Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE + Foto's vrijdagtraining] Voorbeschouwing FC Groningen - Go Ahead Eagles

Door Redactie 5 reacties

Zondagmiddag 14.30 uur, de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en daarna de winterstop! Daarna zijn we 4 weken verstoken van onze nationale competitie. Op zaterdagavond 14 januari wordt de groen-witte draad weer opgepakt, uit tegen Heracles Almelo. FC Groningen kwakkelde tot aan oktober maar is vanaf november aan de beterende hand. Uit de laatste vijf wedstrijden behaalde het 10 punten en sinds een week is de Trots van het Noorden zowaar weer terug te vinden in het linkerrijtje! De Martinistad brigade lijkt daarmee de weg definitief omhoog te hebben gevonden. Om deze eerste seizoenshelft goed af te sluiten met het oog op een nog een betere aansluiting op de plekken 5 t/m 8, is winst op Kowet een absolute must! 

De overwinning tegen Roda JC was dik verdiend. FC had het meeste spelaandeel en de beste kansen. Het was ook goed voor de wedstrijd dat Grunn snel op voorsprong kwam, waardoor het te verwachten scenario van de Limburgers - om de geel-zwarte bus 90 minuten voor het eigen doel te parkeren, in duigen viel. 

De vaste basis lijkt min of meer vast te staan. Opvallend is dat Tom Hiariej en Jason Davidson de laatste tijd niet meer zijn opgesteld. Met name Tom Hiariej speelde goede wedstrijden. Dit geldt evenzo voor de veelbelovende Samir Memisevic die mogelijk dan toch de zieke Kaper Larsen gaat vervangen. 

Gaat trainer Ernest Faber tijdens de winterstop verder sleutelen aan zijn vaste basiself en krijgen Hiariej, Davidson en Memisevic na de winterstop meer wedstrijdminuten? 

Zit Hedwiges Maduro dit weekend voor het laatst bij de wedstrijdselectie en geldt dat eveneens voor Danny Hoesen? Maakt Hans Hateboer in januari (voor een bescheiden afkoopsom) een overstap naar een buitenlandse club voordat hij per 1 juli zijn contract uitloopt? En gaat FC eerdaags de markt op?

 

Go Ahead Eagles
De promovendus staat onderaan. Van de zestien wedstrijden werden er slechts 3 gewonnen (waaronder die opmerkelijke zege thuis tegen Feyenooord) en 2 gelijkgespeeld. Het afgelopen weekend won PSV in eigen huis nipt met 1-0, maar dat had vooral te maken met het gegeven dat de Eindhovenaren niet bepaald in beste doen zijn. Met de aanvallers Maatsen en Wolters en de terugkeer van Jarchinio Antonia beschikt de ploeg over veel snelheid.

Op het middenveld spelen (onder meer) Ritzmaier en Duits waarbij aangetekend moet worden dat laatstgenoemde geschorst is. De verdedigers Schenk en Fischer die sterk zijn in de luchtduels verdienen eveneens aandacht, beide heren mogen graag mee naar voren bij spelhervattingen.  

 

Historie FC Groningen - Go Ahead Eagles (via FCG Stats)

31-01-2015 FC Groningen - Go Ahead Eagles 2-0  

16-02-2014 FC Groningen - Go Ahead Eagles 1-0  

28-11-1999 FC Groningen - Go Ahead Eagles 6-1  

28-11-1998 FC Groningen - Go Ahead Eagles 3-0  

16-12-1995 FC Groningen - Go Ahead Eagles 0-0

FC Groningen
De laatste training is zaterdagmorgen om 10.30 uur. Op dinsdag 3 januari start de eerste training van het nieuwe jaar op het complex in Corpus Den Hoorn.

De selectie is nagenoeg fit. Geblesseerd: Martijn van der Laan. Ziek: Kasper Larsen (haalt hij de wedstrijd?) en geschorst: Bryan Linssen. 

De vermoedelijke opstelling: Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen?/Memisevic?, van Nieff, Tibbling, Bacuna, Jenssen, Rusnak, Van Weert, Mahi

Scherpte, geduldig spelen en geconcentreerd blijven. Kwaliteit leveren en niet te gehaast zijn in de uitvoering luidt het parool van coach Ernest Faber via de clubsite. Wat ons betreft kan er niet vaak genoeg naar voren worden gespeeld...om zoveel mogelijk kansen te creëren en deze wedstrijd overtuigend te beslechten!

COME ON FC!

 

 

 

 

 

Reacties:
appie happie16-12-2016 om 19:42

Bedankt voor de voorbeschouwing. .Ik zat er echt op te wachten,heb m nog niet gelezen...Dat doe ik nu...maar heel erg bedankt...Ook namens Kees..Die toch stiekum vanuit Katlijk  meeleest. ...bm ik hou van jullie. ..Rob Roy   kom jij bent nu.

16-12-2016 om 21:08

Ja Appie, hier ben ik.

Eerst even over de volgende wedstrijd waarvan ik hoop dat dit een klinkende overwinning wordt. Uitkijken voor de snelheid van de "herboren" Antonia en die Maatsen. Memisevic en Reijnen kunnen deze jongens wel de baas. Hateboer niet te ver naar voren spelen anders wordt die eruit gelopen en is het direct gevaarlijk. Voor de rest een paar "uitschieters" van Mahi en Rusnak en de FC-Groningen gaat als negende de winterstop in. Eind goed, al goed!!!!!!

Voor de komende ,voetballoze tijd, wens ik alle redactieleden van Boerenmacht en verdere vrijwilligers een goede kerst en een voorspoedig, gezond en gelukkig nieuwjaar. Alle forumleden, geliefd of niet, evenzo, en in het bijzonder Appie Happie en Kees, die van een welverdiende rustpauze geniet zowel in Friesland als in de Betuwe. 

Groet van Rob Roy en tot na de winterbreak.

Ronnie 16-12-2016 om 21:11

Sneu bericht over Zeefuik. Heeft al geruime tijd geen geld gehad in Turkije, kon niet naar zijn zieke zoon in nederland, heeft daarom de bekerkast van de club leeggeroofd en in het gevang gezeten.

Kijk, het was niet onze beste spits, maar dit gun je niemand.

Wellicht moet er een inzamelingsactie worden gehouden in het stadion.

dat zou een mooie kerstgedachte zijn... 

16-12-2016 om 21:32

Jeetje

marcelfcg17-12-2016 om 10:54

Ronnie als je als profvoetballer na jaren betaald voetbal te hebben gespeeld zoals Zeefuik nog geen centen hebt om terug te vliegen naar NL doe je toch echt zelf iets helemaal verkeerd. Heren voetballers uit de categorie Zeefuik pakken toch minimaal 200.000 per jaar als het niet meer is. Als jij hiervoor geld in wilt zamelen wens ik je succes, maar verwacht niet teveel bijval. Er zijn ontelbaar mensen op deze aardkloot die het veel en veel minder hebben.

16-12-2016 om 21:32

Geen gezeur, drie punten!

appie happie17-12-2016 om 08:18

Eindelijk weer eens een 6-1 overwinning....

17-12-2016 om 12:12

Optimist!!!!!!

appie happie17-12-2016 om 12:40

neem ik 6 bacoootjes

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!