Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing bekerwedstrijd FC Utrecht - FC Groningen; Come on FC!

Door Lukas van der Wal 3 reacties

Morgen avond speelt de FC haar tweede wedstrijd in het KNVB-bekertoernooi. De bekerhouder ontmoet in Utrecht de plaatselijke FC. De Trots van het Noorden heeft het in de Domstad traditiegetrouw lastig in de uitwedstrijd. De wedstrijd begint woensdagavond om kwart voor negen. Groenwit wordt gesteund door 507 supporters, een mooi aantal voor een doordeweekse avond in oktober.

De thuisploeg
In de tweede ronde van het bekertoernooi ontmoette FC Utrecht in Friesland de topklasse ONS Sneek. De Friezen maakten het de Eredivisionist zeer lastig en verloren uiteindelijk slechts met 0-2. Nacer Barazite was verantwoordelijk voor de openingstreffer, de gasten moesten lang wachten op de beslissende goal, ver in de extra tijd was het Rubio Rubin die de wedstrijd besliste. De ploeg van Richard Karrenbelt (ONS Sneek) ging de gehele wedstrijd de strijd aan met FC Utrecht en bezorgde de gasten met veel passie een lastige avond.  
 
De eerste driepunter 
Wat FC Groningen dit weekend na liet, deed FC Utrecht dan weer wel. De Domstedelingen scoorden hun eerste driepunter van dit seizoen op vreemde bodem. In Zwolle, werd er met tien man gewonnen van PEC (1-2). Trainer Erik ten Hag zag Sébastien Haller tweemaal scoren, waarvan eenmaal vanaf de penaltystip. Verdediger Mark van der Maarel kreeg tegen de ploeg van trainer Ron Jans de rode kaart. Door dit resultaat heeft FC Utrecht in de competitie één punt minder dan groenwit, dertien om precies te zijn. 
 
Op wie moeten we letten?
De selectie van de thuisploeg herbergt genoeg kwaliteit om een tegenstander pijn te kunnen doen. De belangrijkste pion in de strijdwijze van Ten Hag is natuurlijk aanvaller Haller. De Fransman is scherp voor de goal en weet het doel makkelijk te vinden. Spelers als Yassin Ayoub en Nacer Barazite hebben ook de kwaliteit om een wedstrijd te kunnen beslissen. Waar we ook benieuwd naar zijn, is hoe Timo Letschert zich gaat gedragen tegen de bekerwinnaar. In de competitie scoorde de verdediger tegen de FC en ging toen volledig uit zijn plaat van vreugde. Juichen mag, maar de manier waarop verdiende geen schoonheidsprijs. 
 
Historie FC Utrecht - FC Groningen
Op voorhand heeft de FC het altijd lastig in Utrecht. In 44 wedstrijden verloor groenwit maar liefst 26 keer. Negen ontmoetingen werden er gewonnen en evenmaal speelde FC Groningen gelijk. De laatste overwinning van de FC in de Domstad was in 2009. Toevalligerwijs betrof dit net als woensdagavond een bekerwedstrijd. Destijds won de cupfighter met 2-4 na een ruststand van 0-1. Tim Matavz en Niklas Pedersen scoorde beide tweemaal. Voor de overige statistieken verwijzen wij iedereen door naar fcgstats.nl!
 
De bekerhouder, FC Groningen
De Trots van het Noorden ontdeed zich in de tweede ronde van de KNVB-bekertoernooi van FC Twente. Na een 0-1 ruststand kantelde in het tweede bedrijf de wedstrijd. Aanvaller Bryan Linssen zorgde voor de gelijkmaker. Ervaren middenvelder Hedwiges Maduro scoorde in de 60e minuut de 2-1. Groenwit kreeg kansen op meer maar vergat de score uit te breiden. De eerste horde naar de Kuip werd dus succesvol genomen. Door de overwinning op de Tukkers, is FC Utrecht de volgende tegenstander. 
 
Eerder dit seizoen speelde de FC al in Utrecht, om precies te zijn op 29 augustus. Grunn speelde toen een uiterst belabberde wedstrijd. De Trots van het Noorden had nog het geluk dat het maar 2-0 werd voor de thuisploeg. In de eerste helft was het middenvelder Ramselaar die de score opende. In de blessuretijd van de tweede helft kreeg Timo Letschert alle vrijheid. De verdediger haalde als een spits uit en liet keeper Sergio Padt volledig kansloos, de reactie van de ex-FC speler is bekend. Echter, resultaten in het verleden geven geen garanties. Morgen avond is een wedstrijd op zich en laten we hopen dat iemand als Letschert al helemaal geen reden tot juichen heeft....
 
In vorm
 
Hoe gaan we spelen
We verwachten ten opzichte van NEC-uit weinig wijzigingen. Aanvaller Mimoun Mahi is er niet bij wegens een hamstringblessure. De logische vervanger voor de jongeling is aanvaller Bryan Linssen. Een tandem Hoesen/Linssen lijkt het meest voor de hand te liggend. Spits De Leeuw is zeker een optie, al lijkt Van de Looi te kiezen voor snelheid voorin. Sinds Liberec-uit spelen we in een uitwedstrijd met een andere speelwijze, 5-3-2 systeem. Tegen Utrecht zal dit systeem ongetwijfeld weer gebruikt gaan worden.
 
 
Wordt het Hoesen?
 
Vermoedelijke basis: Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Larsen, Burnet; Maduro, Rusnák, Tibbling; Hoesen, Linssen
 
 
Of toch de Leeuw?
 
De wedstrijd in Utrecht begint om kwart voor negen. De bekerwedstrijd Utrecht-Groningen wordt gefloten door Serdar Gözübüyük, we zijn benieuwd hoeveel respect de leidsman gaat afdwingen. De bekerwinnaar zal morgenavond er vol voor moeten gaan. Volgend jaar mei willen we met z'n allen weer naar de Kuip! We verwachten dan ook een gemotiveerd FC aan de aftrap. Come on FC! 
 
Reacties:
27-10-2015 om 20:38

Zal een zware pot worden met (hopelijk) een kleine overwinning voor ons en de 508 meereizende supporters.

Marco27-10-2015 om 20:46

Utrecht lijkt wel meer honger te hebben naar succes, spelers moeten nu laten zien wat ze waard zijn.

Kerstboom opstelling is verstandig. Voor snelheid voorin zou ik voor Antonia gaan. Had bij GEA 10 doelpunten in een seizoen en afgelopen jaar bij Groningen veel assists en een paar doelpunten. Verder hebben we voorin tegen Utrecht een aanspeelpunt nodig. Benut dan maar wat er is en zet Islamovic naast Antonia voorin. Misschien bloeit de Zweed nog op, als die een keer mag meedoen. Hij staat immers nog steeds onder contract. 

Op het middenveld vechtlust, fysiek en scorend vermogen. Tibbling en Rusnak moeten nu rust krijgen voor de belangrijkere wedstrijden thuis tegen Zwolle en Librech anders wordt dit niks.. Zet Maduro, De Leeuw en Drost op het middenveld. Die zijn fysiek volwassener en power heb je tegen Utrecht nodig, beiden kunnen makkelijk socren. 

Achterin liever Tamata linksback. Strafschop bij NEC begon met een voorzet vanaf links. En als je ziet hoe Burnet, Santos van NEC in de 80 minuut uit zijn rug liet weg lopen op het middenveld, en zelf rustig door huppelt, terwijl Santos uit de loop actie vrij op het doel kon schieten dan is dit vragen om problemen. Heb niet het gevoel dat dit elftal makkelijk problemen te boven komt dus voorkom ze. 

Alle ballen op Antonia in de diepte en we zijn een ronde verder. 

 

 

 

 

27-10-2015 om 23:56

kan een eind meevoelen met je denkwijze...maar Rusnak moet natuurlijk spelen voor de beker... die wedstrijd is belangrijker dan Liberec thuis...Verder is Drost ook belangrijk tegen Zwolle...meestal speelt een speler top tegen z'n oude club.  Bevalt mij trouwens niks dat de klaatste weken zo slecht is geanticipeerd op een fysieke overbelasting...Zoals Mahi zat de bikkelen vorige week, dat hou je zeker niet lang vol... Jammer dat Kieftenbeld er nu niet meer staat ...Hiariej is vast zijn vervanger (i pl v Drost) . 

Wat jij verder zegt over Burnet, die zullen we een halve wedstrijd nodig hebben...Tamata mag je ook nu wel wat rust gunnen...Maar ja..Haller: hoe gaan ze dat achterin oplossen?   

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!