij niet meedoen omdat Groningen hem nodig had. Bij nader informeren bleek dat het toernooi waaraan Jong Uruguay mee zou doen, niet was aangeschreven bij de FIFA en Groningen dus niet verplicht was de 19-jarige speler uit te lenen aan Uruguay.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!