Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle(zaterdag 18:30uur)

Door Lukas van der Wal 7 reacties

Morgen avond speelt de FC haar volgende wedstrijd in een kort tijdsbestek. De Trots van het Noorden ontmoet in Groningen de brigade van trainer Ron Jans. De Groene Hel is zo goed als zeker uitverkocht. Bij een overwinning op PEC wordt er aansluiting gevonden met de ploeg uit Zwolle. Groenwit wit heeft veertien punten en de gasten hebben met een beter doelsaldo drie punten meer.

De gasten, PEC Zwolle
De peperbussen zijn de competitie uitstekend begonnen, na tien wedstrijden hebben ze al zeventien punten bijeen verzamelt. Van de tien wedstrijden wonnen ze er vijf, verloren  drie keer en tweemaal werd er gelijk gespeeld. Totaal hebben ze al zestien keer gescoord en veertien maal kregen ze een treffer om de oren. Afgelopen weekend verloor PEC in eigen huis met 1-2 van FC Utrecht. 
 
De ploeg van Ron Jans kwam in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Wouter Marinus,  dit was ook volledig verdiend gezien het spelbeeld. Voor rust kregen de blauwwitten een tegentreffer te incasseren, niemand minder dan aanvaller Haller passeerde goalie Kevin Begois. De tweede helft kon alle kanten op, na 90 minuten stond de thuisploeg met lege handen. In de 93e minuut wist Utrecht te winnen door wederom een treffer van Haller, de Domstedelingen speelde toen met tien man na een rode kaart van Van der Maarel. 
 
Op wie moeten we letten
De selectie van PEC herbergt genoeg kwaliteit, echter heeft de FC op papier meer kwaliteit. De financiële middelen in Zwolle zijn minder dan die in Groningen, des te knapper zijn de resultaten van de ploeg van Jans. Spelers als aanvaller Veldwijk, middenvelder Thomas en verdedigers Sainsbury, Van Polen en Van Hintum zijn zeker geen verkeerde spelers. De peperbussen opereren veelal vanuit een 4-2-3-1 systeem, een formatie die ons niet vreemd is. Zwolle heeft met deze formule veel succes en kan hierdoor menig tegenstander kapot spelen. 
 
Historie FC Groningen - PEC Zwolle(via fcgstats.nl)
De beide ploegen hebben in Groningen totaal tweeëntwintig maal tegen elkaar gestreden. Van deze ontmoetingen won de Trots van het Noorden er dertien. Zes keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en driemaal werd er gewonnen door de gasten. Afgelopen seizoen verloor de FC met 0-1 door een treffer van de vertrokken spits Necid, een week eerder won groenwit in Rotterdam de beker. De laatste overwinning in Groningen dateert van maart 2003. FC Groningen won toen met 4-0, de doelpunten kwamen van Drent, Tuhuteru en Krstev(2x).
 
FC Groningen
De Trots van het Noorden zal zaterdag haar blazoen moeten oppoetsen. Zoals iedereen het helaas wel weet zijn we afgelopen woensdag uitgeschakeld voor de beker in Utrecht. Na een knotsgekke wedstrijd stond het na de reguliere speeltijd 3-3. In de verlenging gingen de Groningers volledig onder water. Na het laatste fluitsignaal stond er een 5-3 eindstand op het scorebord in het nadeel van FC Groningen. De meegereisde supporters, in totaal 507, kregen zo een zware terugreis voor de kiezen. 
 

Trainer Erwin van de Looi zal voor de wedstrijd met PEC moeten gaan sleutelen. De ziekenboeg van de FC heeft er weer een bij gekregen. Rasmus Lindgren, Mimoun Mahi en Tom Hiariej waren al geblesseerd, aanvaller Danny Hoesen moet zich gaan voegen bij dit drietal. Hoesen zat in Utrecht de hele wedstrijd op de bank, de spits raakte tijdens de warming-up geblesseerd aan zijn hamstring. Verdediger Hans Hateboer is voor morgen een vraagteken. 

Pittig en een te korte tijd om te herstellen
Erwin van de Looi is duidelijk op de clubsite over de situatie; 'Hans Hateboer botste woensdag in Utrecht in een duel tegen een tegenstander op en hield daaraan een pijnlijke knie over. Achter de naam van de back staat hierdoor voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle nog een vraagteken. Je merkt dat het drukke schema pittig is.'
 
'Er is telkens net een dag te kort om te herstellen, waardoor spelers sneller in het rood komen te spelen. Dat kan prima een keer, maar als dat enkele weken achter elkaar zo gaat, kom je er soms net niet helemaal lekker uit. De kans op blessures neemt daardoor toe en je kan bijvoorbeeld net niet snel genoeg herstellen van een tik. Dat laatste is bij Hans Hateboer ook het geval. Hij liep een pijnlijke knie op tijdens een botsing. Normaal gesproken is dat voor de volgende wedstrijd geen enkel probleem, maar nu wellicht wel. Het is echter geen blessure waaraan risico’s vast zitten. Als Hans morgen kan spelen, is hij volledig hersteld en is er geen zodanig gevaar dat de blessure door zijn meespelen weer zou kunnen verslechteren.
 
Hoe gaan we spelen?
Dat is in onze ogen nog een raadsel. Op de training van vandaag zagen we geen partijspel. Normaal gesproken kunnen we op de afsluitende training wel een opstelling herleiden. In de huidige situatie is het vooral gissen geblazen. We hopen zaterdag weer op een normale formatie met vier verdedigers, maar gezien de situatie kunnen we wederom een kerstboomopstelling verwachten. Linksback Tamata keert weer terug in de selectie. De opstelling laten we in deze voorbeschouwing achterwege, aan onze leden de vraag, wat verwachten jullie?
 
De ontmoeting met PEC is voor middenvelder Drost een bijzondere, de speler kwam afgelopen transferperiode over van Zwolle. We verwachten dan ook gemotiveerde voetballer aan de aftrap. Spelers laten tegen hun oude club meestal goede prestaties zien. 
 
Een goed resultaat is wat morgen telt, hoe dit behaald wordt is ons om het even. Uiteraard zien we graag een aanvallend FC met goed voetbal. Tegen PEC zullen we zeker de ruimte krijgen, al zal Groningen moeten waken voor de rappe omschakeling van de gasten. Bij winst doet de FC uitstekende zaken en nestelt zich steviger in het linkerrijtje! Come on FC, make us proud!
 
Hieronder de foto's van de training van vrijdag.
Reacties:
brummie31-10-2015 om 07:15

Ik kan me voorstellen dat vd looi het 5-3-2 concept doortrekt naar zwolle en liberec thuis en dan weer cambuur uit. Met een steeds voller wordende ziekenboeg misschien het verstandigste. Deze variant hoeft niet perse verdedigender te zijn, het gaat om de uitvoering dat de backs hoog op staan en zo een man meer creeren op het middenveld. 

 

Ondanks het verlies tegen utrecht waren er wel prachtige aanvallen met linssen op de leeuw, en hateboer op drost waarin gescoord werd. Met de intensiteit van het wedstrijdschema, wordt zwolle thuis geen makkelijke opgave. Team zal support vanaf de tribunes hard nodig zijn, come on fc!

 

 

31-10-2015 om 07:31

Met de razendsnel groeiende lappenmand van FC G spelers, lijkt mij het waarschijnlijk dat er een tijdelijke 4-3-3 variant komt, waarbij de beide backs ( ik verwacht Burnet en Hateboer ) misschien minder hoog zullen staan, maar waar een klassieke 3 mans voorhoede  het open spel van de Zwollenaren moet zien te doorboren met svenzo snelle aanvallen.  Natuurlijk is er een klein thuisvoordeel wat benut moet worden; het is in de eerste plaats belangrihjk om de muur achterin overeind te houden, en dit keer moet dat weer zonder Lindgren.  De Leeuw zou zich nuttig kunenn maken om in deze wedstrijd  het verschil te maken; Hoesen zou een hamstringachtig probleem hebben, en dus moet Antonia het op rechts en Rusnak op Links ( zijn favoriete plaats ) .  Het kan maar zo weer een doelpuntenfestijn worden... ik denk een 2-2 gelijkspel.  

appie happie31-10-2015 om 09:57

3 punten noodzakelijk en donderdag ook..

campesino31-10-2015 om 10:12

KEES, waar laat je linssen?

het zal wel de kerstboom worden maar ik zie vanavond liever 4-3-3 met linssen op de plek van antonia en drost op de plek van tibbeling (kan wel wat rust gebruiken).

en dan maar hopen dat we NIET gedurft spelen!!

appie happie31-10-2015 om 10:38

Nee niet te gedurft aub  dan wordt het niks ..ik kijk vanavond vanachter de tv..ff gen zin om te gaan..vorige week was de wedstrijd ook al een teleurstelling..ga vanavond niet in de kou zitten,trouwens is me ook te vroeg , werken tot 17 uur  kan ik nooit op tijd zijn.Vorige week was ik ook nog maar net op tijd.

31-10-2015 om 11:04

Ja Appie, op de brommer ´uut tukkerlaand´ komen is een heel end en zeker met dit weer. Blief moar mooi thuus.

appie happie31-10-2015 om 12:30

Kom nait op plof...en woon in fraisland....net over de grens..

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!