Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - SC Braga (Europa League)

Door Thijs Faber 9 reacties

Donderdag staat de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League te wachten voor de FC. SC Braga is in het eigen Euroborg de tegenstander. De FC moet de reeks goede resultaten in de competitie voort proberen te zetten in de Europa League, om de supporters toch nog een beetje glorie te gunnen in de Europa League. Met de eerdere 1-0 nederlaag als referentie zijn er kansen voor Groningen. Maar met de stand in de groep zou je eerder een monster-nederlaag verwachten. Wel kunnen beide teams vrij spelen: de Portugezen zijn al zeker van de volgende ronde, FC Groningen is al lang en breed uitgeschakeld.

FC Groningen

De FC haalt in de Eredivisie goede resultaten en staat op een keurige vijfde plaats, de FC kan omhoog kijken en een gooi doen op de subtop dit jaar. Tot zover de alom bekende ‘scorebord-journalistiek’ want diegenen die de wedstrijden van FC Groningen hebben bekeken dit seizoen weet dat het tot nu toe bij vlagen tranentrekkend slecht is geweest. Tikkie breed, tikkie terug, weinig beleving, goed medicijn voor mensen met slaaptekort. De vijfde plek is knap, maar het is misschien nog wel knapper dat de FC het met dit voetbal zo ver schopt in de eredivisie. Ligt het aan de kwaliteit van de selectie? Nee, veel potentie en individuele klasse. Wat is dan het probleem?

Feit blijft dat de FC met 25 punten zichzelf in een keurige positie heeft gewerkt en met wellicht nog wat versterkingen uit de hoge hoed van Nijland&Co kan het een mooi seizoen gaan worden voor de trots van het noorden.

SC Braga
De Portugezen kunnen relaxed toekijken hoe Slovan Liberec en Olympique Marseille vechten om de 2e plek, die recht geeft op de volgende ronde. SC Braga wist zich al te plaatsen voor de volgende ronde. In de Portugese competitie staat Braga 4e, met 11 punten minder dan koploper Sporting Portugal. Afgelopen weekend eindigde hun wedstrijd met laagvlieger Moreirense in de brilstand. Braga kwam niet tot scoren. Zoals eerder gezegd gaat de wedstrijd aankomende donderdag nergens meer over, hopelijk kunnen beide ploegen toch nog wat motivatie opbrengen om de supporters te vermaken.

Opstellingen
Bij FC Groningen zijn er wat vraagtekens en wat spelers die terugkomen van een blessure. Twijfelgevallen zijn Mahi (bovenbeen), Kappelhof (voet), Bacuna (enkel). Verwachte terugkomers zijn Lindgren en Hiariej, beiden hoopt Erwin van de Looi na lange afwezigheid weer aan de wedstrijdselectie te kunnen toevoegen. (Bron: Elwin Baas)

FC Groningen zal vermoedelijk in dezelfde opstelling starten als tegen Roda JC afgelopen weekend. Dat zou betekenen dat de volgende elf zullen beginnen:

Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet; Maduro, TIbbling; Antonia, Drost, Rusnák; De Leeuw.

Over de Portugezen is hierin (nog) niks bekend. Dit artikel zal worden ge-update wanneer er ontwikkelingen plaatsvinden wat betreft de eerste elf van Braga.

De FC zal zich nog 1 keer van de beste kant moeten laten zien! Come on FC! Geef nog even je visitekaartje af in Europa!

Update woensdag 18:24uur - FC Groningen bouwt morgenavond zekerheid in. Aanvaller De Leeuw is licht geblesseerd en neemt plaats op de bank. Mimoun Mahi ontbreekt morgen in de selectie aldus Elwin Baas. Het middenrif wordt gevormd door Maduro, Kappelhof en Tibbling. 

Vermoedelijke basis - Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata; Maduro, Kappelhof, Tibbling; Linssen, Hoesen en Rusnak

Reacties:
08-12-2015 om 20:43

Zuinig spelen zou ik zeggen want de wedstrijd tegen Feyeynoord is veel belangrijker.

Marco08-12-2015 om 22:41

Ik heb er geen 27 Euro voor over. Bij de selectie ontbreekt de absolute wil om te winnen en er een mooi Europees avontuur van te maken, en Nijland denkt meer aan geld dan aan een vol huis. Dan spelen ze maar in een half leeg stadion. Krijgen ze van de supporters wat ze verdienen.

09-12-2015 om 11:56

Ik ga er vanuit dat Groningen deze pot wint. Temeer Braga uitgebald is. Betekent wel effecient omgaan met je kansen.

09-12-2015 om 12:56

Ja Johan,dat is waar maar de winstpremie a' 360.000 eurootjes is voor Braga ook nog wel aantrekkelijk, dus deze pot is niet zomaar gewonnen.

09-12-2015 om 17:04

Rob Roy...wat koop je tegenwoordig nog voor € 360.000 eurootjes? ...Daar kan je maar net een B speler één jaar van betalen

09-12-2015 om 17:32

Ach ja Kees, er gaan daaaaagen voorbij dat ik dit bedrag niet in m'n knip heb. En ja, het is maar een bescheiden bedrag in de voetbalwereld, maar toch mooi meegenomen.

harley09-12-2015 om 22:11

360k is gewoon veel geld! Dat zijn zo'n 1350 seizoenskaarten! Doe er maar luchtig over! Daar kun je bijna 13 keer de boete van 28000 euro van betalen omdat sommige zwakzinnigen wat op het veld moeten gooien (fakkels vind ik niet erg

harley09-12-2015 om 22:13

O..maximum aantal tekens? Ik had een heel verhaal getyped

09-12-2015 om 23:14

heb je een <enter> getyped nog voordat je uitgeschreven was...

harley09-12-2015 om 22:17

En wel over het gemis aan beleving voor de pot tegen Braga..ipv aaan klantenbinding te doen spelen we verdomme met 16 verdedigers! 

09-12-2015 om 23:10

jammer, maar Helaas: VdLooi heeft de opstelling voor morgenavond tegen Braga prijsgegeven...  Mahi heeft pijntjes bovenbeen  en ook De Leeuw is niet ongeschonden uit RODA uit gekomen; die twee starten niet in de basis; er wordt rekening gehouden met de wedstrijd van zondag  maar wie staan dan wel in de basis : ( bron: RTVNoord) 

een zéér behoudende opstelling, inderdaad ! en dat allemaal voor die 360.000 eurootjes

Hoesen alleen voorin; Tibbling in de as tussen terugetrokken Linssen en Rusnák;  en Maduro en Kappelhof verdedigende middenvelders; achterin Hateboer, Reijnen, Larssen en Tamata...   4 - 2 - 3 - 1

10-12-2015 om 13:05

Dat is een bult geld Rob Roy. Geld die de FC prima kan gebruiken, ook al koop je er geen spelers voor. Alsof de begroting sec uit geld voor transersommen bestaat. Ha!

10-12-2015 om 18:10

Stel dat ze dat bedrag vanavond bij elkaar voetballen, dan is Nijland de kerstdagen mooi zoet om alles piekfijn na te tellen. Wens hem alvast veel succes met tellen.(hahaha).

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!