Terug

Deel deze pagina:

Training dinsdag 13 september

Door Redactie 11 reacties

Nog drie dagen en dan wacht FC vrijdagavond een zware klus in en tegen Utrecht. Onder tropische omstandigheden was het ook de afgelopen dag wederom zweten geblazen... De selectie is op Jesper Drost en Desevio Payne na, bijna compleet. Voor de rest waren er geen bijzonderheden. 

Reacties:
Woltjer14-09-2016 om 02:00

Iets bekend over de basis elf ?

14-09-2016 om 08:27

Normaal zou Utrecht thuis kunnen winnen, maar ik voorspel een gelijkspel.  al met al komt Groningen dan in een slakkengang tot enkele punten. Benieuwd of PECZwolle nog achterblijft.

Opstelling wordt (denk ik maar) als tegen Sparta 2e helft.  zonder Linssen en Bacuna, maar met Mahi en Rusnak en Hoesen en met Tibbling

fc gras14-09-2016 om 10:06

Hopelijk start Faber met een 4-4-2 opstelling in een uitwedstrijd, achterin alles dichthouden, en voorin goede counterspelers, Mahi, Idrissi/Linssen. Hoesen wissel, heb je niet veel aan in uitwedstrijden, heeft geen diepgang, loopt alleen terug in de bal.  Padt, Davidson, Larsen, Memisevic, Hateboer, Jenssen, Maduro, Tibbling, Linssen, en Mahi, Idrissi.

14-09-2016 om 12:54

lees het verhaal van Wim Masker van vanochtend in de Groninger Gezinsbode: hier wordt uitgebreid ingegaan op het feit dat FC Groningen beter zonder een nr "10" en met 2 spitsen kan spelen, en waarom.... 

campesino14-09-2016 om 13:09

Kees het gaat niet allen om de punten. belangrijker is eigenlijk het spel. En daar zie ik toch vooruitgang in. Dat we een vervanger voor chery en kieftenbeld (de vervanger voor bothegin lijkt met de balkanslager gevonden) en een echte spits missen, weten we nu wel. maar in ieder geval tot de winter verandert dat niet. we kunnendus wel doorzeuren dat nijland die en die moet kopen, maar dat is zinloos.

verdedigend zit het al stukken beter in elkaar, de eerste helft tegen sparta waren er prima aanvallende combinaties te zien. ik heb goede hoop dat die verbetering voortzet, ondanks een euroborg die schreeuwt dat het allemaal kloten is.

En een punt bij utrecht? ik zou er voor tekenen, want bij aanvang v d competitie schat ik utrecht uit op 0 punten in.

 

14-09-2016 om 15:06

Campesino...ik hoor niet bij de groep die maar blijft (door0zeuren dat het niks was en niks is en niks wordt.  Het is wel belangrijk dat het elftal punten blijft binnenharken.  Zelfs als we met deze selectie in het rechterrijtje zouden meerdraaien dan is er nog geen nood, behalve dat Groningen dan een geloofwaardigheidsprobleem erbij heeft. 

Maar ik ben het met je eens dat klagen niet veel helpen zal...maar als supporters het gevoel krijgen dat het niet beter KAN met nieuwe spelers vanwege het geld, dan vraag ik mij af of de heer Nijland, de  scouting en de TD wel helemaal een beeld voor ogen hebben van wat er precies moét gebeuren om het elftal wel winnend te maken. Als ze bewijzen dit wel begrepen te hebben, dan ben ik benieuwd wat er in januari op de transfermaktr nog gebeurt.  In het laatste geval is de supporter "King" en kunnen we genieten van wedstrijden met strijd en goede acties.  gisterenavond bijvoorbeeld....bij PSV- Atletico heb ik genoten van de spelers van PSV ondanks dat ze die wedstrijd verloren    

campesino14-09-2016 om 16:47

Natuurlijk zijn de punten belangrijk, al is het maar voor het zelfvetrouwen en als groningen de afgelopen wedstrijden dezelfde indruk als tegen feyenoord had achtergelaten, dan hadden we ons al kunnen opmaken voor de J.L. maar zowel de wedstrijd tegen excelsior en twente hadden we recht op meer gehad (tegen psv dan weer niet). Ik ben ook een van de eersten die hier zijn gal spuwt, maar ik denk dat we faber en het elftal de tijd moeten gunnen. over drost, rusanken hoesen begin ik meer dan mijn twijvels te hebben, maar vd weert en sorloth daar kan het nog alle kanten mee op. en ook tibbeling, idrissi en jenssen kunnen alleen maar beter. 

over de scoutin laat ik me niet uit. ik kan alleen naar het eindprodukt kijken. maar voor de rest kan ik er geen zinnig woord over zeggen.

14-09-2016 om 17:34

@Campesino: Eigenlijk wel frappant dat jij mensen zeurderig gedrag verwijt en over Drost, Rusnak en Hoessen twijfels hebt en niet over vd Weert en Sorloth.

We kunnen  het wel jaren hebben over de tijd gunnen, maar dat houdt natuurlijk een keer op. Iedere andere club zit met hetzelfde tijdspad als Groningen. Dat kan dus nooit een excuus zijn.

Heb al eerder aangegeven dat je met Idrissi en Mahi op de zijkanten niks hebt aan vd Weert en Sorloth. Het zijn spelers die altijd een actie maken en het liefst naar binnen trekken. Een voorzet is zelden of nooit te zien. Daarom heb je meer aan een voetballende spits als Hoessen. Dat ziet Faber ook en daarom stelt hij Hoessen weer op. 

Ook denk ik dat Drost en Rusnak veel meer kunnen laten zien dan dat ze tot nu toe hebben laten zien.

Over vd Weert en Sorloth ben ik minder positief. Beide zijn het weinig technisch begaafde spelers. Sorloth had ik al gelijk afgeschreven en verbaas me over de scouting van zo'n speler. 

En verder heb ik nooit gezegd dat het allemaal kloten is, zoals jij beweert. Wel heb ik twijfels over het gevoerde beleid en de scouting. Ik heb daar redenen voor aangegeven. Maar als je niet de moeite neemt om daar over na te denken, houdt het op.

Beter is het dan maar om iemand weg te zetten als een zeurder. Dat mag. Lig er niet wakker van !

14-09-2016 om 19:13

Dan hoop/ en zeg ik dat ze van FC Utrecht winnen, en Sorloth en Van Weert een goede partij spelen, zodat we wat minder gehakketak hier hoeven te lezen over ieders persoonlijk eisen en gelijk. Meningen zijn prima, maar dat kinderachtige gedoe...?

 Op korte termijn moet Faber en de selectie het ermee doen, en deze trainer zal niet snel de handdoek in de ring gooien.  Maar als er een supporter/sponsor zich geroepen voelt om meteen dik met geld te strooien...wat let je?  Komt ie ook naast Nijland te zitten en kan onderweg nog wat suggesties doen wat er van dit  geld moet worden aangetrokken.  Voorlopig gaan er alleen spelers weg, is mijn overtuiging.   

appie happie14-09-2016 om 19:22

We kunnen zomaar winnen van Utrecht...ploeg is geen schim van vorig jaar,zelfde geldt voor de fc  natuurlijk. 

 

Ik pik vrijdag nog ff mee,daarna ff op vakantie..geen gezeur...Nee a niet naar Italië. De paus had geen tijd..Dus doen we de a provance ...

14-09-2016 om 19:33

Goed idee, Appie:  alleen op je TomTom in die goede oude S80 van je...wel Provence intoetsen, anders kom je toch behoorlijk ergens anders terecht.  Ze hebben daar in die streek touwens heel drinkbare Vin de Pays... niks geen cru, maar   gewoon de grote sloot met veel zonuren. Past goed bij een "schoenzool" (rode entrecôte in olie kort en heet gebakken met veel kruiden), Geniet ervan!

14-09-2016 om 23:38

@Kees: Tja , als je met de meute mee gaat en reageert zo als het je uitkomt, schiet het ook niet op. Heb je in eerdere reacties al je twijfels horen uitspreken over bepaalde spelers en het beleid.  Maar goed, de zon schijnt en je draait als een blad aan de boom om. Niet erg consequent.

15-09-2016 om 00:16

@Kees: Oh ja.nog even voor het slapen gaan.  :)   Volgens mij heb je er weinig van begrepen. Voor een goede selectie heb je niet altijd een dikke portemonnee nodig. Voorbeelden genoeg ! Ik heb het al eerder aangegeven, maar wil het voor jou duidelijkheid nog wel eens doen. Creativiteit Kees, daar draait het om. Legio voorbeelden om een goede speler te kunnen huren. 1 a 2 spelers brengen gelijk je selectie naar een hoger niveau. En dat het geen transferwaarde op zou brengen of jeugdspelers in de weg staan ?

Van enig transferwaarde van de selectie is nu ook weinig sprake, dus dat maakt niks uit. We geven nu ook al spelers weg. Jeugdspelers zijn er nu ook niet. Of nog niet rijp . Dus, dat is ook geen argument om een goede speler te huren. Financieel te duur ? Ook geen argument. Zijn nu ook clubs met minder budget die wel een versterking kunnen huren.

 

Nu jij weer met je argumenten dat je alleen een selectie kan versterken met geld.

En niet weer beginnen over kinderachtig gedrag Kees. Gewoon argumenten.

15-09-2016 om 01:31

bedtijd Euroborg, zeker gezien je gefaked-te leeftijd van 72

16-09-2016 om 00:12

Geen sterke bijdrage van je Kees. Eigenlijk puberaal gedrag.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!