Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Groningen (tweede ronde KNVB beker)

Door Redactie 5 reacties

Een traditioneel lastig avondje uit in Utreg staat op de groen-witte speelkalender. En dat (binnen een jaar tijd) nota bene weer voor de beker! Vorig jaar werd het op 28 oktober na verlenging 5-3 en stond de toenmalige bekerhouder na afloop onttroond en wel met lege handen... Voor de competitie (2015/2016) verloor de trots van het noorden vrij kansloos met 2-0 en thuis (begin dit jaar) werd het 1-4. Niet bepaald cijfers waar je vrolijk van wordt. Daarentegen was de stemming opperbest toen dé FC dit seizoen (medio september) tegen alle verwachtingen in stevig huishield in Galgenwaard. De rood-witten werden met een klinkende 5-1 oorwassing van het eigen veld geblazen! Of de Martinistad brigade in staat is om dit kunstje opnieuw te evenaren in Domstad? Het zou sowieso al geweldig zijn, als bekerronde drie wordt gehaald.

FC Groningen
Afgelopen zondag won de trots van het noorden dik verdiend van AZ. De eerste thuiszege van dit seizoen werd met overtuigend spel over de streep getrokken. FC speelde met meer lef en initiatief dan tijdens voorgaande competitie wedstrijden (uitgezonderd dan tegen Utrecht). De vier wijzigingen in de basis pakten goed uit, er werd compact gespeeld, er waren meerdere kansen en er werd vrijwel niets weggegeven.

Of het lek daarmee definitief gestelpt is, valt nog even te bezien. Iets met één zwaluw in samenhang met geen zomer... Voor de komende periode breken de weken van de waarheid aan. Gaat FC definitief de weg omhoog vinden of blijft het (voorlopig?) door kwakkelen in de kelder? Grunn speelt zaterdag uit tegen Willem II, een week daarna tegen NEC en twee weken later tegen ADO Den Haag. 

Historie (via FCG Stats)

16-09-2016 ED FC Utrecht - FC Groningen 1-5  

28-10-2015 BK FC Utrecht - FC Groningen 5-3  

29-08-2015 ED FC Utrecht - FC Groningen 2-0  

21-09-2014 ED FC Utrecht - FC Groningen 1-0  

23-02-2014 ED FC Utrecht - FC Groningen 1-0

FC Utrecht
Trainer Eric Ten Hag heeft veel vertrouwen in de kansen voor zijn ploeg. Tegen FC Groningen ging er volgens de coach veel verkeerd in balbezit en functioneerde de omschakeling niet, lazen we op de rood-witte clubsite. Kortom, Ten Hag kan zich niet voorstellen dat zijn ploeg opnieuw de bietenbrug opgaat en wil de pot naar zich toetrekken. Geblesseerd: Braafheid, Hardeveld, Conboy en Ludwig. Ramon Zomer is fit.

Hoe gaan we spelen?
Het gaat goed in de (vrijwel lege) groen-witte ziekenboeg. Desevio Payne en Jesper Drost zijn nagenoeg fit. Zij reizen niet mee naar Utrecht en gaan eerst wedstrijdritme opdoen met de Beloften. 

Twee wijzigingen in de opstelling dienen zich aan ten aanzien van de basis van afgelopen zondag tegen AZ. Samir Memisevic keert na zijn schorsing terug in de achterhoede ten koste van Etiënne Reijnen. Op de linksback plaats blijkt Jason Davidson teveel hinder te hebben van zijn enkelblessure, Yoëll van Nieff neemt zijn plek over. 

De vermoedelijke opstelling: Padt, Hateboer, Larsen, Memisevic, Van Nieff, Tibbling, Hiariej, Jenssen, Rusnak, Van Weert, Linsen.

Er reizen een kleine 300 supporters mee! Ook directie, management en personeelsleden zullen plaatsnemen in het uitvak voor nog meer ondersteuning. Het afgelopen seizoen verloor Groningen maar liefst drie keer van Utrecht. Zijn de rollen voor de verandering nu eens omgedraaid? Het zou geweldig zijn!

COME ON GRUNN!

Reacties:
25-10-2016 om 19:23

Spannend uitgangspunt...zou mij niks verbazen als het tot een verlenging komt.. na 1-1 of zo..  Vond tegen AZ, vooral Padt een echt "mannetje" in z'n kobaltblauwe keeperstenue.   Nu met Memisevix en Van Nieff achterin, een hiermee meteen een spelers die uit een vrije trap kan scoren. Gaat toch om details:  Ik zeg...laten we de heel voetbalwereld verrassen door Utrecht woiensdag  te pakken!! 

25-10-2016 om 19:28

omdat het niet live uitgezonden wordt door Fox, dan maar naar Baas luisteren op RadioNoord...is toch, als ze scoren, "een Theo Koomen 2.0" 

appie happie25-10-2016 om 19:44

Kan iemand mij uitleggen waarom op fox 1 en 3  excelcior-feyenoord komt...??En de fc nergens te zien is...Daar betaal je voor...k×÷ fox.

appie happie25-10-2016 om 19:46

Maar Kees, steeds muziek er doorheen en san af tie San ook nog die slome vervelende andere zeur in de studio....drama ....

25-10-2016 om 22:15

Daar moet Henk de Jong hier maar op worden gezet/ en op dit probleem gewezen worden...want  hij kan met die marketing-baan bij FC Groningen, misschien rechtreeks interveniéren bij het programmacommitté van Fox sports....  Ik bedoel maar: het is maar gewoon mensen-werk, dat Fox, met dezelfde egootjes als al die sportverslaggevers hebben.  Voor woensdag is een verandering alsnog, misschien te laat, maar dan voor een volgend keer !!

Remedi26-10-2016 om 14:24

Wanneer je via Ziggo Foxeredivisielive kunt kijken naar voetbalwedstrijden kun je met je Ziggo account via Internet naar alle Bekerwedstrijden live kijken nl. via Foxsports.nl ga naar deze link en log in met je Ziggo account en ga dan naar Voetbal - keuze KNVB Beker daar kun je links in het actuele lijstje de Wedstrijd kiezen die je wilt zien (Bv.met je Laptop hiernaartoe gaan en dan je Laptop via bv. een HDMI connector aansluiten op je TV en kijken maar, Veel Kijkplezier, gr. Remedi. 

Remedi26-10-2016 om 14:26

Ik bedoelde het lijstje rechts ipv. links, sorry.

appie happie25-10-2016 om 19:53

Peter de hart bedoel ik..De druif...

26-10-2016 om 13:39

ach,...ik zou er niet te zwaar aan tillen...meer dan totaal 2 goals komen er waarschijnlijk niet, en dan zal Baas of de Hart zich ook wel inhouden... Als ze Azing Griever of (nog werkeloze?)  Jopie Gall er maar niet bijhalen, wmb is dit teveel over de houdbaarheidsdatum.  300 fans waar het bestuur en Nijland ook in het yuitvak gaan zitten...is ja nait verkéérd. en een lange neus trekken naar die Utreg supporters...en bloedjefanatieke ten Hag...altijd meegenomen!

26-10-2016 om 14:04

Als Barend Beltman maar vd partij is...

26-10-2016 om 16:02

Barend beltman, "onze Hawai five-O", die bewaren we om de bekerfinale te verslaan.

Nogutsnoglory125-10-2016 om 20:40

Ja waarom eigenlijk Excelsior en Fnoord op beide kanalen. Vind het een minachting voor de bekerwinnaar van 2 jaar terug en de bekerfinalist van vorig jaar. Beide normaal ook notabene subtoppers in de eredivisie . Schande. Is er een fatsoenlijke livestream morgenavond . 

Remedi26-10-2016 om 14:43

Nog maar een keer een reactie op het Live kijken van Utrecht-FC.Groningen vanavond;Wanneer je via Ziggo Foxeredivisielive kunt kijken naar voetbalwedstrijden kun je met je Ziggo account via Internet naar alle Bekerwedstrijden live kijken nl. via Foxsports.nl ga naar deze link en log in met je Ziggo account en ga dan naar Voetbal - keuze KNVB Beker daar kun je rechts in het actuele lijstje de Wedstrijd kiezen die je wilt zien (Bv.met je Laptop hiernaartoe gaan en dan je Laptop via bv. een HDMI connector aansluiten op je TV en kijken maar, Veel Kijkplezier, gr. Remedi. 

25-10-2016 om 21:44

Lekker compact spelen en in de omschakeling scoren. Dan voorzie ik net zo'n wedstrijd als een paar maanden terug. Alleen met een lagere uitslag. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!