Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Heracles - FC Groningen (return Play - Offs) + foto-album training 14 mei

Door Redactie 11 reacties

Met de indrukken van de afgelopen donderdagavond op het netvlies, blikken we vooruit op de wedstrijd die zondagmiddag in het Polman stadion om 12.30 uur van start gaat. FC Groningen heeft met de benauwde 2-1 voorsprong op zak, nipt afstand genomen en moet zich gaan focussen (ondanks de lagere buiten temperaturen) op een heet midddagje Almelo... De wederzijdse belangen zijn groot, beide teams willen koste wat het kost door! De thuisploeg kent slechts één opdracht, er moet gewonnen worden! De trots van het noorden heeft wat meer keuze. Naast een eventuele zege volstaat een gelijkspel. Mocht er bijvoorbeeld met (vanaf) 3-2 worden verloren, betekent dit eveneens een groen-witte ronde verder. De clubsite bericht over 428 supporters die gaan meereizen naar Almelo - waarvoor hulde! De scheidsrechter is Pol van Boekel.

Over de twee wedstrijden van de afgelopen week is genoeg geschreven. De conclusie is dat beide teams elkaar weinig ontlopen, mede gelet op de drie keer 2-1 uitslag - waarvan FC inmiddels twee keer thuis - aan het langste eind trok. Eigenlijk best opmerkelijk, want de groen-witte begroting is twee keer zo hoog dan het bescheiden besteedbare budget van de Heraclieden. 

SAMENVATTING DONDERDAG

Samenvatting FC Groningen - Heracles Almelo 2-1 (play-offs)

Heracles Almelo
Illias Bel Hassani en Robin Gosens hebben hun schorsing uitgezeten. De verwachting is dat beide heren terugkeren in de basis. Marc Jan Fledderus die 20 minuten voor tijd (tijdens de heenwedstrijd) uitviel, is voor zondagmiddag een twijfelgeval. Zeker is dat Dario Vujicevic en Gonzalo Garcia vanwege blessureleed niet mee doen.

FC Groningen
Ook de groen-witte brigade kent een aantal twijfelgevallen en zal daarom met een grotere groep richting Almelo zaterdagmiddag gaan afreizen dan gebruikelijk. Is Michael de Leeuw voldoende hersteld van zijn buikgriep? Zit Simon Tibbling die (vandaag 13 mei) volledig kon meetrainen bij de eerste achttien? Hoe staat het ervoor met de hoofdklachten van Lorenzo Burnet? Haalt Rasmus Lindgren (knie klachten) de wedstrijd?

Update zaterdag 14 mei - vermoedelijke opstelling : Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Burnet; Maduro, Bacuna, Drost; Idrissi, Sørloth, Rusnák

Verwachting
FC Groningen kan zich sowieso de borst gaan natmaken. De verwachting is dat de Polman brigade vanaf het eerste fluitsignaal er boven op gaat klappen met veel sturm und drang. Is de trots van het noorden in staat om de Heraclieden van het scoren af te houden. Weet het zich onder de druk uit te voetballen om vanuit de omschakeling genadeloos toe te slaan? Gaarne door naar de volgende ronde!

COME ON FC!

Reacties:
appie happie14-05-2016 om 08:10

Poar neem'n daar reken ik op..zondag   anders ist weekend mooi verpest.mm dus 0-2

14-05-2016 om 12:56

idd. Appie : zonde dat ze die 3-1 niet hebben gemaakt, maar het kan nog steeds, alhoewel ik denk dat Heracles-thuis moeilijker is te verslaan.  Poar Chardonnays biedt uitkomst bij een koude douche.

appie happie14-05-2016 om 16:21

zeker ook bij een warme douche  Kees...maar 12.30  is te vroeg..

Peetje14-05-2016 om 16:44

Ik denk 2-2. Leuke wedstrijd met veel aanvallend voetbal en Groningen naar de finale van de play-offs. 

appie happie14-05-2016 om 17:39

Tibbling zou fit zijn..maar  of Looi Bacuna gaat vervangen!! Lijkt mij van wel natuurlijk.hij looi is hardleers..

14-05-2016 om 17:54

inderdaad als die van de Klooi met Bacuna begint zie ik het echt niet zitten

 

brummie14-05-2016 om 19:44

Je moet je afvragen of tibbling 100% fit is, aangezien hij donderdag nog op de tribune zat. Het lijkt me dat technische staf hier een betere afweging in kan maken dan de gemiddelde supporter. Bacuna speelde afgelopen donderdag 1e helft prima, en kan hij dit een positief vervolg geven in almelo.

Hoop dat lindgren wel van de partij is morgen, aangezien larsen ook nog jong en wat onervaren is. Het zal niet makkelijk worden in almelo, maar we zijn al 7 wedstrijden ongeslagen, en dat geeft altijd vertrouwen!

14-05-2016 om 20:16

Allebei een helft, zou ook kunnen.Bacuna 1e en Tibbling 2e helfy, probleem opgelost. Komt wat denkwerk aan te pas maar v.d Klooi dan dit zelfs bedenken.

appie happie14-05-2016 om 19:51

Tibbling met 2 vingers in de neus overtreft Bacuna....nu en morgen...Bacuna had dan wel gelukkige momenten in de eerste helft...ik ben nu geen dan

.wellicht  komt dat nog..

appie happie14-05-2016 om 20:15

Fan hoort dr bij

brummie14-05-2016 om 20:40

Natuurlijk is tibbling op dit moment een betere speler. Bacuna is trouwens ook een ander type speler, minder balvast, maar heeft meer diepgang.

Is nog erg jong ook. 

renevanderes14-05-2016 om 20:57

Zonder Rasmus Lindgren is het een zeer moeilijke klus om te winnen van Heracles. Hoop op een gelijk spel.

15-05-2016 om 04:31

rene: de wedstrijd wordt idd op het middenveld besliist:  maduro, drost bacuna, tibbling ( en Reijnen achterin )  ... geen fouten maken !

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!