Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - SC Heerenveen; GEEN GENADE VOOR DE DORPELINGEN

Door Lukas van der Wal 13 reacties

Zondag is het weer zover, dan wordt de eredivisie voor groenwit na een interlandperiode weer hervat. De Trots van het Noorden ontmoet dan in Groene Hel de buren uit het buitenland. Voor de Fraizen een moment om niet naar uit te kijken. De kraker staat onder leiding van 'Mister Respect', Serdar Gözübüyük. De Derby van het Noorden begint om 12:30 uur, een waardeloos tijdstip. Iedereen kijkt uit naar volgende week donderdag, maar we zullen eerst de volledige focus moeten hebben op Heerenveen thuis.

De gasten, de blauwwitten uit dat ene dorp 
De Fraizen staan op dit moment er beter voor dan FC Groningen. Na vier wedstrijden hebben ze zes punten weten te oogsten. In deze wedstrijden scoorden ze zesmaal en kregen vier treffers om de oren. De laatste wedstrijd die ze speelden was in het eigen stadion tegen het PEC Zwolle van trainer Ron Jans. De tweestrijd eindigde in 1-1 en daar kwamen ze goed mee weg. 
 
De thuisploeg had weliswaar meer balbezit (63%), maar de meeste kansen waren voor de verliezend bekerfinalist (16 om 11) van afgelopen seizoen. De dorpelingen kwamen nog wel op voorsprong in de vierde minuut, door een doelpunt van aanvaller Sam Larsson. Met de doelpuntenmaker hebben we gelijk één van de gevaarlijkste mensen aan de Friese zijde genoemd. De jongeling weet makkelijk te scoren en is voor veel verdedigers een ware plaag. Naast de Zweed zal de FC moeten waken voor de kwaliteiten van aanwinst Te Vrede (Feyenoord), Simon Thern, Luciano Slagveer en Morten Thorsby. Laatstgenoemde komt in de basis als misbaksel Joey van den Berg niet fit genoeg is voor de basis.
 
 
De thuiswedstrijd tegen de gasten is op voorhand niet gewonnen. Kijkend naar de statistieken wonnen de dorpelingen eenmaal meer dan groenwit, maar liefst zeven keer. Achtmaal eindigde de ontmoeting in een gelijkspel. De blauwhemden zullen dus "met vertrouwen" afreizen naar het beloofde land. Vorig seizoen speelden de concurrenten in Groningen gelijk met 1-1. Op zeven december 2014 scoorden Michael de Leeuw en de vertrokken Mark Uth de doelpunten.
 
FC Groningen, de Trots van het Noorden
De mannen van Erwin van de Looi kennen een stroeve start van de competitie. Na vier wedstrijden hebben we nog maar vier punten. Dit zal dus beter moeten, te beginnen zondag tegen de Fraizen. Zoals iedereen weet verloor de FC haar laatste competitiewedstrijd in Utrecht van de plaatselijke FC (2-0). De ontmoeting met de Domstedelingen was niet om aan te zien. Het spelbeeld was te traag, zonder vertrouwen en echte kansen werden niet gecreëerd. Aanwinst Hedwiges Maduro maakte zijn debuut voor de bekerwinnaar, maar moest duidelijk wennen aan zijn nieuwe teamgenoten.
 
Door de interlands heeft Van de Looi veel kunnen oefenen op patronen en systemen. FC Groningen speelde tussendoor nog een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Pelikaan-S (5-0 winst). Tijdens die wedstrijd ontbraken onder andere Hans Hateboer en Mimoun Mahi, zij tankten vertrouwen met Jong Oranje (winst tegen Cyprus, 4-0 en Turkije, 1-0). We hopen dan ook dat zij het goede gevoel meenemen naar zondag. 
 
 
Hoe gaan we spelen
Erwin van de Looi gooit zoals het nu lijkt het roer om voor de thuiswedstrijd tegen de Dorpelingen. De Groningers scoren moeilijk en daar moet verandering in komen. Danny Hoesen mag vermoedelijk zijn opwachting maken in de basiself, zo weet Elwin Baas te melden. Aanwinst Hedwiges Maduro maakt in de derby zijn basisdebuut ten koste van Hiariej. Verdedigers Reijnen en Larssen zullen plaats gaan nemen op de bank. Dit betekent dat Kappelhof en Lindgren het centrale duo achterin gaan vormen. Burnet en Antonia zijn ook het kind van de rekening, hierdoor keren Rusnák en Tamata terug in de basis.
 
Vermoedelijke opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Kappelhof, Lindgren, Tamata; Maduro, De Leeuw, Tibbling; Linssen, Hoesen en Rusnák.
 
Morgen is op Corpus den Hoorn de laatste training voor de kraker tegen tegen SCH. Wij zullen daar aanwezig zijn om te kijken of er nog wijzigingen plaats gaan vinden in de opstelling. Groenwit zal zondag volle bak moeten gaan spelen, winst is wat gehaald moet gaan worden. Wij zullen van deze wedstrijd live verslag gaan doen via ons twitteraccount. Wat verwachten onze leden van deze wedstrijd? De redactie van Boerenmacht ziet FC Groningen als favoriet, we spelen thuis en de twaalfde man zal de doorslag gaan geven! COME ON FC!  

 

Reacties:
renevanderes11-09-2015 om 19:24

Hulde aan trainer van de Looi eindelijk een goede opstelling. Had liever Larsen nog gezien voor Kappelhof. Met dit elftal moet het toch mogelijk zijn om te winnen van de Friezen. Mouwen opstropen en strijden voor elke meter dan moet het goed komen.

Kom op FC-GRONINGEN.

TomOkker12-09-2015 om 07:03

Waarom is dit een goede opstelling? Als men dit soort dingen schrijft ga ik er vanuit dat men op de hoogte is van de speelwijze en/of tacktiek van beide ploegen.

Vergeet niet dat je, in mijn ogen, tegen een goede tegenstander speelt waar FCG het altijd lastig (zacht uitgedrukt) tegen heeft. M.i. is deze opstelling niet zo vanzelf sprekend maar ik kan er mee leven 

 

brummie11-09-2015 om 19:25

Heerenveen mag dan wel relatief iets meer punten hebben, maar hebben nog maar 1 uitwedstrijd gespeeld en 3 thuis. Van deze 3 werd er maar 1 gewonnen. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Heb er zin in, ben benieuwd naar wisselwerking hoesen en de leeuw en het thuisdebuut van maduro.

Met het publiek achter de ploeg op naar 3 punten!

Nachtwacht11-09-2015 om 19:51

Lukas... top. De verhoudingen goed op scherp gezet.

Goede opstelling. Ben benieuwd hoe de opstelling uitpakt, hoe Maduro het doet en of Rusnak revanche neemt. Heb d'r zin in.... Kop d'r veur.

11-09-2015 om 21:45

'Bloed aan de palen' 

come on FC! 

11-09-2015 om 20:08

Verwacht ( cf de training met de basisspelers ) dat Tamata gaat spelen ( i pl v Burnet...en eigenlijk is deze wedstrijd/opstelling ook een generale voor Olympique donderdag/ maar dan zal er in de verdediging  en ook voorin een berepartij (!) gespeeld moeten worden. Hoop dat Tibbling die Zweedse middenvelder Thern kan afstoppen (wat de vorige keer helaas niet lukte) 

12-09-2015 om 07:33

Ik had gehoopt dat Larssen nu zover zou kunnen zijn om te spelen. Kappelhof vind ik onvoldoende kwaliteit hebben, te slap en laconiek in duels, laat te vaak zijn man lopen, net al Reijnen trouwens. Rare aankoop. En Lindgren centraal, die heeft het m.i. vorig seizoen alleen goed kunnen doen omdat hij Botteghin naast zich had. Zwak centraal duo waarvan Lindgren ook nog eens een slechte kopper is. 

Ben benieuwd of Maduro ondertussen wat geacclimatiseerd is en beter voetbalt dan de vorige wedstrijd. Verder hoop ik natuurlijk ook dat er een wonder gebeurt en dat Hoesen eindelijk eens wat laat zien: duels winnen, doelgericht zijn.

 

12-09-2015 om 07:39

Ik neem aan dat de trainers de afgelopen periode ook gebruikt hebben om Hoesen de buitenspelregel uit te leggen. 

12-09-2015 om 07:58

Kom ik weer

MARK MY WORDS - Hoesen gaat scoren (hoop ik)

TomOkker12-09-2015 om 09:09

hahahaha gaat ie nou wel scoren of niet

12-09-2015 om 13:45

TomOkker12-09-2015 om 09:10

ook al scoort Kappelhof als ze maar winnen toch?

appie happie12-09-2015 om 10:16

kappelhof in eigen doel zeker...

nulvijftig12-09-2015 om 12:35

Ik denk dat de invallers Mahi - Antonia - Drost de wedstrijd gaan beslissen en het vdLooi nog weer moeilijker maken. maar winnen gaan we sowieso

MoLus12-09-2015 om 15:22

KOP D'R VEUR!! DREI PUNT'N, AANS NIKS!

Nogutsnoglory112-09-2015 om 15:36

Goede opstelling. Had ook Larson graag op de plaats van Kappelhof willen zien. Vind Kappelhof vaak ook te flegmatiek en te soft. Denk dat we op deze manier meer druk naar voren kunnen geven. Nu maar hopen dat we de linies ook dicht op elkaar kunnen houden en dat de verdedigers niet te veel naar achteren blijven lopen. Want je moet die snelle spelers van Hveen zoals Sam Larson en Slagveer geen ruimte geven want dan word je weggecounterd. Lekker vanaf het begin er in kletsen en met het publiek erachter moet het lukken zondag. Come on FC.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!