Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen-Excelsior: winst is noodzaak - Update donderdag 13:15uur

Door Lukas van der Wal 12 reacties

Aanstaande vrijdag is het dan zover, de tweede thuiswedstrijd van het seizoen in de Groene Kathedraal. Het affiche luidt: FC Groningen tegen Excelsior uit Kralingen. De Rotterdamse gasten toonden zich afgelopen seizoen een harde noot om te kraken. Van de drie wedstrijden werd er maar één gewonnen. Gelukkig was dit wel de belangrijkste, de halve finale van de beker. De wedstrijd begint om 20:00 uur en in Euroborg mag scheidsrechter Van de Graaf deze 'kraker' fluiten van de KNVB.

 

Update donderdag 13:15uur - Lees verder onderaan

 

De Kralingers, Excelsior
De Rotterdammers speelden afgelopen week met 2-2 gelijk tegen AZ. Op Woudenstein namen ze tot twee keer toe de leiding, maar deze voorsprongen werden niet omgezet in drie punten. Middenvelder Stans en aanvaller Van Weert wisten keeper Rochet te verschalken. Namens de kaaskoppen scoorden Hendriksen en Mühren. 
 
Met Stans en Van Weert hebben de gasten leuke spelers in de selectie. Laatstgenoemde scoorde afgelopen seizoen aan de lopende band, maar liefst dertien keer. Voor de kleinste club uit Rotterdam een luxe. Ook zal de FC moeten letten op middenvelder Auassar. De 28-jarige speler moet het hebben van z'n loopvermogen en inzet. De slag op het middenveld is vrijdag belangrijk, Groningen is dus gewaarschuwd.
 
FC Groningen is aan haar stand verplicht om van Excelsior te winnen. Afgelopen seizoen werd er tot tweemaal toe gelijkgespeeld. In de halve finale van de beker hield de FC zijn hoofd koel door te winnen en door te stoten naar de finale. Dat verhaal is bekend. Kijken we naar de huidige stand in de eredivisie, dan zien we dat Excelsior boven de bekerwinnaar staat. De Rotterdammers hebben evenveel punten (1) uit twee wedstrijden als Grunn, maar een een beter doelsaldo. 
FC Groningen, de Trots van het Noorden
Afgelopen weekend gingen de mannen van Erwin van de Looi kopje onder in Eindhoven. Groen-wit speelde slecht en was onherkenbaar. De thuisploeg maakte hier gretig gebruik van en won met 2-0. Het was tweemaal Luciano Narsingh die het leer achter Padt wist te krijgen. Verdedigers Reijnen en Larsen maakten tegen de lampjes hun debuut voor de noordelijke trots. 
 
De wedstrijd tegen Excelsior is voor de FC een belangrijke. Winst is noodzaak om aansluiting te houden, al zo vroeg in het seizoen. Het goede gevoel zal snel moeten komen, want Europees voetbal staat voor de deur. Van de drie officiële wedstrijden (PSV/JC schaal, FC Twente en PSV), speelde groen-wit twee keer goed, echter zonder de volle buit mee te nemen. Hoe langer de drie punten uitblijven, des te slechter wordt het moraal. 
 
Hoe gaan we spelen
FC Groningen zal ten opzichte van afgelopen zondag haar basiself gaan wijzigen. Recente aanwinst Larsen zal vermoedelijk in de basis starten ten koste van Johan Kappelhof, laatstgenoemde speelde zondag niet best. Rasmus Lindgren is geblesseerd en zal net als het afgelopen weekend niet kunnen spelen. Vleugelspeler Antonia verliest zijn basisplaats aan Jesper Drost, afgaande op de training van vandaag.  
 
Vermoedelijke opstelling
 
Rusnák - De Leeuw - Linssen
Hiariej - Drost - Tibbling
Burnet - Larsen - Reijnen - Hateboer
Padt
 
Burnet mag wederom gaan fungeren als linksback, Tamata maakt deel uit van de ziekenboeg. Van de Looi verwacht met het aanvallende blok Rusnák, Drost, Linssen en De Leeuw meer aan scoren toe te komen. Dit viertal weet namelijk hoe het is om te moeten scoren. Overigens is het ook de vraag wanneer Danny Hoesen zijn kans krijgt, de aanvaller is gretig en zint op revanche. Eventuele veranderingen in de basiself zullen wij gaan updaten. 
Vrijdag moet het dus gebeuren. Drai punten, aans niks. Op een vrijdagavond, het begin van het weekend, wat willen we nog meer. Drie punten zijn vrijdag mogelijk, kansen worden er genoeg gecreëerd door het positiespel van de FC. De kansen die ongetwijfeld komen, moeten tegen Excelsior verzilverd gaan worden! Come on FC!
 
Update donderdag 13:15uur - Niet Kasper Larsen maar Johan Kappelhof gaat het verdedigende centrale duo vormen met Etiënne Reijnen. Afgaande op de laatste training van vandaag wist Elwin Baas(RTV Noord) dit te melden.
 
Vermoedelijke opstelling: Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet; Tibbling, Drost, Hiariej; Linssen, De Leeuw en Rusnak.
Reacties:
Marco19-08-2015 om 21:47

Tegen een Excelsior hoeven we geen 2 verdedigende middenvelders op te stellen.

 

Beter om Mahi op te stellen ipv Hiariej. Kan Rusnak ook op zijn vertrouwde linkshalf plaats.

 

Na een uur 4-4-2  spelen. Mahi eruit Hoessen erin. Linssen iets naar achteren. Hopelijk wordt De Leeuw veel gezocht en gevonden.

MoLus19-08-2015 om 22:02

DREI PUNT'N, AANS NIKS!

brummie20-08-2015 om 09:47

Ben benieuwd hoe het nieuwe centrale verdedigingsduo het gaat doen vrijdag. Daarnaast hoop ik dat Drost als hij vanaf het begin start hij beter in de wedstrijd gaat komen. Goed dat vd Looi vasthoudt aan 4-3-3 en niet overschakelt naar ander systeem ivm de nieuwe spelers die ingepast moeten worden. Kijk uit naar morgen, en hoop op drie punten!

hertopwil20-08-2015 om 10:02

Mocht Yoell van Nieff echt vertrekken(hij heeft gelijk moet speel min maken)dan zou

ik bij PSV aankloppen voor Schaars,en dan de Feyenoorder Manu in de spits.

Manu kan een balvast houden,en de Leeuw vrijheid geven.

En van Stien Schaars,weten we dat het een goede aanjager  is.

Dus niet te lang wachten. De concurent kijkt mee.

20-08-2015 om 11:16

Demy de Zeeuw en Wout Brama ook en deze zijn transfervrij.

20-08-2015 om 12:21

Demy, wout en stijn.....

Demy heeft haast niks gespeeld en is 1,70m...

Wout kan het qua mijn mening niet belopen, bij rooda of heracles kan hij nog wel een of 2 jaartjes mee maar groningen heeft er niks aan. 

En stijn heeft meer dan een jaar niet gespeeld. Das en te groot financieel risico voor het zelfde geld tover je dan weer een talent als tibbling ergens uit het buitenland op

Geef ik daaf liever de voorkeur aan 

20-08-2015 om 12:29

@dennis050

ik ben het compleet met je eens!

Nachtwacht20-08-2015 om 13:19

Volgens mij doet De Zeeuw wat Drost en Rusnak ook goed kunnen... het spel verdelen. Brama was altijd nuttig, maar ik vind het veelzeggend dat zowel Zwolle, als Twente hem niet binnenhalen.

Geen idee hoe Schaars er fysiek voor staat, maar heeft wel heel lang niet gespeeld.

Kwakkie20-08-2015 om 13:44

Jammer dat Larsen niet in de basis staat.......

JJ05020-08-2015 om 13:54

Jaa, vind ook jammer dat ze Larsen niet laten beginnen... toch weer met Kappelhof:(

 

nulvijftig20-08-2015 om 14:12

Jammer dat de ts eindeloos vertrouwen in Kappelhof lijkt te hebben :(

brummie20-08-2015 om 15:45

Kappelhof heeft ook periodes gehad dat hij erg goed speelde. En zijn contractverlenging werd toen door vrijwel een ieder positief begroet. Het vertrouwen van ts is niet grenzeloos, het is niet voor niets dat lindgren hem uit de basis speelde. Larsen is nog jong en net een week in training bij fc. Ben wel benieuwd wat voor type hij is. 

Marco20-08-2015 om 16:14

Met de komst van Reijnen en Larsen kan Lindgren wel terug naar  het middenveld in de 6 Europese duels. 

Hij was met Chery de beste tegen Aberdeen als verdedigende middenvelder.

in de competitie tibbling drost rusnak.

 

Een type Suk erbij hebben we meer aan.

 

21-08-2015 om 10:55

Waarom halen ze Serero van Ajax niet op.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!