Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing bekerwinnaar FC Groningen-PEC Zwolle

Door Hester en Lukas 3 reacties

Iedere FC-supporter zit nog met zijn of haar hoofd bij afgelopen zondag. Het was een prachtige dag om te KNVB-Beker te winnen, maar nu moet de draad in de competitie weer worden opgepakt. Aanstaande zondag hebben we tijdens onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen dezelfde tegenstander als vorige week, namelijk PEC Zwolle. Opmerkelijk is dat niet eerste keeper Sergio Padt het Groningse doel gaat verdedigen, maar tweede keeper Peter van der Vlag. Het zal de allereerste keer zijn dat Van der Vlag een eredivisiewedstrijd keept. De laatste thuiswedstrijd zal vooral ook in het teken staan van het winnen van de beker en de spelers zullen na de wedstrijd een ereronde door het stadion maken mét de behaalde cup.

Het was een fantastische week met een topwedstrijd en een enorm huldigingsfeest. Trainer Erwin van de Looi zegt op de website van FC Groningen: “Het was een enorme happening, de ontlading en de fantastische huldiging. Geweldig om mee te maken. Ik heb zelf heel erg genoten van alle festiviteiten, maar het was donderdagochtend ook weer mooi om op het veld te staan en zondag weer een wedstrijd te spelen.” Het is dus weer tijd om serieus te worden. FC Groningen wil, net als in het bekertoernooi, nog steeds het maximaal haalbare resultaat bereiken in de competitie. “We zien dan wel op welke plek we eindigen. We hebben onze sportieve plicht te doen en hebben ook de ambitie die we willen waarmaken,” aldus Van de Looi.

Tegenstander
Voor de Zwollenaren is het hoogstwaarschijnlijk een zeer bittere pil, zo vlot alweer tegenover de ploeg staan die de beker voor hun neus heeft weggekaapt, én natuurlijk hun ticket voor Europees voetbal. De Blauwvingers zullen zich nu moeten richten op het toetje aan het eind van dit seizoen. De formatie staat nu zevende en dit geeft recht op een plek in de playoffs voor Europees Voetbal. 

 

Verdediger Van der Werff was het afgelopen weekend geschorst voor de bekerfinale en zal vermoedelijk zondag weer in de basis gaan starten. We kijken dit weekend uit naar de confrontatie met onder anderen Jody Lukoki. De rappe vleugelaanvaller was in de bekerfinale een hoge irritatie-factor. De gasten zullen het hoe dan ook lastig krijgen in de Euroborg. De statistieken in Groningen spreken niet in hun voordeel. Van de twaalf ontmoetingen wonnen de Peperbussen niet één, er werd maar liefst negen keer verloren en drie keer gelijk gespeeld. 

 

Geblesseerden en opstelling

Bijna zeker is dat doelman Peter van der Vlag de positie van Sergio Padt zal innemen aanstaande zondag. Het lijkt erop dat Padt zélf uit respect voor zijn collega-doelman een verzoek heeft ingediend om Van der Vlag tussen de palen te zetten. Na het winnen van de beker vorige week, gunt de technische staf hem zijn debuut. Van der Vlag: Ik ben natuurlijk ontzettend blij en trots, want ik heb dit seizoen het hele jaar voor iedereen klaar gestaan en nu doet men wat terug voor mij. Sergio Padt en ik hebben een goede band en ik probeer hem zoveel mogelijk tips en vertrouwen te geven. Het mag van mij al wel zondag zijn. Ik denk dat verschillende jongens het nog wel prettig vinden dat er een dag tussen zit, maar het kan mij niet snel genoeg gaan.

 

Naast het feit dat Padt in bovenstaand scenario op de bank zit, lijken Lorenzo Burnet en Mimoun Mahi naast hem plaats te nemen. Hans Hateboer en Johan Kappelhof starten samen achterin als vleugelverdedigers en Jarchinio Antonia zal (door zijn goede invalbeurt afgelopen zondag) beginnen in de aanval.

 

Vermoedelijke opstelling:

Van der Vlag

Hateboer - Botteghin - Lindgren - Kappelhof

Kieftenbeld - Tibbling - Chery

Antonia - De Leeuw - Rusnák

 

Scheidsrechter: Kevin Blom.

 

Een laatste thuiswedstrijd betekent ook afscheid nemen van vertrekkende spelers. Nick van der Velden, Hilal ben Moussa, Paco van Moorsel worden bedankt voor hun bewezen diensten. Beloften trainer Casper Goedkoop vertrekt eveneens bij de FC, Hieraan wordt na de wedstrijd ook aandacht gegeven. Tevens wordt Tjaronn Chery gehuldigd als Essent Speler van het Jaar. Tot slot zal de gehele selectie en staf met de KNVB-beker een ereronde gaan lopen als dank voor de steun van het huidige seizoen. 

 

De wedstrijd is live te volgen op het Twitter-account van Boerenmacht. Ook het wedstrijdverslag na de match is te vinden op onze website. We hopen dat de FC het seizoen goed gaat afsluiten, al is het alleen al voor de televisie-gelden, Hoe hoger op de ranglijst des te meer de Trots van het Noorden kan cashen!!

Reacties:
09-05-2015 om 09:38

Come on FCG! Winnen al is het alleen voor de euro's!

en morgen Zwolle jennen met bekerliedjes???

Nachtwacht09-05-2015 om 11:35

Mooi gebaar van Padt... Iedereen heeft voordeel van een goede collega als tweede keeper.

09-05-2015 om 12:43

goede twee wedstrijden (PEC en NAC-uit)  om alvast te wennen aan de hoge verwachtingen van te MOETEN winnen.  Wat mij betreft niet meer zo'n scenario als Heracles uit dit jaar.  Het voetbalt ook lekker met die beker in de tas....Verder zijn er nog belangen om seizoenkaarthouders (weer) te strikken...trouwe supporters komen toch wel.  Ben wel benieuwd of Lindgren zich gaat sparen/wordt vervangen tijdens de wedstrijd, om geen blessures op te lopen - Dat geldt ook voor Chery, de Leeuw en Botteghin.  Ik verwacht dus nog wel wat wissels, zeker als we voor komen te staan. Pikant wordt die wedstrijd volgende week tegen het NAC van Maaskant: directe confrontatie tussen de leermeester en zijn pupil. Dáár zal het vooral gaan om de sterkte van de selectie.

 

Maar nu eerst morgen FC Groningen- PECZwolle.  Open wedstrijd !

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!