Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing NEC - FC Groningen; Op jacht naar de eerste driepunter in een uitwedstrijd

Door Lukas van der Wal 4 reacties

Speelronde tien, FC Groningen speelt zondag in Nijmegen tegen NEC. De promovendus presteert op dit moment boven verwachting. Na negen wedstrijden hebben de Nijmegenaren dertien punten verzameld, evenveel als FC Groningen. De thuisploeg heeft een beter doelsaldo dan de Trots van het Noorden en staat hierdoor op een zevende plaats. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Janssen. 

NEC Nijmegen
Afgelopen weekend ging NEC op bezoek bij FC Twente. In Enschede waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Qua balbezit waren de gasten de bovenliggende partij. Van de elf kansen werd er echter geen enkele omgezet in een doelpunt. De tukkers kregen maar liefst zestien doelpogingen, waarvan één werd verzilverd door jongeling Peet Bijen. Door de goal van de verdediger verloor NEC met 1-0 van FC Twente. 
 
Trainer Ernst Faber kan zondag geen beroep doen op eerste doelman, Hannes Halldórsson. De goalie van de IJslandse nationale ploeg is langdurig uit de running met een blessure. De Duitse keeper Benjamin Kirsten verving Halldórsson in Enschede. We kunnen er vanuit gaan dat de Duitser zondag weer onder de lat staat.  
 
FC Groningen krijgt zondag te maken met een uitgebalanceerde tegenstander. Spelers als Marcel Ritzmaier, Navarone Foor, Anthony Limbombe en Christian Santos kunnen wedstrijd openbreken en beslissen. Achterin is de ervaren verdediger Rens van Eijden de stuurman. Lucas van Woudenberg is in het centrum de kompaan van de eerstgenoemde. Kijkend naar de selectie van de FC, zijn we op papier de favoriet. Echter weten we uit ervaring dat een wedstrijd hierop niet wordt beslist.
 
Historie NEC - FC Groningen
Twee seizoenen geleden ontmoette NEC voor het laatst de FC. In eigen huis verloren de Nijmegenaren met 1-4. In de Euroborg won groenwit toen met 5-2. In 32 uitwedstrijden bij NEC won de FC er negen. De thuisploeg zegevierde het onderonsje tien keer. Dertienmaal kreeg de tweestrijd in Nijmegen geen winnaar.
 
Terugkijkend op die overwinning van ruim twee jaar terug, bleek deze competitie opening een startschot voor een mooi seizoen. In die wedstrijd wisten Chery, Kirm, Texeira en Zivkovic te scoren. Na een 1-2 ruststand liep de FC uiteindelijk uit naar een 1-4 overwinning. FC Groningen wint over het algemeen niet gemakkelijk in Nijmegen. Dit seizoen hebben we in de competitie buitenshuis nog geen punt gepakt... Wat ons betreft is het de allerhoogste tijd dat daar verandering in komt, strijden voor de volle buit!
 
FC Groningen
Afgelopen weekend wist de FC zichzelf te belonen. Een niet al te beste wedstrijd in de Euroborg werd met 2-1 gewonnen van Willem II. Mahi opende de score na een goede aanval door het midden. Oog in oog met Lamprou faalde de 'tovenaar' niet. In de tweede bedrijf kwamen de gasten langszij door een eigen goal van Reijnen. Deze treffer viel net voor het sluiten van de markt, iedereen dacht dat we puntverlies gingen lijden. Dat dachten wij ook, maar invaller Danny Hoesen deed daar niet aan mee. De spits profiteerde van een slechte organisatie achterin bij de gasten en schoot zeer behendig de bal over Lamprou in de goal, de Euroborg explodeerde! Door deze overwinning kan de FC weer een beetje omhoog kijken. Het resultaat van afgelopen zaterdag zal zondag een goed vervolg moeten krijgen. 
 
Vertrouwen
Groen-wit speelde afgelopen donderdag de zware uitwedstrijd in Liberec voor de Europa League. De Martinistad brigade speelde in een kerstboom variant en dit kwam het resultaat in genoemde uitwedstrijd zeker ten goede. De eerste helft was voor de thuisploeg, maar het tweede bedrijf maakte de bekerwinnaar de meeste aanspraak op een overwinning. Winst werd niet behaald, maar een gelijkspel was uiteindelijk een dik verdiend resultaat. FC Groningen deed goed mee maar moest in de laatste minuten een treffer incasseren van Luckassen. Even voor de goal werd invaller De Leeuw met een rode kaart naar de kant gestuurd. 
 
De spits raakte zijn tegenstander, hetzij onbewust, vol in zijn bakkus. Een andere invaller zorgde ervoor dat we het eerste punt in Europa van dit seizoen behaalden. Danny Hoesen mistte een strafschop in de extra tijd, die slecht ingeschoten was. De rebound was echter weer voor de spits, zijn inzet ging via de lat in de goal. De treffer van Hoesen zorgde ervoor dat er een groot feest in het uitvak uitbrak, Grunn werd gesteund door maar liefst 2000 supporters. FC Groningen speelde in Tsjechië zeker niet slecht en creëerde met de 5-3-2 opstelling genoeg kansen. We hadden zomaar kunnen winnen, als de voorwaartsen scherper waren. 
 
Hoe gaan we spelen
Vandaag is de laatste training afgewerkt op sportpark Corpus den Hoorn. Naar aanleidíng hiervan kunnen we constateren dat Erwin van de Looi de basis gaat wijzigen ten opzichte van Liberec-uit. Linksback Tamata krijgt rust en Burnet komt hiervoor in de plaats. Danny Hoesen krijgt voorin ook zijn kans en dit gaat dan weer ten koste van Linssen. FC Groningen gaat NEC bestrijden met dezelfde tactiek als afgelopen donderdagavond. Dit betekent, dat Van de Looi zijn elftal laat voetballen in een kerstboom-formatie. In een uitwedstrijd lijkt de balans dan beter, tegen NEC moet de FC in staat zijn om kansen te creëren met deze formatie. 
 
Basis n.a.v de laatste training - Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Larsen, Burnet; Maduro, Rusnák, Tibbling; Hoesen, Mahi.
 
We gaan voor een resultaat
FC Groningen heeft zondag een goed resultaat nodig. De Trots van het Noorden is aan haar stand verplicht om van NEC te winnen. Thuis zijn de Nijmegenaren op hun best, maar met een goede instelling is alles mogelijk. De beleving van donderdag zal morgen hetzelfde moeten zijn. Met strijd en passie zullen de Nijmegenaren afgetroefd moeten gaan worden. De wedstrijd begint morgen om half drie, van de wedstrijd zullen we uiteraard weer een live twitter-verslag gaan houden. Onthoudt één ding, voor hen die willen is alles mogelijk. Is de FC hersteld na een zware uitwedstrijd in Europa? We gaan het meemaken, come on FC! 
 
Bijgaand een fotoreportage van de laatste training door Jan Koopman.
Reacties:
Marco24-10-2015 om 12:41

5 mans verdediging is het proberen waard. Verder meer spelers rust geven, dit gaat ons opbreken als er thuis tegen Librech, Cambuur en Zwolle wat exra wordt gevraagd

5 verdedigers

   Hiariej

De Leeuw  Drost

Antonia  Hoesen

 

Zo houd je Rusnak, Mahi,Tibbling, Maduro fit voor de wedstrijden die voor Groningen veel belangrijker zijn. 

24-10-2015 om 13:32

NEC-uit is van te voren een ingecalculeerde nederlaag, maar om nou een B elftal op te stellen...Aan de andere kant kan je een prachtige jump maken op de ranglijst: bij winst komt de FC vlak achter Zwolle op een gedeelde plaats 6/7!!   Maduro speelt zeker, verder heb je Mahi nodig voor het fysiek.  want achterin bij Utrecht staan een paar houthakkers zoals Letschert. Kappelhof mag wel een wedstrijd ernaast staan want die zakt nog wel eens door het ijs. Payne, Burnet en Larsen zijn prima vervangers achterin. en een bikkel voorin om Linssen te ontlasten...Islamovic doet nog niet mee...die hebben we helaas niet erbij gehaald afgelopen zomer  ( shame you FC Groningen! ) 

TomOkker24-10-2015 om 19:21

Hiarije? Sinds wanneer gooien wij van te voren al de handdoek in de ring

 

Jantje24-10-2015 om 12:58

Ik zou gewoon weer gaan voor 4-3-3 en sterkste spelers. dit is zeker geen gemakkelijke wedstrijd. verder zie ik ons niet door gaan in europa , hoe graag dat ik dat ook hoop. en dan hoop ik op Dorst in plaats van De Leeuw in de basis.

TomOkker24-10-2015 om 19:20

hopenlijk hebben ze Dorst en honger naar een overwinning

Hendrik25-10-2015 om 01:16

Kerstboom kastanjeboom kutboom wat voor boom deze pot moet je gewoon winnen. Maar het zal wel weer niet. We zullen zien.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!