Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - PSV (Boeren vs Lampjes) + [update 4 maart]

Door Lukas van der Wal 20 reacties

Aanstaande zaterdag speelt FC Groningen tegen titelfavoriet PSV uit Eindhoven. De wedstrijd tegen de Lampjes begint om kwart voor acht en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. De Euroborg is op het moment van schrijven nagenoeg uitverkocht.

Update vrijdag 4 maart - lees verder bij de vermoedelijke opstelling

       VS   

De gasten, PSV
De mannen van trainer Philip Cocu staan er op dit moment goed voor. De Eindhovenaren staat op dit moment eerste met één punt voorsprong op een club uit Amsterdam. Voetballend gaat het de gasten letterlijk voor de wind, de selectie is fit, dus geen problemen voor Cocu en co. Afgelopen weekend speelden ze de thuiswedstrijd tegen ADO den Haag.

In het eigen stadion werden de ooievaars ternauwernood met 2-0 verslagen. De Philips Sport Vereniging belegerde de goal van de gasten uit Den Haag, maar ze moesten lang wachten op de verlossende treffer. Huurling Marco van Ginkel opende de score en aanvoerder Luuk de Jong zorgde voor het slotakkoord. Diezelfde week zorgen de Lampjes voor een 'stunt' door met 0-0 gelijk te spelen in Champions League tegen Atletico Madrid. De Spanjaarden waren voetballend beter, maar met veel strijd wist PSV stand te houden. FC Groningen is dus gewaarschuwd, de Trots van het Noorden mag aan de bak! 

Historie FC Groningen - PSV via fcgstats.nl

 

Wedstrijd uit het verleden met Suk in de hoofdrol

Samenvatting FC Groningen - PSV 3-0

FC Groningen
Zoals iedereen heeft kunnen ervaren gaat het de laatste weken niet super met de FC. Uiteraard moeten we realistisch zijn, wedstrijden tegen onder andere Ajax, AZ en FC Twente kun je verliezen. Voetballend kan het ook allemaal beter, veel kansen kunnen we de laatste tijd niet noteren. De eerste helft tegen de Amsterdammers in de Euroborg was van een hoge kwaliteit, alleen bleef de beloning uit. 

Afgelopen weekend speelden we de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. In Enschede werd er (vrij) kansloos verloren met 2-0. Voor de Tukkers, die met financiële problemen kampen, scoorden Zakaria el Azzouzi en Jerson Cabral. Groen-wit kreeg in de Grolsch Veste tijdens de beginfase zeker kansen, maar onder andere Idrissi was niet scherp voor de goal. Vleugelspeler Antonia was niet aanwezig, tegen de Lampjes zal hij wederom absent zijn. Antonia is voor onbepaalde tijd geschorst.

Vermoedelijke opstelling
Hier kunnen we op moment van schrijven nog weinig over vertellen. Wij verwachten dat Van de Looi niet te veel gaat veranderen, al zal Padt zeker een basisplek hebben;). Morgen zullen wij in de loop van de dag de opstelling gaan updaten. 

Update vrijdag 4 maart - vermoedelijke opstelling: Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Burnet; Maduro, Tibbling, Bacuna; Idrissi, Sørloth, Linssen

Geen genade, gaan met die banaan!
Wekelijks voorbeschouwen wij elke wedstrijd, constant met een opbeurende noot! Voor de wedstrijd tegen PSV laten we dit een keer achterwege. Zal de FC hierdoor beter gaan presteren?

Laten we het hopen, COME ON FCG!

Reacties:
appie happie03-03-2016 om 19:53

Ik voorspel een zakelijke overwinning voor de lampen..fc is bij lange na niet in staat om partij te geven..niet nu!helaas..

 

Ik stap van mijn principes af om positief  te zijn Kees tis even geen feest.

03-03-2016 om 20:02

ik ben dit keer gematigd positief...met wat geluk rolt er een 1-1 uit, maar de Jong in z´n uppie kan natuurlijk net zo goed 2 x scoren...

03-03-2016 om 19:53

Kees had de ideale opstelling al gegeven, met de schorsing van Antonia is dan één mutatie nodig:

                    Padt

Hateboer - Larsen -Lindgren - Tamata

             Maduro-Tibbling

     Idrissi -Hoesen -Linssen

                Sorloth

De Leeuw heeft alleen iets in het elftal te zoeken als we druk voorin kunnen zetten. Over Reijnen is al genoeg gezegd.

Gewoon een beetje achteruit gaan hangen en reactievoetbal spelen. Dat is de enige kans op een resultaat. Ik zou al blij zijn met een punt.

appie happie03-03-2016 om 20:08

Punt is mooi ja.en de Leeuw tja  ff pas op de plaats met hem..invaller ok..

ronald197603-03-2016 om 20:41

ik vrees dat we geen punten gaan halen. Instelling van spelers en technische staf is slecht. Dit psv heeft aan onze fouten genoeg om te winnen. Ben met jullie eens aan de leeuw heb je nu niks meer te verdedigend

Hendrik03-03-2016 om 22:33

Zal wel te veel geld kosten om nu het nog kan om die van der Looij te lozen. Nijland je bent een dikke looser meer kan ik er niet van maken.

appie happie03-03-2016 om 22:49

Kost niks om looi te lozen kontrakt loopt dadelijk af.moet alleen vervanging komen voor laatste 2 maanden.

04-03-2016 om 01:16

Vanuit een ieders groene hart hier snap ik de reacties om vdL nu al kwijt te willen wel ... anderzijds .... de beste man moet toch ook weer aan de bak. Neem toch aan dat hij ook gewoon een hypothekje heeft net als ik. De beste reclame voor hem is dan toch laten zien dt ie een team aan het voetballen kan krijgen? Anders kan ie beter wat anders gaan doen, buiten het voetbal. 

04-03-2016 om 16:36

over de hupotheek("je" zoals je schrijft) van de trrainer...die zal een stuk hoger liggen dan bij jou schat ik in...  verder is het idee dat een vertrekkende trainer zo goed mogelijk (lees: zo hoog mogelijk eindigend) de club wil verlaten juiswt...maar de geestdrift moet van de spelers af komen, en als die het laten afweten dan kan de trainer niks meer beginnen.  Misschien heb je welk gelijk dat Van de Looi het gewoon niet meer KAN verprutsen, maar het beter worden van de selectie daar hebben we als toeschouwers wel erg lang op moeten wachten...ze kwamen gewoon weg (bijna) niet in scoringspositie/voor het doel van de tegenstander, met altijd weer dfat laffe gecalculeer op een kans en een gestolen overwinning.  Zoals ergens een die-heart FCG-fan opmerkte: ik ga niet meer met plezier kijken bij FC Groningen...maar ook al degraderen ze 2 x...dan  blijf ik toch komen

Woltjer04-03-2016 om 01:14

Juist als je het totaal niet verwacht dan gebeurt het vaak. Ik zeg 2-2 

appie happie04-03-2016 om 10:40

ik ga voor 2-2  kan ik uitstekend mee leven,alleen wie moet onze 2 maken dan?

04-03-2016 om 11:03

Wanneer zet die gekke trainer onze spits De Leeuw eens in de spits? Dan heb je geen aanvallende middenvelder, of is dat die Drost van 1,5 miljoen euro?

 

2-2

04-03-2016 om 11:31

Elwin Baas zegt: Volop wijzigingen bij #fcgroningen. Larsen, Linssen, Sørloth en Bacuna in de basis. Lindgren twijfel (ziek).De Leeuw, Rusnak en Hoesen eruit.

 

Ik corrigeer dan ook m'n 2-2 van net.

 

1-4

hertopwil04-03-2016 om 12:51

die corectie is wel verstandig Johan, want als je al Barcuna kiest voor Rusnak of de Leeuw dan begin ik erg te twijfelen aan dit FC. En dan ook nog lindgrener  niet bij  Pfff. Dat  wordt het een zware avond,dan maar hopen dat je gelijk krijgt met je 1-4. Alleen denk ik dat ze dat al hebben gehaalt na 45 min. en de 2e helf lekker rustig uitvoetballen. Nee mijn vertrouwen in dit wissel carosel lijkt me echt rijp voor de sloop ( kan psv natuurlijk ook wel gebruiken toz van 020) ik hoop 1-1,maar denk 1-6

04-03-2016 om 11:35

volgens de update en bovenstaande tweet van Baas, schijnt er een kerstbooopstelling te komen:  4-3-2-1... waar natuurlijk heel opportunistisch op een snelle counter wordt geloerd... misschien klaat iemand zich vallen in het strafschopgebied... 

Is toch een beetje een tweede garnituur qua sterkte, en FC G zal l vooral op eigen helft acteren ... maar het is niet anders. 

Roelofsky04-03-2016 om 11:56

Ik geloof dat Looi nu helemaal de weg kwijt is .... maar we zullen zien. Gisteren nog met Nijland gemaild over mijn bezorgdheid over de gesprekken van Langerer met Heerenveen. Kreeg zowaar een mailtje terug van Hans en daar voor hulde .... dat is toch geweldig. Hij zei we volgen ons eigen pad. Het aanstellen van een trainer dient nu eenmaal uitermate zorgvuldig te gebeuren en als dat ietwat langer moet duren dan zij het zo. Zorgvuldigheid boven alles. Heb hem nog Jaap Stam geadviseerd mocht het met Faber niets worden.

 

04-03-2016 om 12:42

VDL had De Leeuw natuurlijk gewoon in de spits moeten zetten.

 

De Leeuw is verrast dat hij gepasseerd wordt. 'Ik heb blijkbaar weinig krediet onder deze trainer.

appie happie04-03-2016 om 12:53

Roelofsky  Jaap Stam  zit ook in de molen bij Heerenveen  ik heb dat van een speler van hun.veel spelers willen Stam ook dan graag hebben.

 

maar dat rusnak en de leeuw niet spelen  verbaasd me niks..

 

maar bacuna....

04-03-2016 om 13:09

En de leeuw nu maar zeuren dat hij weinig krediet heeft onder deze trainer,Kom op de leeuw je hebt de laatste wedstrijden niet goed gevoetbald dus je hebt ook kansen gehad.

Roelofsky04-03-2016 om 13:11

appie happie dat mot'n we net he...

appie happie04-03-2016 om 14:36

komt wol good je

04-03-2016 om 14:19

Waar gaat dit eindigen.... Bacuna in de basis?? Dan zijn we wel ver heen mensen. Het probleem is dat er voor hem 4 andere mensen horen te spelen, maar deze allemaal ver beneden hun niveau spelen. De Leeuw al wedstrijden lang kansloos op het middenveld. Vaak werd dit bij hem gecompenseerd vorig seizoen door doelpunten waardoor het spel niet echt opviel. Nu de goals echter uitblijven, valt hij enorm door de mand.

Had gehoopt dat Hoesen het spel door zou trekken van de wedstrijden waarin hij wel goed speelde, echter lukte hem dit ook niet. Heb mijn twijfels bij Sorloth( zelfde verhaal als bij De Leeuw). Lindgren toch een fikse aderlating achterin.

 

Iemand enig idee wanneer Mahi weer kan spelen. Is toch al maandenlang geblesseerd?

Hopen op een stunt morgenavond, maar heb er een hard hoofd in.....

Succes allemaal!!!!!

04-03-2016 om 14:49

Ik wil toch voor De Leeuw opkomen. Hij is een spits, geen aanvallende middenvelder. Dat kan je hem niet verwijten Anfield

fc gras04-03-2016 om 15:07

Eindelijk de laatste wedstrijd van deze lastige serie, hierna krijgen ze de smaak wel weer te pakken, Mahi weer terug, dan minimaal 5 overwinningen, hoppa play offs, europa in en een standbeeld voor vd Looij, komt al gout!!

04-03-2016 om 21:35

???  met de beste Groen-Witte wil van de wereld kan ik het niet zo beleven als jij...natuurlijk er moeten nog 9 worden gespeeld...je noemt PSV "de laatste wedstrijd van een lastige serie"...

Ik denk dat de resterende 4  UIT-wedstrijden ( 12/3 Excelsior; 3/4 ADO; 16/4 Feyenoord; en 1/5 SCHeerenveen ) hardstikke moeiwlijk worden om daar punten te pakken...ik schat maximaal 2 - 4 punten 

de 4 THUIS wedstfrijden ( na PSV zaterdag ) is ook niet bepaald een makkelijk programma: 20/3 Vitesse; 10/4 De Graafschap; 19/4 RODA en 8/05 Heracles...ik schat maximaal 6- 8 punten

 

Kom ik na zondag (verwacht tegen kampioensfavoriet PSV 0 punten)) toch maar op maximaal 8 - 12 punten ( en niet zoals jij schrijft minimaal 5 overwinningen, dwz 15 of meer  punten...leuker kan ik het niet maken

fc gras04-03-2016 om 15:22

Lachen die Suk, wie had het ooit verwacht (behalve hijzelf), was het lachertje in de eredivisie zit nu bij topclub Porto in een heerlijk klimaatje... zal wel n held in Korea zijn denk ik

04-03-2016 om 18:43

Man, man, man... Wat een negatief gelul hier. Fc morgen 3 punten, 2 x Sorloth en die andere weet ik nog niet.

04-03-2016 om 21:37

dat weet de betreffende speler  ook nog niet

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!