Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing EL-duel Slovan Liberec - FC Groningen; Het wordt tijd voor een driepunter!

Door Lukas van der Wal 14 reacties

Donderdag is het dan zover, een massale volksverhuizing naar Liberec. FC Groningen speelt dan tegen Slovan in de Europaleague. De wedstrijd tegen de Tsjechen is van groot belang voor de ambities van de bekerwinnaar. Groenwit wordt gesteund door 2000 supporters in de jacht naar de eerste punten in Europees verband. De wedstrijd krijgt een Duits arbitraal zestal. 

De thuisploeg, Slovan Liberec
Slovan Liberec kent voor de wedstrijd tegen FC Groningen een slechte generale. De ploeg van trainer Jindřich Trpišovský kwam zaterdag niet verder dan een gelijkspel bij Sigma Olomouc. De wedstrijd tegen de laagvlieger was niet best. Sigma kwam zelfs voor, maar Slovan scoorde in het tweede bedrijf eenmaal.
 
Bekendste speler bij Slovan Liberec is voormalig FC’er Ondrej Svejdik. De verdediger mocht afgelopen weekend bij Liberec weer eens in de basis beginnen. Svejdik speelde voor FC Groningen maar liefst 75 wedstrijden. De Tsjech scoorde hierin driemaal voor de FC. De wedstrijd met Groningen is dus voor de verdediger speciaal. Belangrijkste spelers bij Liberec zijn de internationals David Pavelka en Josef Sural. Beide spelers  hadden vorige week een basisplek in de Amsterdam ArenA met Tsjechië tegen Nederland, het resultaat is bekend. 
 
Europees beter gestart dan de FC
Na twee wedstrijden in de groepsfase hebben de Tsjechen drie punten meer dan FC Groningen. De eerste wedstrijd werd in eigen huis met 0-1 van SC Braga verloren. Liberec stuntte in ronde twee in Frankrijk door van Olympique Marseille met 0-1 te winnen. Door de overwinning staan Liberec en Marseille gedeeld tweede. SC Braga is op dit moment de trotse koploper in groep F met zes punten. 
 
FC Groningen, de bekerwinnaar
De Trots van het Noorden is de interlandperiode goed doorgekomen. In de eigen Euroborg werd er met 2-1 gewonnen van Willem II. Groenwit heeft dus een goede generale afgewerkt. Mimoun Mahi scoorde in het duel met de Tricolores de 1-0. Diep in de tweede helft kwamen de gasten langszij, maar niemand minder dan invaller Danny Hoesen scoorde daarna de winnende treffer voor FC Groningen. De overwinning telde zaterdag, echter ging het niet vanzelfsprekend. 
 
Zoals we weten is de FC het Europees avontuur niet goed begonnen. Tegen L'OM gingen we kansloos ten onder met 0-3. In Braga verloren we met 1-0, echter was dit niet helemaal nodig. De Portugezen waren beter, maar groenwit was van een bedroevend niveau. Tegen Slovan Liberec is een goed resultaat een vereiste. Willen we nog een kans maken voor de volgende ronde, dan is een nederlaag uit den boze. 
 
Hoe gaan we spelen
Wij verwachten weinig veranderingen in de basiself. Wel is het de vraag hoe het is met aanvoerder Lindgren en aanvaller/middenvelder De Leeuw. Normaliter zullen Reijnen en Drost plaats moeten nemen op de bank als ze fit zijn. De scorende Hoesen wil graag een kans in de basis, maar verwacht dit op korte termijn niet. De opstelling zullen wij morgen in de loop van de dag/avond gaan plaatsen indien deze bekend wordt gemaakt
 
 
Come on FC
De Trots van het Noorden weer wat haar te doen staat. Winnen in Liberec is een vereiste, met 2000 supporters als steun is dit zeker een haalbare kaart. De wedstrijd begint om 21:05uur. Wat verwachten jullie van deze wedstrijd? Geef je mening in de poll die op dit moment open staat! Come on FC! 
Reacties:
20-10-2015 om 22:27

't loopt me bij voorbaat al dun door de broek! 

een goed resultaat hier, zou het elftal goed doen voor de rest van de competitie....als FC'ers maar kansen krijgen.

Jantje21-10-2015 om 00:16

Ik verwacht gewoon een nederlaag. We komen gewoon kwaliteit tekort voor wedstrijden in europa. Hoe graag ik ook drie puntjes zou willen zien. verdedigend zijn we erg zwak.

21-10-2015 om 01:21

belangrijk is wel hoe ze spelen: komt de FC in hun samenspel, zijn de individuele spelers ditmaal goed bij de les, creëren ze kansen en maken ze bijv. een treffer?....dan is ook met een nederlaag die trip niet zinloos.  ik voorzie wel een zeker aantal doelpunten, wat in Nederland bijna niet meer voorkomt (dit seizoen scoorde FC G 10 x in 9 wedstrijden (met 14 tegendoelpunten).

 

appie happie21-10-2015 om 08:50

sorry,maar ik ga altijd uit van winst..hoe moeilijk de wedstrijd ook is,je weet het nooit,als de fc durft te spelen zijn ze zeker niet kansloos..

renevanderes21-10-2015 om 09:36

Van uitgaan van de training van dinsdag speelt Larsen in de verdediging mee als extra verdediger ten koste van Drost.

21-10-2015 om 10:28

helaas ook: van uitgaan dat Liberec met zijn twee internationals speelt ( die Tjechen van Liberec die onlangs tegen Oranje-uit wonnen ) zal vooral het correct passen en met aanvallend ingestelde tactiek en beperkt balbezit,  het belangrijkste wapen van FC G moeten worden:  Geen De Leeuw, geen Drost, wel/geen Lindgren(?), wel met  Hoesen, Mahi en Rusnák voorin

FCGmijnclub21-10-2015 om 11:27

Vraag van DvhN aan Ondrej Svejdik: hoe kon het dat jullie de uitwedstrijd in Marseille met 1-0 hebben gewonnen?

Antw: zij kregen 34 kansen en wij slechts vier...... 

Come on FC!

21-10-2015 om 17:34

als ze het maar begrijpen, die TS van ons...  en de spelers die de sluipmoordenaartactiek moeten uitvoeren!

21-10-2015 om 18:46

1-2, winnende goal Hoesen.

21-10-2015 om 20:25

Jouw voorspelling....als Hoesen de winnende maakt, dan gaat geheid de historische vijver van Liberec eraan!    , voorspel ik je...kan Nijland beter van te voren een hek met camera's   om die vijver laten zetten in plaats dat  Van deLooi een 10 man's barriere voor het doel zet !

bettie21-10-2015 om 23:27

Ze gaan niet winnen 

gewoon schriftelijk afdoen .

Hoop dat ik het bij het verkeerde eind heb.

Maar ben bang van niet

 

Hoekie22-10-2015 om 08:44

Dat is leuk nieuws voor de 2000 supporters die de moeite hebben genomen die reis te maken. Komen ze bij het stadion vanavond:

Zien ze een berichtje van Bettie bij de poort. De wedstrijd is schriftelijk afgedaan. Bettie had er geen vertrouwen in. 

22-10-2015 om 03:43

laatste berichten op woensdagnacht:  Larsen erbij in een 5 mans verdedigingslinie; middenveld met Rusnak op 10, en twee counterspitsen: Mahi en Linssen...

.Lindgren is niet mee en dus geen Hoesen of De leeuw of Drost in de basis ...

 

                                Padt

                 Reijnen-Larsen-Kappelhof-

    Hateboer                                     Tamata

                  Maduro-           Tibbling

                        Rusnák       

                   Linssen       Mahi

22-10-2015 om 10:42

Zonder spits spelen. Wanneer Vdlooi deze elf de wei instuurt....hoe bedenk je het.

appie happie22-10-2015 om 10:59

ze loeren op de counter,later in wedstrijd zal Antonia er nog wel bijkomen,wanneer de stand dat verplicht..ik vind het ook stumperig,ze spelen voor op de verdediging,alwel we zullen zien..

 

toch ga ik uit van winst..positief..als altijd..vooraf.

22-10-2015 om 11:20

Ik hoop natuurlijk op drie punten, maar ben bang dat de FCG op conditie en snelheid wordet afgetroeft. Als je ziet hoe die gasten gisteren nog een training afwerkten, alles alleen maar op uithoudingsvermogen en snelheid, iets wat ik op een training van onze club, zelden zie. Daar gaat bijna alles op techniek en taktiek. 

22-10-2015 om 12:27

mijn moeder zei altijd (volkswijsheid) "een appel (sterk fruit) ligt nooit onder een pereboom"....dus: je kan niet iets anders verwachten...Het gemakkelijkste is om vanavond te kijken hoe vaak de FC over de middenlijn komt.  Veel buitenspel van Gr verwacht ik ook, en ieder hoge voorzet bij ons in het doelgebied, daar "kijk" ik dan naar met ogen dicht !

appie happie22-10-2015 om 12:49

Niet zo negatief Kees..we hebben Larsen erbij das een lantaarnpaal..dus luchtmacht redelijk op sterkte.

22-10-2015 om 13:25

appie:  heb je mijn icoontje gezien?  een groen witte pleister op een kale schedel. ik bedoel maar

appie happie22-10-2015 om 16:34

 ff de bril opgezet,ja,Kees wat bedoel je dr mee?JIJ weet het ook niet..kan alle kanten op..we zullen zien..volgens de berichten op twitter ed iest al aardig groen/wit in Tjechie...

Hoekie22-10-2015 om 19:55

In de kop van het verhaal staan 2 woorden teveel. Tijd en voor. Forza Grunn!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!