Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen-De Graafschap (zondag 10 april, 14:30 uur)

Door Lukas van der Wal 10 reacties

SPEELRONDE 30 - FC Groningen ontmoet deze ronde in de Euroborg De Graafschap uit Doetinchem. De clash tegen 'de Superboeren' begint om half drie en staat onder leiding van scheidsrechter Manschot. De wedstrijd wordt gespeeld in een nagenoeg uitverkocht huis. De Groningers is er alles aan gelegen om de vorige week in Den Haag bij ADO doorbroken negatieve spiraal een vervolg te geven.

DE GASTEN - De blauw-witten zijn op dit moment verwikkeld in een hevige degradatiestrijd met SC Cambuur verwikkeld. De Friezen lopen een punt achter op de tegenstander van FC. Van de laatste negen duels wisten de gasten slechts één duel te winnen. Afgelopen weekeinde werd er op de Vijverberg gespeeld tegen de nummer laatst. De mannen van trainer Vreman speelden met 2-2 gelijk tegen de Leeuwarders. Aanvoerder Ted van de Pavert scoorde in de 75e minuut de gelijkmaker. 

FANATISME BIJ DE SUPER BOEREN AFGELOPEN WEEKEND

DE Graafschap - SC Cambuur 02.04.2016 - Choero- Einlauf - Pyro

Trainer Vreman is optimistisch over de kansen voor zijn ploeg in Groningen. Op de clubsite van zijn club zegt hij het volgende hierover; 'We hebben een paar vraagtekens. Driver, inderdaad. We gaan morgen kijken of hij kan spelen. Hij heeft wat last van zijn rug en bleef uit voorzorg aan de kant. Alleen vandaag trainde hij niet mee, de rest van de week wel'. 

Over het eventueel niet meespelen van Driver en diens vervanger Koolhof (die staat te popelen) zegt de coach; 'Is maar goed ook, dat moet iedereen willen en wil ook iedereen. Dat hebben we nodig. Bryan Smeets en Jan Lammers zijn er niet bij. Zij trainden wel een gedeelte mee. Alexander Bannink deed de hele training mee, maar mist nog wedstrijdritme. Ook Tim Linthorst en Erik Quekel doen niet mee, zij hebben last van uiteenlopende klachten aan teen (Quekel) en knie (Linthorst).'

Over Groningen uit: 'Er liggen daar voor ons absoluut mogelijkheden. Zij willen ongetwijfeld het spel maken en dat moeten wij zien te ontregelen. We hebben voorheen al laten zien dat we goed mee kunnen in uitwedstrijden. Daar moeten we zondag ook voor zorgen.' 

HISTORIE (VIA FCGSTATS) - De beide ploegen hebben totaal zeventien wedstrijden in Groningen gespeeld. Tien maal wist de FC te winnen, viermaal eindigde het gelijk en driemaal waren de gasten te sterk. Op 27 april 2012 werd deze wedstrijd voor het laatst gespeeld. De teams hielden elkaar keurig in evenwicht (1-1) en namens groen/wit scoorde Matias Jones.

Samenvatting FC Groningen - De Graafschap

De laatste thuisoverwinning dateert van 21 augustus 2010. In deze 2-1 thuisoverwinning scoorden namens de Groningers Granqvist en Enevoldsen. Opstelling destijds was als volgt: Luciano Da Silva; Maikel Kieftenbeld, Jonas Ivens, Andreas Granqvist, Fredrik Stenman; Tom Hiariej, Tim Sparv (77' Oluwafemi Ajilore), Thomas Enevoldsen (82' Koen van de Laak); Nicklas Pedersen, Dusan Tadiç, Tim Matavz (77' Leandro Bacuna)

DE THUISPLOEG FC GRONINGEN - De Trots van het Noorden won eindelijk weer eens na zes nederlagen op rij. In Den Haag, werd er met 1-0 gewonnen dankzij een kanonskogel van aanvoerder Rasmus Lindgren. Aanvaller De Leeuw kreeg een rode kaart na een vermeende kopstoot, in reactie op een knietje tegen zijn hoofd van Beugelsdijk. Het veldspel was niet super, maar de strijd en de wil was uitmuntend! Eindelijk zagen we de Groninger mentaliteit weer eens, hetgeen de groen/witte supporters zondag vanzelfsprekend opnieuw gadeslaan. 

HOE GAAN WE SPELEN - Afgaande op het bericht van Elwin Baas (RTV Noord) van vandaag wordt er niet veel gewisseld. De 'vrijgesproken' De Leeuw zal gewoon in de basis staan. De aanvaller heeft uiteindeljk een voorwaardelijke straf gekregen. Vleugelspeler Antonia krijgt zondag vermoedelijk de voorkeur boven jongeling Bacuna. We kunnen dus zeggen dat Van de Looi een keer niet flink de opstelling overhoop gooit. 

Voor de volledigheid, is hier de vermoedelijke basiself - Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet; Maduro, Drost, Tibbling; Antonia, De Leeuw en Rusnák. (eventuele wijzigingen zullen we zaterdag aanbrengen)

Voor Burnet is het zondag een speciale gelegenheid. De linksback speelt zijn 100e eredivisiewedstrijd in Groningse dienst, waarvan akte! 93 keer startte Burnet in de basis en viermaal wist hij voor de FC in de eredivisie te scoren. 

COME ON FC! - Met nog vijf (inclusief zondag) wedstrijden te gaan, zijn de play-offs theoretisch gezien nog mogelijk. In de praktijk wordt het nog een lastig karwei. Ons verzoek aan TS en spelers is dan ook om knallend het seizoen uit te gaan, te beginnen deze zondag. Met strijd, passie en inzet zal er gestreden moeten gaan worden. Op papier zijn we vele malen sterker, maar dit moet wel tot uiting worden gebracht. De gasten strijden tegen degradatie, dus zullen ze hun huid duur verkopen...

Reacties:
campesino08-04-2016 om 21:18

Je kunt natuurlijk altijd discusiëren of die of die er in moet, maar in ieder geval staat ieder poppetje op de juiste plaats en dat hebben we nog niet vaak gezien dit seizoen. ik zag dat rob roy zijn glazen bol bij het vuilnis had staan, keek erin en jawel, een 2-0 overwinning.

08-04-2016 om 21:59

scharrel jij ook al langs de containers?...

09-04-2016 om 14:21

HELEP!!!!!!!!! Ik wil m'n glazen bol terug!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

08-04-2016 om 21:38

Opvallend bericht over Burnet...  (op de officiéle website) dat hij na 5 jaar en 100 wedstrijden toch Groninger is geworden...mischien een voorbode dat hij nog blijft?  Verder Antonia, die eindelijk weer eens mag/kan  spelen. En zonder Hoesen/met de Leeuw.   Als het is zoals de spelers zelf beweren ( "hard werken op de training en wedstrijden willen winnen"), dan komt er nu beslist een overwinning..(.ik zeg 2-0  ), al wordt ik een beetje sentimenteel als ik hierboven de opstelling lees van die laatst gewonnen thuiswedstrijd tegen de Graafschap uit 2010 ...al die namen stónden er toch samen in één sterk FC Groningen-team ( al werd Ivens bijna nooit opgesteld ) ...

09-04-2016 om 07:05

Dat was een goed stel...maar geen KNVB beker in die tijd;)

09-04-2016 om 10:09

Dat betekent gewoon dat hij z'n 100ste wedstrijd gaat spelen.

appie happie08-04-2016 om 22:28

Wat ik raar vond,nijland (16.00)op twitter,wedstrijd volledug uitverkocht terwijl ik gewoon daarna nog tig kaarten kon kopen  via hun eigen site..hoe dom ben je  lees;sommige mensen kijken dan niet eens meer...stom  ohhh dat gebeurt vaker..daarom is t stadion soms bijna half leeg..

08-04-2016 om 23:28

is niet "dom", Appie... dit is hogere marketing*) om belangstelling van het publiek in FC Groningen/Euroborg te vergroten...en dat moet je breder zien in het licht van de seizoenkaartverkoop.  We zijn er allemaal bij gebaat dat er een stevige supportersgare naar het stadion blijft komen, zeker als de selectie een periode wat minder presteert.  Je moet er niet nl. aan denken dat FC Groningen een grijze muis wordt met half lege tribunes in de winter: dan wordt reparatie/aanzien van de club nadien weer moeilijker, niet alleen financieel/begroting-sponsoren-seizoenkaarthouders, maar ook om in de toekomst goede spelers voor de FC te interesseren.

 

*) Nog steeds heb ik enig inzicht hierover vanwege de uitspraak jaren geleden van Jan Van Dijk: (over Hans Nijland).."ik ken hem goed"..."als hij niks zegt gaat het in zijn voordeel, pas als het minder gaat, dan hoor je hem roepen". 

appie happie09-04-2016 om 13:00

Kees,

Dan gaat die hogere marketing aan mij en aan vele anderen voorbij...net de fc zelf schiet het doel voorbij_))

In iedergeval ga ik morgen toch maar weer veens kijken of er iets te halen is op sportief gebied,was eigenlijk na de wanvertoning tegen psv om niet meer te gaan.

Maar ok we moeten positief blijven,dan doen we dat dan maar.

 

Nog 3 kansen dit jaar,graafschap,roda en heracles..moeten 9 punten worden,lijkt me logisch!!!

09-04-2016 om 14:26

En vergeet Akkrum-zuid niet Appie, die wordt door "ons" op hun thuisbasis ingemaakt........0-4 (!).

10-04-2016 om 00:48

 

als het met de punten net zo vlot gaat als jij die laatste zin typt, dan blijft er nog maar één conclusie over:

het hele jaar is er niet geweldiog gepresteerd....maar dat wustdu

09-04-2016 om 14:35

Kom op zeg.. Idrissi in de basis aub!!! 

09-04-2016 om 15:00

denk dat de play offs zelfs nog haalbaar is thuis alle 3 de wedstrijden winnen en punten pakken in rotterdam of heerenveen

 

09-04-2016 om 15:08

Zeker waar. Er is alleen zo weinig creativiteit op de flanken op dit moment daarom snap ik niet waarom hij Idrissi niet laat spelen?? Die jongen is net als mahi zo onvoorspelbaar. Lijkt me vreselijk om als tegenstander tegen te spelen

10-04-2016 om 00:49

dan komt Nijland de spelerstunnel weer uitrennen, mooi toch?

renevanderes09-04-2016 om 15:57

Hoe zo campesino ieder poppetje staat op de juiste plaats. Ik vind de Leeuw absoluut geen spits , die jongen moet je gebruiken achter de spits dan is hij van waarde of in een twee spitsen systeem. Ik snap absoluut niet dat Sorloth niet in de spits speelt waarom koop je die jongen dan. Maar ja we zullen zien, schopt de Leeuw er twee in .

Nogutsnoglory109-04-2016 om 18:47

Heb ook liever Idrissi dan Antonia. Maar misschien moet Antonia in de etalage, denk niet dat ze die willen houden. Bij een redelijk bod laten ze die deze zomer wel vertrekken. Ben ook een voorstander van Sorloth in de spits. Ik vind ook dat de Leeuw in een 2 spitsensysteem veel beter rendeert. Dus of samen met Sorloth of anders als supersub. Ik denk een moeizame 2-0 overwinning. 

09-04-2016 om 20:11

In de etalage of niet, het gaat om de resultaat dat je hoort te behalen als de FC zijnde.

Hendrik09-04-2016 om 23:19

Waar zijn onze vrienden Mahi en Linsen???? Geblesseerd ???

appie happie10-04-2016 om 13:15

Naar K3 denk ik

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!