Terug

Deel deze pagina:

Tjaronn Chery; 'Komende maand wil ik niet met clubs spreken'

Door Lukas van der Wal 2 reacties

Tjaronn Chery ligt goed in de markt aldus de spelbepaler. Op de site van het Algemeen Dagblad valt het volgende te lezen: 'Er is de laatste weken vanuit het buitenland veel belangstelling getoond. Clubs uit Engeland en Duitsland informeren naar me en zijn me komen bekijken. Ik heb tegen mijn management gezegd dat ik de komende maand niet met clubs wil spreken. Er komen belangrijke wedstrijden aan en daar wil ik me op focussen.'

Zondag speelt de FC tegen Feyenoord uit Rotterdam. Trainer Fred Rutten had Chery graag gehaald afgelopen winter, maar dat ging dus niet door; 'Ik was in de winter dichtbij een overstap. Er is contact geweest. Ik weet dat Fred Rutten mij er dolgraag bij had en dat Martin van Geel contact had met mijn broer. Dat het uiteindelijk niet zo ver is gekomen, was jammer. Ik heb de knop daarna snel omgezet en met Groningen en uiteindelijk vind ik het prachtig wat we hier aan het neerzetten zijn'.
 
Vermoedelijk hebben de Rotterdammers geen interesse meer in de middenvelder, voor Chery maakt dat niet uit; 'ja, dat kan. Er zijn nog veel meer mooie clubs. Het is ook niet zo dat ik morgen nog een keer wil bewijzen dat Feyenoord me had moeten halen. Helemaal niet. De wedstrijd is voor mij meer bijzonder omdat ik tegen mijn vriend Karim El Ahmadi speel. Clasie en El Ahmadi zijn de beste tegenstanders die ik dit seizoen ben tegengekomen. In De Kuip hebben ze me alle hoeken laten zien. Daar ligt voor mij de uitdaging en ik wil met mijn team straks met een goed gevoel naar de bekerfinale gaan'
 
FC Groningen bezit de eenzijdige optie om het contract van Chery met één seizoen te verlengen, het huidige loopt nu tot medio 2016. De zomer is nog niet begonnen, maar de strijd om Chery zal ongetwijfeld heet worden! 
Reacties:
25-04-2015 om 23:12

@moderator; graag in de aanhef van het artikel/item...wie de auteur is, zoals voorheen:  "redactie" of een naam...

 

Over Chery:  het is nagtuurlijk een lokale ( dwz. FC Geroningen begtreffende ) held, die Cherie, maar bij de transferwindow wordt duidelijk hoe FC Groningen er met zijn spelers voorstaat als je over de grenzen van de provincie heen kijkt.  Los van het geld is dit wel een peilpunt waar de club zich aan kan vasthouden, dat ze op de goede weg zijn.  en ja, kijk je naar het geld, dan kan bij bekerwinst het seizoen 2014/15 ook zeer succesvol zijn, ...waar andere clubs zeker jaloers op zullen zijn. 

26-04-2015 om 18:14

@Kees,

Als ik over de proviciegrens heen kijk dan kom ik b.v uit bij Feyenoord waar ene Tonny Vihena een transferbedrag moet opbrengen van 5,4 miljoen(!!!). Deze Vilhena staat bij Feyenoord niet eens in de basis, dus als deze jongen al zoveel geld moet opbrengen hoeveel moet de FCG dan wel niet voor Chery vragen want die is zeker 3x beter dan heel die Vilhena. Toch durven boze tongen hier op dit forum beweren dat Chery maar zo ongeveer 2/2,5 miljoen moet kosten. Vraag ik mij af: Hoe komen deze bedragen in de wereld, of is het allemaal maar natte vinger werk? 

Hoekie28-04-2015 om 20:39

Ben met het  Rob Roy eens 2,5 miljoen euro een schijntje is. Dit bedrag komt uit de mond van Chery zelf die van zijn zaakwaarnemer te horen heeft gekregen dat hij voor 2,5 miljoen verkocht zou mogen worden. Dit was in de winterstop. Inmiddels schiet hij aan de lopende band de ene goal na de andere binnen. De een nog mooier dan de ander. Stel dat 2,5 mio waar zou zijn dan heeft hij zijn waarde zeker omhoog gebracht naar 4 miljoen en ook dat bedrag is een koopje. Ik hoop dat nijland tot het uiterste zal gaan  om hem te behouden. Bekerwinst zou een enorme financiële opsteker zijn en de noodzaak om te verkopen veel kleiner maken.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!