Terug

Deel deze pagina:

Transfers FC - Wat kunnen we nog verwachten?

Door Redactie 20 reacties

Wim Masker (Gezinsbode) omschrijft onder meer in zijn artikel van vandaag de onlangs aangetrokken Ruben Yttergard Jenssen als een kruising tussen Mark-Jan Fledderus en Jos Roossien. Over aanwinst spits Tom van Weert is de FC clubwatcher van oordeel dat deze centrumspits op Eredivisieniveau heeft laten zien te kunnen scoren. Met Alexander Sorloth moet Tom van Weert onderling gaan strijden wie de eerste spits gaat worden. Danny Hoesen zit nu op het derde plan en mag weg. Mocht Hoesen vertrekken, zal FC geen vervanger aantrekken.

Ook voor de vleugels is er nu keus te over. De trots van het noorden heeft met Oussama Idrissi, Mimoun Mahi, Bryan Linssen, Jarchinio Antonia en Albert Rusnak vijf kandidaten voor twee posities. Mocht er concrete belangstelling komen voor Albert Rusnak of een andere vleugelspeler, zal ook hier geen vervanger voor worden aangetrokken.

Zoals bekend ligt de focus nu op het halen van een centrumverdediger en een linksback. Echter - doordat Martijn van der Laan, Tom Hiariej en Yoëll van Nieff terugkomen van verhuur is er nog amper financiële ruimte. Door nog een dure speler te halen voordat er eentje uit dezelfde prijsklasse is vertrokken, is financieel waarschijnlijk niet verantwoord. Tussen willen en kunnen gaapt geregeld een haast onoverbrugbaar gat aldus Masker. 

Niet iedereen heeft of leest de Gezinsbode. Er stond eveneens een mooi en interessant  interview  te lezen met Peter Jeltema.

 

Reacties:
appie happie08-06-2016 om 20:22

Van der Laan en Hiariej  zijn niet van de gewenste kwaliteit..Emmen oid...v Nieff is een twijffel geval.ze zullen hin contract uit willen dienen  zeer logisch..is hun bron van inkomsten..

We wachten af, want bovengenoemde  zullen ook willen spelen..kiezen dan voor ook Emmen oid.

Rob197008-06-2016 om 20:25

De leeuw weg, Lindgren weg, daarvoor twee terug, dan kun je toch niet denken, dat het salarisbudget al is behaald. Dan is het misschien verstandig, om afscheid te nemen van spelers die redelijk verdienen, maar op het tweede plan komen. Het kan toch niet zo zijn dat ver der laan nog een jaar blijft omdat niemand deze jongen wil huren, of kopen. Gratis kan ook gewoon. En bij deze jongen is het geen kapitaalvernietiging, want het was bij zijn transfer al geldverkwisting. 

nulvijftig08-06-2016 om 21:01

Vergeet ook niet Kappelhof en Islamovic. Van dat salaris zouden ze zeker nog een extra speler kunnen halen.. 

Jantje08-06-2016 om 20:41

ik verwacht dat er nog erg veel spelers weg gaan.  Antonia , bacuna , maduro , hateboer ,Padt . van der Laan , en tibbeling.

08-06-2016 om 21:12

Off topic @Thijs: op de FC site wordt ook eindelijk ons vraagstuk over de plaatsing van de naam op het shirt beantwoord: http://www.fcgroningen.nl/typo3temp/pics/M_50149addfd.jpg.

 

Thijs_Faber08-06-2016 om 22:02

Ik heb het gezien ja! We kunnen weer rustig gaan slapen vannacht

Johan08-06-2016 om 21:26

Koch van PSV vind ik wel een goeie of de Wijs lijkt me ook wel wat. Granqvist gaat echt niet komen. 

Robba08-06-2016 om 21:37

Menno Koch had de pech dat Moreno kwam. Bruma staat nadrukkelijk in de belangstelling, misschien is dit de opvolger? Of Letschert.

Wat betreft de aankopen kan ik niets anders zeggen dan keurig.

Maar ik vrees nog wel dat er nog wel eens leegloop aan kon komen. Maar qua budget denk ik dat er nog wel wat in de pijp zit. Maar Nijland zegt terecht: je kan het maar één keer uitgeven, en ik weet zeker dat ze hun nummer 1 voor een cv en linksback al lang weten wat de status is.

08-06-2016 om 21:50

Is die Leerdam ook wat voor Groningen mag vast voor weinig weg.

08-06-2016 om 21:51

Nijland is toch aan het scouten geweest in spanje ,en zou binnenkort met nieuws komen ,gaat het om die Edison Floris

Robba08-06-2016 om 23:15

Die Flores halen ivm aanstaand vertrek Rusnak? Wie weet.. Na Kostic wel weer behoefte aan een linker middenvelder met goed linkerbeen. Geen prioriteit.

Die Ulrik Yenssen, al op zo'n jonge leeftijd tussen de talenten van Lyon, dan moet je toch wel wat kunnen. Wie weet wat er komt.. Z'n broer wil dat, heeft ook te kennen gegeven. 

Maar net als die spits, iedereen bericht over Weghorst, van Weert kwam. 

Maar ben wel benieuwd waarom Nijland met een grote glimlach vertelde dat ze met goed nieuws uit Spanje komen. Show us  Hansie!

09-06-2016 om 07:29

Na het serieuze interview in de Gezinsbode met de TD Jeltema, die zich wat mij betreft eerder als spinx opstelde ( en wat mij betreft kan dit niet als verantwoordelijk lid van het MT ) komt Masker nu dus met een tussentijdse analyse van "wat er kan, en wat er moet".  Een detail vergat hij erbij te betrekken:  het aantal contractspelers van de Eerste selectie.  20 ( zo is bekend gewoprden )komen we in totaal op voor volgend seizoen (afgelopen seizoen 22)  Behalve al dat gedraai om spelers die worden/zijn verhuurd of spelers die wel of niet ( alsnog) vertrekken, ligt het onderliggende budget straks dus lager !  Natuurlijk is duidelijk geworden dat er een radicale vernieuwing/verjonging van de TS is doorgevoerd. Ook is de scouting alom bekritiseerd door veel Groningensupporters, maar Koolhof en Busby kan niet aangerekend worden dat zij met een " hand op de knip beleid" goede (en dus dure) spelers links moeten laten liggen.  

 

Gaan we dit merken op het veld? Ik denk van wel: de aanpak van Faber met intensievere trainingsarbeid, en het beperkt aantal slectiespelers, doet vrezen voor jonge vervangers van geblesseerde spelers die zeker zullen komen.  Om daar dat chocola van te maken, daar moet Faber bijna een toverstaf voor klaar hebben liggen. 

FC Groningenwatcher Baas is meestal wat meer ingevoerd in de financiële huishouding. Hij zal toch eens een analyse willen geven van een spelersbeleid waar men met  beperkte middelen de miskopen of afschrijvingen als argumentatie gebruikt om het onderliggende susteem van FC Groningen als melkkoe als twee kanten van dezelfde medaille te begrijpen. 

Ik verwacht ook veel mutaties vanaf vandaag, nu de transferwindow officieel open gaat...en eigenlijk is met hetr beleid van bezuinigen op de spelersbegroting ( onder die doelstelling van toenemende contracteren van eigen jeugd/ gecontracteerde jeugdspelers van elders ). Die transfers zullen met elkaar een positief netto resultaat opleveren, en tel je daar de eventuele meevallers uit doorverkooprechten bij op, en de positieve financiële resultaten van het vorige seizoen Europees voetbal, en de meevallende TV rechten dit jaar,  dan heb ik toch niet op voorhand het idee dat Nijland zomaar weer een sterk team in het veld kan sturen in augustus. 

Het zal weer passen en meten zijn, en aan Faber de opgaaf of hij zo snel als mogelijk is een spelconcept kan toveren om winnend van het veld te komen.  Dat zal met vallen en opstaan gepaard gaan...zo realistisch ben ik wel.  Maar om dan een volle euroborg ( zoals Jeltema dit als de club-doelstelling aangeeft ) als maat hiervoor te gebruiken?  De Groningen supporter is er een van "eerst zien dan geloven"...maar vooruit..laat ik geen speklbreker zijn en vanwege het clubbelang deze zienswijze wil omdraaien in "eerst geloven en dan zien"....ik bedoel maar: het zal nog een flinke tijd nodig hebben voordat al de ingezette personele veranderingen bij de TS  en de nieuwe selectie, zich vertalen in een klinkend resultaat waar de stand van FC groningen op maandag ochtend na de wedstrijd,  heel voetballend Nederland van z'n stoel doet vallen. 

 

Ik denk het er mijne van:  er zal best nog wel geld op de spaarrekening staan, om bijvoorbeeld nog in augustus met een extra 21 ste speler op de proppen te komen. 

Tot slot: Groningen houdt zich als club kanp staande temidden van de concurrentie. Maar dat er altijd geld bij moet zal "eens" afgelopen zijn...zo zit de wereld ook in elkaar.  En dus is een minimaal 7e plaats én op eigen kracht plaatsing voor Europees voetbal straks weer pure noodzaak .  De beker ( weer) winnen lijkt de beste oplossing, Faber...!                                                                        

 

09-06-2016 om 11:00

Waarom zou Nijland in Spanje scouten voor een speler die in Peru speelt?

 

In de Gezinsbode stond ook dat voor Jng FCG de nwe doelman niet van AZ komt, zoals her en der verkondigt, maar van PEC. Van PEC komt ook nog een Nieuw Zeelandse jongen. Ik mag hopen dat hij een Europees paspoort heeft. En nog een winger van AZ.

 

Wie kan trouwens uitleg geven over het/de inversteringsfonds(en) van de FC? Niet zo lang geleden werd met veel tromgeroffel de ene afgelost en de andere opgetuigd. Wat houdt zo'n fonds in? Dat je ten alle tijde een potje geld hebt om spelers te kopen, los van je uitgaande transfers en begroting?

 

BVD

campesino09-06-2016 om 12:01

Kees, ik ben het wat de grootte van de selectie niet helemaal met je eens. aan de ene kant is het aantrekkelijk een grote groep te hebben in geval van blessures. aan de andere kant, zit je in het geval er geen blessures zijn met een groot aantal ontevreden spelers, wat de sfeer niet ten goede komt. als je europees speelt en lang meedraait in de beker is dat geen probleem, maar ja...

boven dien als je nu echte klasbakken op de bank hebt zitten , maar misschien ben je wel beter af met een gemotiveerde jeugspeler (isidri) dan met een gedemotiveerde middelmatige bankzitter (antonio). Bovendien als er meer ingezet wordt op doorstroming vanuit de jeugdelftallen heb je ook niets aan een bank vol middelmatige wisselspelers. voorwaarde is natuurlijk wel dat de jeugdselecties kwalitatief vooruit gaan, maar dat is geloof ik juist de inzet.

persoonlijk zie ik het wel zitten als er een goede linksback en lcv bijkomen. en dan mogen hiarieh, hoesen, antonia en vd laan rustig vertekken

09-06-2016 om 12:28

Campesino: goede analyse vanmw at er nu gebeurt... Ik probeerde mijn onvrede over het zuinige beleid waar de windhandel op potentiële topspelers - van voornamelijk aanvallers -   is gewijzigd door  tegenwoordig vroeger in de jeugd al spelers met potentie te halen ( Mahi, Idrissi etc ).  Ik denk dat nu de nadruk op een jonge top CV ligt, en dat er eventueel nog in augustus een kermisattractie komt voor voorin...

Maar je hebt gelijk dat de bezuiniging op aantal selectiespelers niet meteen een achteruitgang hoeft te betekenen... Wat jij noemt als argument dat de selectiespelers die bankzitter worden of er een heel seizoen naast staan, dat die een negatief effect hebben op de sfeer...dat hoort nu eenmaal bij het dóórselecteren in een profsportklimaat.  Maar dit fenomeen gaat al vanaf de A1 spelen, en in feite is het "team onder 23" al maatgevend welke spelers het eerste halen. 

Wat ik ook in mijn lange verhaal; heb proberen duidelijk te maken, is dat er intern in de organisatie concensus is over de aanpak van jonge spelers inclusief de bijeengezochte Technische leiding...dan mag je als TDirecteur ( zoals is gebeurd in januari ) dus niet met lulsmoesen komen over een team wat in balans is, terwijl de trainer het tegenovergestelde roept... Ook de uitspraken in VI van een maand geleden van Jeltema waren ronduit arrogant, alsof hij compleet cdoof was jegens een compleet koor van sceptici o.l.v. Schurer, dat er niets meer te genieten viel...als je dat dan in een inteview weerlegt met :: "ach ...alle trainers willen zoveel mogelijk en zo goed mogelijke spelers erbij....dan doe je volgens mij aan "volksverklakkerij"

 

Ik ken de persoon Jeltema niet, maar hij heeft in het laatste interview in de Gezinsbode ( al is het bereik hiervan bepaald minder dan in de V.I.!) wel wat meer over zijn echte motieven verteld:  Alles aan mededelingen wordt vertroebeld door de gevolgen voor de meelezende condurrentie en de kans van slagen bij de spelershandel...zeg maar: het geld.  Dat wisten we al... maar zónder Groningen supporters kunnen ze het helemaal vergeten, dat FC Groningen mee kan doen bij de subtop.

De nieuwe sponsor voor 2017/18 zal ook kijken naar het succes van de club...Dat vertrouwen moet  op contractpapier in geld worden uitgedrukt: zo lang mogelijk en zo veel mogelijk....zo gaat het in het voetbal...

Ik denk dus dat ze dit keer wel (!() een team krijgen wat meer in balans is, t.o.v. vorige jaar, maar Faber zal er een zware klus aan hebben komend seizoen...geeft ook niks, want hij wordt er goed voor betaald, toch?    

09-06-2016 om 12:51

Less is more

Robba09-06-2016 om 13:20

@Johan10 en @Kees en @Campesino, ik kan volgen. Zoals eerder is genoemd, zijn spelers als van der Laan, Hoesen, Hiariej te licht voor het eerste elftal. De club zal meewerken indien ze deze kunnen slijten, zodat budget vrij komt. Ik ben het eens dat er liefst één topper terug komt dan meer middelmatige.. Al denk ik dat de FC niet meer dan €1,5 miljoen betaalt voor een speler.

Persoonlijk denk ik dat voorin en op het middelveld de club het aardig voor elkaar heeft. Ook Padt is een betrouwbare sluitpost, maar indien verkocht wil die ik Koubek (Slovan Liberec) of Jurjus graag zien. Beide nog jonge keepers. Slovan preseteerde beter in Europa, maar heeft een kleinere begroting. Hateboer heeft z'n wens uitgesproken graag te willen vertrekken. Daarbij ben ik ook nog niet overtuigt van het centrale duo Larsen - Reijen. Dus ik denk dat de FC wel eens op zoek kan gaan naar een complete achterste nieuwe linie!

 

 

Robba09-06-2016 om 13:21

Voordat de FC een nieuwe haalt, zal eerst wat van de spelers weg moeten

campesino09-06-2016 om 14:02

JA kees, die jeltema kan nog wel wat pr training gebruiken. Aan de andere kant, dat maakt nijland wel weer goed.

en wat die kermisatraktie betreft. voor mij hoeft het niet en al helemaal niet als het die flapoor betreft.

2 GOEDE  verdedigers erbij en dan staat er op papier een prima team.

09-06-2016 om 16:45

@ Campesino,

Heb jij "flapoor", waar jij ongetwijfeld Edison Flores mee bedoeld, wel eens zien spelen?. Ik niet, en kan er dus geen oordeel over geven evenals meerder personen op dit forum. Overigens schijnt het wel een "talent" te zijn maar dat ben je tegenwoordig al gauw als je een beetje tegen een bal kan trappen. 

09-06-2016 om 17:06

@Rob Roy Mc Donald: z'n eerste Europese avontuur is een flop geworden...ik geloof dat hij nooit in het eerste heeft gespeeld, en is nu teruggegaan naar Z Amerika.  Zaakwaarnemers zijn daar sluw en alleen belust op geld...kan dus op zich geen kwaad als hij nu een toontje lager zingt en hier met zijn gedribbel en zijn onverwschte geplaatste schoten ons een pleziderige wedstrijd laat zien.  Verder kan een voordeel zijn dat zo'n jongen met latijns temperament...aanstekelijk kan werken voor Drosgt en nog een paar bij de FC...  Rusnak reken ik eigenlijk niet meer mee, en Hoesen en Linssen en Mahi naast Flores.... is een gokje waard denk ik. 

 

Eerst nu maar zien wat er vertrekt: de Q- bus naar Assen  staat al voor hun klaar .

grunnfan10-06-2016 om 16:11

Eeehhhh...wat moeten wij in Assen met een bus vol afdankertjes????

10-06-2016 om 12:00

Flores een paar weken geleden nog op Eurosport gezien. Voorzetten a la Kostic gevend. Prima spelertje hoor

11-06-2016 om 01:51

Jongste Yttergard-Jenssen niet naar FC Groningen: NEC in de race voor Lyon-talent

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!