Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Groningen; Startsein voor de wederopstanding

Door Lukas van der Wal 11 reacties

Zaterdag is het dan weer zover, dan mag FC Groningen weer voor de competitie de wei in. Vrijdag zal de competitie uit haar winterslaap gaan ontwaken, echter gaat onze interesse uit naar de wedstrijd in Almelo. De lastige uitwedstrijd bij de Heraclieden begint om 19:45 uur en staat onder de bevlogen leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. De leidsman zal zich dus wel thuis voelen in het Polman stadion. 

De thuisploeg – De zwart-witten staan op de ranglijst één plek boven de groen-witte formatie van Ernest Faber. Heracles heeft één punt meer maar een slechter doelsaldo dan de FC (-2). De confrontatie in Almelo is dus een hele belangrijke. De thuisspelende ploeg is in onze ogen favoriet, desalniettemin zijn we op voorhand niet kansloos tegen Heracles. 

Heracles sloot de eerste seizoenshelft goed af door een overtuigende 3-0 overwinning op het PEC Zwolle van trainer Ron Jans. Deze wedstrijd speelde zich af in het Polman Stadion. In het eigen stadion spelen de mannen van trainer Stegeman aanvallend voetbal met veel positie wisselingen. De wedstrijd tegen de Zwollenaren werd dan ook eenvoudig met goed spel gewonnen. De kansenverdeling in deze wedstrijd was dan ook indrukwekkend (22 om 5). Genoeg schoten, maar in verhouding ‘maar’ drie treffers. Aanvaller en clubtopscorer Samuel Armenteros, Vincent Vermeij en Daryl van Mieghen schoten met scherp.

Armenteros zal zaterdag voor veel problemen kunnen gaan zorgen, de ervaren rot is weer thuis gekomen en voelt zich als een vis in het water op het kunstgras in Almelo. Naast de aanvaller, zorgen Navratil, Darri, Pelupessy en Bruns voor variatie en gevaar, FC Groningen is (bij deze) voor dit kwartet gewaarschuwd.

Historie Heracles Almelo – FC Groningen (via FCGstats.nl) – In totaal werden er 23 ontmoetingen gespeeld in Almelo, van deze wedstrijden wist de FC elf te winnen. De thuisploeg ging tienmaal met de volle winst aan de haal en tweemaal werd er gelijk gespeeld. Aanstaande zaterdag kunnen we weer genoeg doelpunten verwachten, gemiddeld vallen er namelijk in Almelo 1,74 doelpunten. De laatste editie was zeker doelpuntrijk, een 5-1 verlies in de play-offs voor Europees Voetbal.

 

15-05-2016

NC

Heracles Almelo-FC Groningen

5-1

19-12-2015

ED

Heracles Almelo-FC Groningen

2-1

05-02-2015

ED

Heracles Almelo-FC Groningen

2-2

09-11-2013

ED

Heracles Almelo-FC Groningen

0-3

13-04-2013

ED

Heracles Almelo-FC Groningen

0-2

 

FC Groningen – De Trots van het Noorden is dit seizoen uitermate slecht begonnen, we hopen dan ook dat de tweede seizoenshelft goed wordt begonnen. De eerste drie wedstrijden van dit seizoen leverden geen punten op, na een gelijkspel in Eindhoven bij PSV (0-0) ging het gemiddeld bergopwaarts met de Trots van het Noorden. De zege in Utrecht (5-1) sprong hierbij het meest in het oog en de nederlaag in de Euroborg tegen SCH (0-3) was de grootste deceptie van de eerste helft van het seizoen. De mannen van Ernest Faber sloten december thuis af met een gelijkspel (1-1) tegen Go Ahead Eagles, in onze ogen twee verlies punten.

Een nieuw jaar, een mooi begin voor een Gronings herstel – 2017 is al weer een tijdje onderweg, de wedstrijd tegen Heracles zal het startsein moeten gaan worden voor de weg omhoog. De oefenwedstrijden tijdens de winterstop tegen Almere City (3-2 winst) en Hoffenheim (1-2 verlies) geven echter geen garanties voor een positieve ontwikkeling.

In beide wedstrijden wist aanvaller Mimoun Mahi te scoren, zal de ‘tovenaar’ de FC bij de hand gaan nemen in de tweede seizoenshelft? Groen-wit zal het hoe dan ook zonder Albert Rusnák moeten doen, de Slowaak is inmiddels verkocht (ruim vier ton) aan Real Salt Lake. Verdediger Hans Hateboer zal de wedstrijd tegen Heracles moeten missen wegens een schorsing, gaan we de rechtsback dit seizoen nog in het groenwitte shirt zien? Hateboer mag vertrekken, maar op dit moment is er geen concrete interesse, al kan dit snel veranderen.

Hoe gaan we spelen – Trainer Faber zal voor zaterdag moeten gaan puzzelen. Aanvaller Van Weert is geblesseerd en zal vermoedelijk door Sorloth worden vervangen. Jongeling Payne zal vermoedelijk de plaats innemen van de  geschorste Hateboer. Tegen Almere speelde Memisevic op deze positie, Payne deed dit tegen Hoffenheim. Kijkend naar de laatste wedstrijd in de winterstop, zal onderstaand de opstelling gaan worden, al weten we morgen (vrijdag) meer.

FCG Radio on Twitter

Drei punten aans niks: Boerenmacht zal deze wedstrijd uiteraard live gaan verslaan via ons twitterkanaal, tevens zullen we aanwezig zijn in Almelo om wat beelden op social media te gaan gooien. We hopen dan ook, dat de FC met scherpte aan de tweede seizoenshelft gaat beginnen. Mocht er een overwinning behaald gaan worden, dan staan we na dit weekend al weer in het linkerrijtje. We verwachten dan ook het volgende recept: Passie, strijd, energie en doorzettingsvermogen, voor hen die willen is niets onmogelijk. COME ON FC!!! 

Reacties:
FCG-Forever12-01-2017 om 21:49

ik zeg 

                               Padt

Hateboer  Reijnen Memisevic Davidson

               Tibbling           Jenssen

     Mahi     Sörloth.  van Weert.      Idrissi       

       

 

12-01-2017 om 21:58

Hateboer is geschorst 

12-01-2017 om 22:00

                        Padt                           

 

Payne      Larsen        Memesevic      Davidson

          

                 Tibbling             Jenssen

 

Mahi       Hoesen              Van weert        Idrissi

 

Nogutsnoglory112-01-2017 om 22:24

Van Weert geblesseerd . Driemaal is scheepsrecht

Reactie verwijderd door redactie

Rapdoel13-01-2017 om 03:14

laten we eerst nu ff aankomende zaterdag afwachten, hoop op meer dan 1 punt...maar zolang de tranferwindow niet gesloten is blijft het afwachten.....maar zou graag 3 punten zien...nu maar hopen..gogogo FC

campesino13-01-2017 om 10:21

Pffffffff, deze vermoedelijk opstelling ziet er kwaliteitsarm uit.

paye, van nieff, hiarieh, sorloth.... ik denk niet dat daar ook maar één tegenstander wakker van ligt.

eigenlijk alleen padt, tibbling en mahi komen momenteel boven de middelmaat uit.

we zullen zien

Robba13-01-2017 om 10:48

Hopsakee, even 250.000 overgehouden aan deal van vriend Chery. €435.000 aan Rusnak is toch even "lucht" van €685.000. 

Zaterdag 3 punten niets meer, niets minder. Zo fantastisch is dat Heracles nou toch ook weer niet? Hopen dat kunstgras geen rol gaat spelen

fc gras13-01-2017 om 17:46

Gaan ze misschien op echt gras spelen?

manus13-01-2017 om 11:06

Hoop toch echt dat Memisevic weer opgesteld gaat worden. Vind hem in principe een van onze beste spelers.

13-01-2017 om 12:26

                     Padt

Payne  Reijnen Larsen Davidson

         Hiariej         Jenssen

Tibbling    Hoesen.  Mahi      Idrissi

13-01-2017 om 19:39

Waarom Reijnen, ze hebben toch Memisevic aangetrokken of is die niet goed genoeg?

Marco13-01-2017 om 12:32

Zie deze wedstrijd liever een 4-3-3. Mahi in de spits en Linssen en Idrissi aan de flanken. Linssen deed het opvallend goed tegen NEC-uit en is het kunstgras gewend. Idrissi deed het super goed, Utrecht - uit.

Verder Maduro op het middenveld. Speelt ballen vaak in 1x en dat is extra gunstig op kunstgras. Zijn fysiek en ervaring heb je nodig. Ook de oud-Heracles linksback opstellen. Is het kunstgras voetbal ook gewend. 

Reactie verwijderd door redactie

appie happie13-01-2017 om 15:46

Linssen scoort tegen zijn oude club..Dat zou lekker zijn toch!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!