Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Heracles Almelo; No Surrender

Door Lukas van der Wal 11 reacties

Speelronde 34 - Komende zondag ontmoet FC Groningen in de eigen Euroborg Heracles uit Almelo. De Tukkers staan op dit moment op een keurige zesde plaats met 51 punten uit 33 wedstrijden. Groen-wit staat achtste en plaatst zich bij een overwinning op de zwart-witten voor play-offs voor Europees Voetbal. De wedstrijd in de Groene Hel begint om half drie en staat onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink.

De gasten, Heracles Almelo

De zwartwitten doen het na verwachting zeer goed. Wie dit van te horen had geroepen, was spekkoper geweest bij de bookmakers. Het is uiteraard geen Leicester City verhaal, maar het blijft bewonderingswaardig met het budget waar ze in Almelo mee werken. Afgelopen weekend speelden de Heraclieden in het Polman Stadion met 1-1 gelijk tegen ADO den Haag. De thuisploeg was heer en meester, maar trok uiteindelijk niet aan het langste eind. De kansen verhouding in Almelo waren veelzeggend, maar acht schoten voor ADO en twintig voor Heracles. De Hagenezen kwamen dan ook tegen de verhouding in op voorsprong door een knappe treffer van Fransman Eduard Duplan. In de slotfase scoorde invaller Paul Gladon de late gelijkmaker, loon na het harde werken.

Aanvaller Wout Weghorst is voor zondag een twijfelgeval. De regio-site Tubantia meldt dat de spits vandaag na zijn ziekte voor het eerste weer heeft mee getraind. Mocht Weghorst niet kunnen starten, dan zal Paul Gladon gaan beginnen in de punt. Balvaardige spelers Iliass Bel Hassani en Robin Gosens spelen zondag wel mee tegen FC Groningen. Bel Hassani en Gosens zijn voor de eerste play-off wedstrijden geschorst door het verleden, maar trainer John Stegeman wil ze in het ritme houden. Oud FC-speler Gonzalo Garcia mist zondag de wedstrijd tegen zijn oude werkgever, door een knieblessure. Wij vinden dit toch wel zonde, de rasechte voetballer is toch een speler waarvoor je naar het stadion gaat, wie herinnert de mooie actie voor de FC bij PSV uit nou niet......

Historie

Van de 22 wedstrijden in Groningen won Groen-wit er maar liefst zeventien, een positieve balans. Tweemaal werd het gelijk en slechts driemaal verloren we tegen de gasten. Resultaten in het verleden geven ons echter geen garanties voor een overwinning zondag, of te wel op de wind van gisteren kunnen we helaas niet zeilen. De laatste nederlaag tegen Heracles in Groningen was op zes maart 2011, de Groningers gingen toen met 1-4 de bietenbrug op. Vorig seizoen won de FC vrij simpel met 3-1 van Heracles, Tjaronn Chery, Michael de Leeuw en Yoëll van Nieff zorgden voor de Groningse productie, Bel Hassani was aan de andere kant trefzeker.

Samenvatting FC Groningen - Heracles Almelo 3-1

Laatste vjif wedstrijden in Groningen

17-08-2014 FC Groningen - Heracles Almelo 3-1

03-05-2014 FC Groningen - Heracles Almelo 3-1

02-12-2012 FC Groningen - Heracles Almelo 2-0

22-01-2012 FC Groningen - Heracles Almelo 2-1

22-05-2011 FC Groningen - Heracles Almelo 2-1

De Trots van het Noorden, FC Groningen

Afgelopen weekend, was het eindelijk weer zover. FC Groningen won vorige week zondag in Heerenveen met 2-1. Op het bekakte afscheidsfeestje van Foppe de Haan was het uitvak dat zorgde voor een heerlijk sfeertje. We kwamen op een 1-0 achterstand door de goal van vleugelspeler Sam Larsson, de Zweed kon makkelijk scoren. Voor de rust scoorde jongeling Idrissi de verdiende gelijkmaker, de vleugelspeler was een ware plaag voor de Friezen uit dat dorpje. Na de theepauze scoorde Albert Rusnak de 2-1 voor de Trots van het Noorden, het uitvak explodeerde van vreugde.

Feest in het uitvak tijdens SC Heerenveen - FC Groningen 1-2

Door de overwinning op de Feaners heeft de FC plaatsing voor de play-offs plekken in eigen handen, een overwinning volstaat voor deze kwalificatie. Bij puntverlies is plaatsing nog steeds mogelijk, NEC speelt uit bij Feyenoord en Vitesse mag op bezoek bij FC Twente. De concurrenten voor de play-offs hebben zondag dus een lastig programma. Groen-wit speelt thuis en is dus verplicht om te gaan winnen van de Heraclieden.

Hoe gaan we spelen

Ten opzichte van vorige week zal de FC in een ongewijzigde basis gaan starten tegen de manschappen uit Almelo. Dit betekent dat wederom Bacuna een basisplaats heeft, Simon Tibbling trainde vandaag niet.

De vermoedelijke winnende opstelling: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet; Maduro, Bacuna, Drost; Idrissi, De Leeuw, Rusnák

Alles of niets!

Zondag moet het gaan gebeuren, puntverlies is geen optie! Bij plaatsing play-offs, kunnen we zomaar weer in Europa in. Hebben we daar wat te zoeken? Daar is op voorhand niks van te zeggen, dit seizoen was het niks, maar resultaten uit het verleden........(jullie kennen hem wel)

Wij verwachten een op en top gemotiveerde FC aan de aftrap. Het zonnetje gaat schijnen, een volgepakte Borg, uitstekende ingrediënten voor een wervelende voetbalshow. Come on FC, laat ons weer eens juichen!

Foto´s vrijdagtraining door Jan Koopman

Reacties:
06-05-2016 om 18:03

afscheid van de trainers...betekent dit dat bij het halen van  P.O.ffs er een andere trainer op de bank zit dan Van de Looi/ of wel blijft hij nog voor die wedstrijden ?

kan geen goede voorspelling bedenken dit keer, maar als het maar geen vakantievoetbalpotje wordt... ik denk wel meerdere goals aan beide kanten.

appie happie06-05-2016 om 18:16

Kees het wordt een 3-1 overwinning voor de FC...mogen ze van mij BelHasani achterlaten  die willen wij wel het  komende seizoen..

06-05-2016 om 20:29

Bel jij naar Hassan of bel ik ? Ps: Hij was behoorlijk fel over die Derksen met z'n volksmennerij ( over die uitspraak dat Marokkanen het voetbal verpesten )...als ie datzlefde  in z'n spel laat zien, vind ik het prima dat ie blijft komende seizoen

06-05-2016 om 20:59

correctie: blijft moet zijn "komt"

07-05-2016 om 15:25

Altijd al gezegd, perfecte speler voor ons!

appie happie06-05-2016 om 20:32

Bel Kees  haha woordspeling  ik vind m leuk...bel jij maar   ben je beter in..

renevanderes06-05-2016 om 20:37

Wordt een eitje ik denk 4-1

06-05-2016 om 20:58

Linssen niet in de basis,  las ik  en Mahi en Tibbling geblesseerd. Hoesen hoor ik ook niks van en dan moet Rusnak en Idrissi en De Leeuw het dus doen... 4-1 zou ik geweldig vinden, maar 2-2 lijkt mij realistischer.

campesino06-05-2016 om 21:43

erg pessimistisch kees. 

Het zou mij gewoon niets verbazen als de fc de play offs winnen. vaak wint niethet beste team, maar het team wat in de winning mood zit. over de laatste 5 wedstrijden is dat vd deelnemers met afstand fc groningen. voeg daar nog eens bij dat de fc onder vd looi aan het eind van het seizoen schier onklopbaar is, dan is voor mij de winnar duidelijk, ondanks het magere spel.

06-05-2016 om 22:04

ik hoop het voor jou en voor mijzelf ook, dat FC Groningen wint....zoals ik schreef...maar de wedstrijd moet nog wel gespeeld, toch?

en winnen we dan is daarnaeen 2 x herhaling hiervan,  tegen die tegenstander ook idd mogelijk.

brummie06-05-2016 om 22:51

Omdat fc dit seizoen moeilijker tot scoren komt, verwacht ik geen grote overwinning zondag. Kon weleens een behoudend potje worden van beide kanten,

Ook gezien de warmte die voorspeld wordt.

Beide ploegen kunnen het spel zelf moeilijk maken. Vooral in de omschakeling zal fc alert moeten zijn vanwege hun beweeglijke middenvelders. Passing zal in iedergeval veel beter moeten dan tegen Heerenveen. Een gelijkspel, of nipte overwinning verwacht ik.

 

Marco07-05-2016 om 13:07

Gas geven als we voor komen. Nec en Vitesse maakten het niet af toen ze voorstonden en moesten dit uiteindelijk met een nederlaag bekopen. Komen we voor, dan voor het tweede doelpunt gaan.

07-05-2016 om 13:29

Leuke "post" allemaal. Voorspel, natuurlijk met behulp van mijn glazen bol,  een kleine overwinning.........2-1. Zo goed,Kees? 

07-05-2016 om 14:40

Fine with me  bolletje ijs  doet trouwens ook wonderen...

07-05-2016 om 18:23

Rob Roy:  even nog ter opfrissing, waar de FC Groningen voor staat:

1. een winst op Heracles geeft direct toegang tot de play offs

2. een gelijkspel maakt toegang FC G afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd  Feyenoord-NEC

3. Heracles is zeker van de Play Offs, dwz een echte of eventueel gefikste verliespartij van Heracles  zou FC Groningen goed uitkomen (je weet 't nooit)

4. halen van Play Offs is één ding, winnen hiervan in 2 rondes en toegang tot voorronde Euroligue is een andere zaak, voor het Groninger publiek natuurlijk spannend en amusant die uitwedstrijd, maar het zal geen kattepis zijn. Ik wens de club i.i.g. succes

5. ervaring van vorige 2 jaar leert dat FC Groningen niet extra kwaliteitsspelers inkoopt bij het behalen van Europees voetbal vanwege de begroting...helaas zeg ik erbij wordt de competitie belangrijker geacht dan sterke zomerse oefenwedstrijden en extra belasting aan het begin seizoen. Waarom begrijp ik niet precies, zal misschien iets te maken hebben met de trainingsopbouw. Andere clubs met Europees (bijv.AZ) kwamen hierdoor wel meer in de picture      

appie happie07-05-2016 om 22:43

Man Kees heracles is als de dood voor de fc.nze verliezen meestal.. fixen nee  zit er niet in. We  winnen gewoon ook wel.3 x.

brummie07-05-2016 om 22:15

Zowel az als fc hebben in poulefase europaleague gespeeld en beide ploegen hebben teleurstellend gepresteerd. Toch had onze fc in de winterstop 10 punten meer in de competitie dan het jaar ervoor, ondanks europees schema. Az speelde eerste helft erg wisselvallig en is pas na de winterstop , mede dankzij hun targetman jansen opgestoomd naar plek 4. Doordat fc in de 6 verliespartijen dip kwam, mede door ontbreken scorend vermogen, raakte plek 4/5 uit beeld. weet niet of trainingsopbouw een negatieve rol heeft gespeeld bij fc. Als je puur kijkt naar 1e helft competitie en europaleague zou je zeggen dat dat wel snor zat. 

Denk dat qua kwaliteitsinjectie fc altijd wel probeert om de beste spelers te halen binnen de mogelijkheden. Het is altijd lastig na te gaan met welke spelers fc in gesprek is geweest, die om welke reden dan ook hiet naar fc zijn gegaan. Denk dat het vertrek van botteghin op het laatste moment een negatieve invloed heeft gehad op hierarchie in de groep. 

Playoffs halen zou mooi zijn, deze winnrn nog mooier, maar we moeten ook realistisch blijven. Komend seizoen zal veel afhangen van welke spelers gaan vertrekken en of fc bij machte is het elftal meer in balans te brengen.

08-05-2016 om 08:25

Jouw opmerking over AZ in vergelijking tot FC Groningen mist de juiste onderbouwing:  in 2015/16 kwam AZ door twee  voorrondes Europees en speelde knap  2x ongeslagen tegen de groepswinnaar Atletic Bilbao...daarna was de pijp leeg o.a. tegen Augsburgs van jaren daarvoor heeft Groningen weliswaar knap een eindsprint ingezet met de bekende resultaten, maar het argument van beschikbaar geld is in ieder geval niet van toepassing op verschil in succes van beide clubs: AZ is in drie jaar vooral met eigen middelen gesaneerd en weer opgebouwd na het DSB fiasco.  Tot slot:  Hans Nijland is geen Houdini en VandeLooi  mag van mij nog een keer stunten door een goede serie op 't laatst.  Vandaag ( zondag ) moet het dan wel gebeuren tegen Heracles.  De rest is ongewis 

07-05-2016 om 22:24

Maar kees toch, we zijn toch fatsoenlijke "Ollanders" en gaan toch geen Zuid- Europese tafrelen hier heen halen door wedstrijden te gaan "fixen". Wat trainingsopbouw betreft doet de club het altijd rustig aan en begiinnen altijd met wedstrijden tegen kroegenteams en eindigen, vlak voor de competitie met een wedstrijd tegen een JL team of een club uit het buitenland. Als je dan voorwedstrijden moet spelen voor de EL, is dat mijns inziens een betere voorbereiding op de competitie omdat je dan tegen meestal sterker tegenstanders speelt. Nijland zal daar dan toch op in moeten spelen om betere kwaliteitspelers aan te trekken. Daar komt dan nog bij dat we nog niet kunnen weten hoe het met de nieuwe trainer uitpakt qua trainingsopbouw. Afwachten dus.

Eerst maar eens zien hoe de wedstrijd morgen verloopt. Wat betreft de temperatuur geen ideaal voetbalweer. Misschien een "sneaky"drie puntjes die toch maar in de Euroborg blijven. Voor de rest zien we later dan wel weer.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!