Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Slovan Liberec

Door Lukas van der Wal 6 reacties

Donderdag aanstaande, speelt FC Groningen de vierde wedstrijd in Europa. In de eigen Euroborg ontmoet de Trots van het Noorden, Slovan Liberec uit Tsjechië. In de 'heenwedstrijd' speelden de beide ploegen met 1-1 gelijk. De tweestrijd in de Groene Hel begint om 19:05uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marcin Borski uit Polen. 

Slovan Liberec
Afgelopen weekend speelden de Tsjechen voor de competitie thuis tegen hekkensluiter Ostrava. In Liberec won de thuisploeg ternauwernood met 2-1 van de gasten. Bakos en Sural scoorden voor de ploeg van trainer Trpisovsky. Makkelijk ging het dus niet voor Slovan, de gasten waren niet scherp en dat was het geluk voor de thuisploeg. Door de overwinning staat de tegenstander van FC Groningen op een vierde plaats in hun competitie, met drie punten achterstand op koploper Sparta Praag.
 
Zoals we weten speelt bij Slovan Liberec voormalig Groningen-speler Ondrej Svejdik. De verdediger stond afgelopen weekend weer in de basis en maakte de volledige negentig minuten vol. Voor de FC speelde hij maar liefst 75 wedstrijden. De Tsjech scoorde hierin driemaal voor de FC. Net als de vorige keer zal groenwit moeten letten op de internationals David Pavelka en Josef Sural. Beide spelers zijn voor alle ploegen in Nederland normaliter een ware plaag.
 
Europees beter gestart dan de FC
Na drie wedstrijden in de poule staan de gasten op een tweede plaats achter de verassende koploper Braga. De Tsjechen boekten een overwinning in Marseille, leden een nederlaag thuis tegen de Portugezen en speelden gelijk tegen de Trots van het Noorden. Slovan heeft dus een redelijke start gemaakt en zal met vertrouwen afreizen naar Groningen. 
 
FC Groningen
Afgelopen weekend heeft groenwit weer eens gewonnen. In de eigen Euroborg werd PEC Zwolle in een saaie wedstrijd met 2-0 verslagen. Aanvaller De Leeuw en linksback Burnet zorgden voor Groningse productie. De overwinning was plichtmatig, de gasten waren niet bij machte om de Trots van het Noorden het lastig te maken. Smetje was de reactie van Kappelhof naar een deel van het publiek. De verdediger werd hier en daar uitgefloten en liet met een wegwerpgebaar zien wat hij ervan vond. 
 
Donderdag zal de FC moeten strijden voor wat het waard is. Na drie wedstrijden staan de Groningers onderaan de poule op één punt. Dit punt werd toevallig behaald in Tsjechië, de tegenstander van donderdag. Het vertrouwen is dan ook aanwezig dat in de Euroborg donderdag de eerste Europese-driepunter wordt veroverd. 
 
Hoe gaan we spelen
Zoals iedereen het wel weet is aanvaller De Leeuw geschorst voor de ontmoeting tegen de Tsjechen. De kopsterke speler kreeg in Liberec de rode kaart gepresenteerd na 'ernstig' gemeen spel. De Leeuw mist eveneens de uitwedstrijd in Marseille. Aanvaller Mahi is wegens een hamstringblessure ook afwezig. We vermoeden dat Erwin van de Looi het roer tegen Slovan niet volledig gaat omgooien. Eventuele info over de basis zullen we woensdag gaan vermelden, voor nu is het gissen geblazen. 
 
Come on FC!
Iedereen in Groningen is zich ervan doordrongen, de wedstrijd van donderdag is zeer belangrijk voor de Europese ambities van de club. Bij een overwinning doen we weer volledig mee in Groep F. We hopen dan ook op een uitverkochte Groene Hel! De steun van de twaalfde man, kan de FC goed gebruiken. We hebben er zin in, drei punten aans niks!
Reacties:
04-11-2015 om 04:05

De munt kan twee kanten op vallen!

04-11-2015 om 16:53

zolang marsilie maar niet van braga wint.want als marsilie wint en groningen wint zit je nog in hetzelfde schuitje sta je derde met 4 pnt marsillie 2 de met 6 pnt.het blijft speculeren.gewooon winnen en we zien wel

 

waltervos04-11-2015 om 17:53

"Smetje was de reactie van Kappelhof naar een deel van het publiek."

 

Ik vond het uitjouwen erger dan de reactie, even for the record.

04-11-2015 om 18:44

Meneer speelt al weken als een dweil, keer een negatieve kreet van het publiek en dan en zo'n reactie... Vind ik niet kunnen..

 

maar ja;)

04-11-2015 om 19:09

het ergste vind ik nog zijn getreuzel, lage snelheid en flegmatieke spel waardoor hij op allerlei manier geklopt wordt. Die rondspeelpass heeft hij nodig want hij durft niet over de middenlijn in te spelen omdat die bal bij onderschepping dan zo achter 'm ligt ...bij elkaar wel iegts om je op de tribune aan te ergeren.  ps: moet je 'ns bij Utrecht of Feyenoord komen dan zijn de fluitconcertern bij iedere fout meteen hoorbaar

waltervos04-11-2015 om 19:09

 Maar ja, maar ja :)

Marco04-11-2015 om 22:58

Afgelopen weekend zei inter trainer Roberto Mancini:"Een team is als een huis. Als het fundament niet goed is, dan zakt het in elkaar. " Bij ons is het fundament, dat het elftal verdedigend goed staat; ontbreekt. We staan veel kansen en mogelijkheden voor de tegenpartij toe. Ook in balbezit leiden we veel balverlies.

Kan wel eens een wedstrijdje worden waar degene die kans ziet om de meeste fouten af te straffen de gelukkige winnaar is. Verdedigend was Librech weinig bijzonder. Met Linssen en Antonia hebben we nog wel wat scorend vermogen voorin, hopelijk mag Drost meedoen. Is fysiek in orde en kan ook een doelpunt maken. Doelpunten hebben we nodig!

 

 

 

05-11-2015 om 00:04

ik kan met geen mogelijkheid iets bedenken waardoor jouw bezwaren tegen dit team kunnen worden opgelost! ..ja met strijd...maar er zal toch veel slimheid in het spel moeten komen: achterin bij de backs die niet voor joker teruglopen/meeverdedigen , het middenvekld wat een mandekking hanteert en waar een menstaliteit heerst van "tot hier en niet verder", en de aanvallers...Antonia, Linssen en Hoersen met Rusnák erachter...die moetebn gewoon heel oppportunistisch iedere keer voor die goal gaan.  Maar dan wel zodanig slim dat Liberec echt verrast gaat worden. 

Ik zeg 2-1

05-11-2015 om 08:25

was een echte, onbedoelde verschrijving <Hoersen>. excuses daarvoor!  De man heeft mijn sympathie echt wel, maar bij de persconferentie was hij als een "sfiinx", toen hem werd gevraagd of hij wel zal spelen vanwege blessure...hij antwoordde dat hij KAN spelen, maar keek er zéér beteuterd bij.  Ik denk dus dat hij niet speelt.  maakt verder niet uit, want Groningen wint vanavond!

05-11-2015 om 11:16

Hoesen wordt misbruikt

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!