Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Heracles (Play-offs)

Door Redactie 4 reacties

We gaan ons opmaken voor de eindfase van een bewogen seizoen. Nummer 7, FC Groningen plaatste zich uiteindelijk voor de play offs en moet nu twee keer aan de bak tegen nummer 6, Heracles Almelo. Het verschil op de eindstand bedraagt slechts één punt. Het eerste "tikkie" werd de afgelopen zondag uitgedeeld. De trots van het noorden won het laatste competitieduel nipt met 2-1 en da's altijd goed voor het moreel. Tel daarbij de positieve serie op vanaf begin april en de conclusie is dat de groen-witte brigade weer net op tijd in de hoogste status van paraatheid is gebracht om een toegangskaart af te dwingen tot Europese deelname. Alle seizoen kaarthouders hebben donderdagavond gratis entree, een losse kaart kost 15 euro. De kassa's zijn geopend vanaf 17.00 uur. De wedstrijd begint om 18.30 uur en de scheidsrechter van dienst is dhr Janssen.

Voor FC Groningen is dit de achtste keer dat de play offs werden bereikt. Twee keer eerder (in 2007 en 2014) lukte het FC om via deze weg Europa in te gaan. In de play off historie troffen beide teams elkaar eerder tijdens die gedenkwaardige mei-maand van 2011. In Almelo ontsnapte groen-wit uiteindelijk aan een pak slaag, (Kieftenbeld kreeg een rode kaart) en werd het slechts 3-2.

In Euroborg werd het 2-1 waardoor Grunn een ronde verder was en de degens mocht kruisen tegen ADO Den Haag. Wie herinnert zich nog die pijnlijke 5-1 uit-nederlaag en de thuiswinst met dezelfde cijfers? De groen-gele ooievaars wonnen uiteindelijk met 4-3 de penaltyserie...maar wat een wedstrijd en wat waren we dichtbij!

Heracles Almelo
Wie de afgelopen zondagmiddag goed heeft opgelet zag dat er bij de Heraclieden veel dreiging uitging van aanvaller Iliass Bel Hassani die tevens scoorde. Defensief in de (verdedigend) linkerzone was Robin Gosens een behoorlijke "sta in de weg" want met name Hans Hateboer en Oussama Idrissi kwamen "nauwelijks door" over de rechterkant. Zowel Bel Hassani als Gosens blijken nog een (play-off) schorsing te hebben staan en doen donderdagavond niet mee. 

De verwachting is dat oud FC-er en routinier Marc Jan Fledderus wel weer in de basis staat evenals Ramon Zomer. We gaan er nog steeds vanuit dat de wedtrijd te vroeg komt voor Dario Vujicevic (lies) en Gonzalo Garcia (knie). Middenvelder Bas Sibum is bijna hersteld van zijn voetblessure en is trainingsfit.

FC Groningen
Dood en begraven en toch weer opgestaan! Een evenaring van het negatieve clubrecord met 6 zeperds op rij! Je vraagt je af waarom het team vanaf begin april wel ineens het licht ziet? Zijn we een lenteclub? Of zit er een geheim achter? 

Twee jaar geleden bleek na een aantal (voorjaars) wijzigingen binnen het team Filip Kostic en Richairo Zivkovic vanuit de omschakeling een spontaan dodelijk duo te zijn met daarbij een belangrijke rol voor Nick van der Velden. Vorig jaar waren de sterkhouders Eric Botteghin, Tjaronn Chery, Maikel Kieftenbeld en Michael de Leeuw van doorslaggevende betekenis.

Zijn het voor dit seizoen de onberekenbare technicus Oussama Idrissi, de zeer belangrijke Rasmus Lindgren en (de bij velen afgeschreven) Jesper Drost (die zich steeds meer laat gelden), de sleutels naar een nieuw groen-witte wederopstanding? 

De vermoedelijk opstelling: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet; Maduro, Bacuna, Drost; Idrissi, De Leeuw, Rusnák

Hoe groot de honger is naar een eventuele huldiging op de Grote Markt weten alleen de spelers en de TS. Laten we hopen op een prima uitgangspositie voor de return voor aankomende zondagmiddag in Almelo, te beginnen donderdagavond in eigen Euroborg!

 

Come on FC!

 

Reacties:
appie happie10-05-2016 om 22:01

Je weet het nooit..wel lullige aanvangstijden..

fc gras11-05-2016 om 18:06

inderdaad n kuttijd, ik kan er niet bij zijn hierdoor... 

renevanderes11-05-2016 om 20:02

Het is maar wat je er voor over hebt, de echte supporter komt echt wel want dan regel je gewoon iets.

11-05-2016 om 20:15

Een opmerking die noch kant noch wal slaat.... Je weet niet waarom.. Gewoon een waardeloze tijdstip dus begrijpelijk...

Rob197012-05-2016 om 10:32

Helaas, vanaf vandaag echte supporter af. Ik hoop dat ik nog wel mag reageren op dit forum, als nepsupporter. Beste Rene denk wel even na, voordat je wat post.

fc gras12-05-2016 om 12:28

Ben blij als ik het zo kan regelen dat ik op tijd voor de buis zit,  dan maar een fc groningen supporter ipv een echte supporter

12-05-2016 om 14:33

komt uit de koker van FOX/KNVB...daar ligegn contracten onder, dus het gewone verstand wint weer eens niet...  Eigenlijk is het van de gekke dat de monopolist FOX van Europa toestemming krijgt tot alleenrecht-uitzendingen, die dan weer afgekocht worden met een forse subsidie aan clubs, waarbij de rijkiste clubs het meeste gekld krijgen . Heb je het over "perverse prikkels" bij de bankenwereld, de sportwereld is eveneens zo pervers, zo niet corrupt, wat blijkt uit de bestuurders van FIFA en WFA-Blatter.

Maar omdat we dat niet snel ombuigen, zeg ik: iedereen kijken in het stadion of thuis....  of de FC wéér wint van Heracles, want we beginnen weer "op nul".

appie happie11-05-2016 om 21:59

Ik werk tot 18 uur  en moet een half  uur rijden..dus wordt niks..kiek thuus..moar..

renevanderes12-05-2016 om 22:02

Sorry beste Fc groningen supporters , ik heb al 35 jaar lang geen enkele thuis wedstrijd gemist misschien ben ik een beetje te fanatiek. Gelukkig wel met 2-1 gewonnen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!