Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Twente (tweede ronde KNVB beker)

Door Redactie 1 reactie

Drukke tijden voor de trots van het noorden. De vierde krachtmeting in elf dagen! We gaan bekeren tegen FC Twente. De match begint om 18.30 uur. De eerste mutaties binnen de groen-witte spelersgroep lijken zich aan te dienen. Volgens RTV Noord gaat trainer Erwin van de Looi de basis op drie plaatsen wijzigen. Er wordt (onder meer) gekeken naar de fit- en frisheid. En dat zal nodig zijn want een aantal jongens zaten er afgelopen zondag (thuis tegen AZ) behoorlijk doorheen. De punten bleven gelukkig in stad, een prima resultaat!

De laatste keer dat FC Groningen aantrad tegen Twente was op woensdagavond 12 augustus. De trots van het noorden kwam op een 0-1 achterstand, een minuut of zes voor tijd scoorde Michael de Leeuw de verdiende gelijkmaker. Kansen waren er genoeg, maar groen-wit vergat zichzelf te belonen. De tukkers kwamen met het gelijke spel heel goed weg. Laten we hopen dat de bekerwinnaar nu wel met scherp gaat schieten door deze wedstrijd binnen 90 minuten (overtuigend) te gaan beslissen.

FC Twente
De tukkers zijn momenteel terug te vinden op een nacompetitieplek. Na zes speelrondes werd er evenveel gelijkgespeeld (3) als verloren. Trainer Alfred Schreuder kreeg eind augustus zijn congé, assistent René Hake werd zijn (tijdelijke?) opvolger. De rust lijkt daarbij te zijn teruggekeerd en het spelniveau vertoont een opgaande lijn. Tegen Ajax werd in de Grosch Veste verdienstelijk met 2-2 gelijkgespeeld, afgelopen zaterdag eindigde de wedstrijd uit bij Cambuur in 0-0 waarin de gasten de bovenliggende partij waren. De gevaarlijkste speler is Hakim Zyech, de aanvallende middenvelder is bij vrijwel alle doelpunten betrokken. 

FC Groningen
Trainer Erwin van de Looi heeft vertrouwen in zijn ploeg en verwacht een pittige eerste bekerwedstrijd lazen we op de clubsite. Haalt FC Groningen, ondanks de verwachte mutaties het gewenste niveau zoals ook bijvoorbeeld de wijze, waarop Heerenveen van de mat werd geveegd?

de vermoedelijke opstelling: 

Padt, Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Tamata, Hiariej, De Leeuw, Maduro, Antonia, Hoesen en Rusnák.

We kunnen er lang en breed over door schrijven maar morgenavond moet het gebeuren. Er telt slechts één optie en dat is de winnende! Wij willen door!    

Come on FC!

Reacties:
Marco23-09-2015 om 11:22

Goed dat de breedte van de selectie wordt benut.

 

Liever Drost voor Hiariej. Wellicht Burnet voor Tamata. Tamata is net geblesseerd geweest, zou er zelfs 2 maanden uitliggen. Liever wat kalm aan doen met hem. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!