Terug

Deel deze pagina:

Suk voor vier wedstrijden geschorst

Door 0 reacties

Hyun-Jun Suk heeft voor zijn rode kaart in de wedstrijd van Jong Groningen vier wedstrijden schorsing gekregen. Hij kreeg de rode kaart na hard doorgaan op de keeper van Jong Vitesse/AGOVV.

Update woensdag 31 augustus:
Lees verder onderaan het artikel.


Door de schorsing mist Suk de wedstrijden tegen Heerenveen, Excelsior, De Graafschap en Ajax. Het lijkt een zware straf voor Suk, want trainer Dick Lukkien zei na de wedstrijd nog het volgende over de rode kaart: “Een diepe bal viel precies tussen de keeper en Suk in. En je weet dat Suk niet bang is. Een harde botsing volgde, maar er was absoluut geen sprake van opzet. Rood was zwaar gestraft, daar waren meer mensen het over eens.”

Een tegenvaller dus voor Groningen, zeker omdat eerste spits Tim Matavz vandaag al vertrok naar PSV. Of Groningen nog in beroep gaat tegen de schorsing is onbekend.

Update woensdag 31 augustus:
FC Groningen heeft de straf geaccepteerd. Deze straf betekent dat Suk ook niet voor andere elftallen van FC Groningen mag uitkomen, totdat Jong FC Groningen vier competitie- dan wel bekerduels heeft afgewerkt. In de praktijk houdt dit in dat hij minimaal tot en met maandag 3 oktober niet inzetbaar is voor het eerste elftal of de Beloften zo valt te lezen op de clubsite.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!