Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing PSV - FC Groningen; Op naar een herhaling van 29 maart 2014

Door Lukas van der Wal 16 reacties

Zondag speelt FC Groningen de tweede wedstrijd in de competitie. De tegenstander is dan PSV uit Eindhoven. De wedstrijd in het Philips Stadion begint om half één. De herhaling van de JC-schaal staat onder leiding van scheidsrechter Makkelie. In 36 ontmoetingen bij de Lampjes won de Trots van het Noorden er maar één. Op voorhand geen makkelijke opgave.

De thuisploeg, PSV
De mannen van Philip Cocu dachten afgelopen dinsdag drie punten binnen te slepen bij ADO den Haag. De gasten waren in Den Haag goed bezig, tot de 95e minuut. Keeper Hansen dompelde de landskampioen in diepe rouw. De goalie werkte op miraculeuze manier het leer achter Veendammer Jeroen Zoet. De wedstrijd eindigde hierdoor in een 2-2 gelijkspel. 
 
Dolgedraaide Brenet
Door het gelijke spel is trainer Cocu genoodzaakt om veranderingen in zijn basiself aan te gaan brengen. Kind van de rekening is back Brenet. De jongeling werd volledig dol gedraaid door good-old Ruben Schaken. Op de training van vandaag speelde Poulsen in plaats van Brenet in de basis, zo wist het Eindhovens Dagblad te melden. De achterste linie bestaat verder uit Arias, Bruma en Isimat-Mirin. De overige elf namen zijn onveranderd, dit betekent dat Zoet, Guardado, De Jong, Maher, Lestienne, Narsingh en Pröpper de opstelling aanvullen. 
 
We kunnen zondag een gemotiveerd PSV aan de aftrap verwachten. Cocu heeft zijn mannen op scherp gezet na het puntverlies. De thuisploeg wil uiteraard laten zien dat de winst van de JC-schaal geen toeval was en dat ze verder zijn dan FC Groningen. De Lampjes wonnen afgetekend met 3-0, maar in de eerste helft werden ze aardig zoek gespeeld door het vlotte combinatiespel van de bekerwinnaar. PSV heeft één groot geluk, voorin hebben ze met Luuk de Jong een ware goalgetter in huis. Voor onze Trots de schone taak om dit af te gaan stoppen zondag. 
 
De Trots van het Noorden, FC Groningen
De bekerwinnaar heeft een drukke week achter de rug. Afgelopen woensdag speelde groenwit in de eigen Euroborg met 1-1 gelijk tegen FC Twente, hetgeen wel zeer onverdiend was. Groningen speelde goed en de gasten moesten gedurende driekwart van de wedstrijd naar achteren. Tapia scoorde namens de Tukkers en De Leeuw via een assist van Hoesen namens FC. Naast de midweekse wedstrijd hadden we aardig wat transfernieuws.
 
Mutaties in de selectie
Waar we bang voor waren, gebeurde deze week dan toch. Afgelopen donderdag werd Eric Botteghin verkocht aan Feyenoord dat geen Europees voetbal speelt. De Rotterdammers betaalden 2,5 miljoen euro exclusief bonussen voor de Braziliaan. Door dit vertrek waren Hans Nijland en consorten genoodzaakt om te reageren. Tijdens het ontbijt vanmorgen om acht uur in de Euroborg werden Etiënne Reijnen en Kasper Larsen gepresenteerd als nieuwe aanwinsten. De beide verdedigers moeten de Braziliaan doen vergeten, al zijn dit uiteraard andere types dan Botteghin. 
(Foto Emiel Venema)
Aanwinst Reijnen mag zich zondag gelijk laten zien, hij start vermoedelijk gelijk in de basis. De Deen Larsen is nog niet speelgerechtigd, maar groenwit is er alles aangelegen om dat voor elkaar te krijgen, mocht het lukken dan zit de jongeling gelijk bij de wedstrijd selectie aldus Elwin Baas.
 
De opstelling
Erwin van de Looi stuurt zondag bijna dezelfde basiself het veld in. Reijnen speelt in het centrum van de verdediging naast Rasmus Lindgren. Noodgedwongen wordt Tezzy Tamata door Burnet vervangen, eerstgenoemde heeft een enkelblessure overgehouden aan het duel met de Tukkers. Tamata moet dus de wedstrijd tegen zijn oude club missen. De overige namen zijn gelijk ten opzichte van afgelopen woensdag. Dit betekent dat ook Danny Hoesen op de bank zit. De aanvaller viel goed in tegen Twente en lijkt zich dit seizoen te willen bewijzen! 
 
Padt
Hateboer - Reijnen - Lindgren - Burnet
Hiariej - Rusnák - Tibbling
Antonia - De Leeuw - Linssen
 
Alles is mogelijk
Een wedstrijd in Eindhoven is voor de FC geen gesneden koek. Alles ging daar vrijwel verloren tot maart 2014. Een wervelend Groningen verraste vriend en vijand op 29 maart van dat jaar door met 2-3 te winnen. Zivkovic, Kostic en Chery zorgden ervoor dat groenwit voor het eerst de drie punten uit bij PSV mee terugnam naar Groningen. Voor zo'n scenario tekenen wij weer.
Wij hebben er zin in, het combinatiespel is goed en geeft vertrouwen. Tegen PSV en Twente waren we beter. Drie punten zijn zondag mogelijk, maar dan zal de effectiviteit omhoog moeten. Kansen worden er genoeg gecreëerd, afmaken is nu het devies. Linssen had in twee wedstrijden vier 100% kansen en verzilverde er niet één, zondag gaat dit anders??? Come on FC, laat ons weer eens juichen!
 
Update 16:32 uur - En wederom valt Martijn van der Laan buiten de boot, twittert Elwin Baas zojuist. Aanwinst Kasper Larsen zit bij de wedstrijdselectie. De verdediger begint op de bank in Eindhoven. Dit betekent dat de keuring geen problemen heeft opgeleverd. De jongeling is dus ook speelgerechtigd. Van der Laan staat in de picture bij Cambuur, de geelhemden willen hem huren. 
Reacties:
14-08-2015 om 16:48

prachtfoto !

nulvijftig14-08-2015 om 16:49

Van der laan dan maar verhuren/verkopen. Is dus nu 5e keus centraal achterin. Lekker cambuur laten gaan.

TomOkker14-08-2015 om 19:27

400k mogen ze hem hebben

Nachtwacht14-08-2015 om 20:16

Zou toch mooi zijn als we counterploeg PSV kunnen verslaan met een kopgoal van Reijnen uit een hoekschop.... Ik hoop dat er voor de winst gespeeld wordt met vroeg druk zetten, net als bij de JC-schaal en tegen Twente. Ook niet te lang wachten met het wisselen van Drost, Hoesen, Mahi en/of Bacuna.... Kop d'r veur.

FCGmijnclub15-08-2015 om 11:24

Padt maakt de winnende, laatste minuut corner voor FC en dan....BOEM...3-4!  vanuit een fenomenale omhaal in de kruising!

15-08-2015 om 13:04

FC Groningen heeft er een handje van om vaak(!) tegen een achterstand nog gelijk te moeten komen...zou het voor het verloop van de wedstrijd en de kansen op een overwinning niet veel beter zijn om nu eens eerst op voorsprong te komen?

Marco15-08-2015 om 13:46

4-4-2 oefenen, ook de europese wedstrijden. Laat Reijnen maar gelijk met Larsen beginnen. Leren ze het meest.

 

Kappelhof Larsen Reijnen Burnett

Tibbling   Lindgren

Drost       Rusnak

De Leeuw  Hoessen

TomOkker16-08-2015 om 06:25

Naast de kerstboom hebben we nu ook de torentje tactiek. Je hoort weleens dat er spelers goed tussen de linies kunnen spelen, zo heb je in ieder geval wel veel linies. 

Robba15-08-2015 om 17:41

Van Dijk zal de transferwindow nog wel verkassen naar Southampton. Dat levert de FC ook weer circa €1 mil op! Zouden er nog speler(s) gehaald gaan worden als dit geld binnen is? Een "buitenkansje en een verrassing?" Laten we hopen op een buitenlandse verrassing !

15-08-2015 om 18:54

mag ook een binnenlandse verrassing zijn, Robba...  maar, je hebt gelijk: hoop doet leven!

Jantje15-08-2015 om 19:17

Ik zie Groningen liefst op deze manier spelen.

 

------------------------Pad --------------

Hateboer-------Reijnen-------Kasper-------Burnet

     Lindgren--------Drost------------Tibbeling

Linssen-------------De leeuw---------------Rusnak

Reactie verwijderd door redactie

15-08-2015 om 20:45

brama erbij halen.verder staat het wel denk ik.aleen dat scoren blijft een probleem

 

15-08-2015 om 22:21

Je weet het: voetbal gaat vooral om geld, maar toch ook over goede spelers....

zie je wat een ervaren (28 jarige ) spits erbij kan doen: Mike Havenaar, net voor 2 jaar bij ADO gecontracteerd, en meteen ge-wel-dig!  

Op afstand15-08-2015 om 23:50

Als Van Dijk wordt verkocht naar een Engelse club, toch nog maar een spits erbij. 

Ronnie 16-08-2015 om 08:02

Volgens mij kan er alleen een spits bij als de Leeuw weggaat. De Leeuw was vorig jaar trefzeker oa door Cherry zijn assists. De Leeuw stond tegen Twente op een eiland en kreeg nauwelijks een bespeelbare bal. Een keer kreeg hij het balletje gestoken door Hoessen en goal.

dat is het type spits de Leeuw, altijd op de goede plek en dan makkelijk scorend. Voor de rest, bijvoorbeeld in de aanname, bal vasthouden, kaatsen en zelf kansen creeren is de Leeuw niet sterk.

zoeken we toch een type Erik Nevland die en kon voetballen en kon scoren. Maar ja, wie zoekt zo'n speler nou niet? 

waltervos16-08-2015 om 11:16

Eens, De Leeuw is volgens mij geen toegevoegde waarde voor het team. Kan me best voorstellen dat we meer goals maken als team zonder De Leeuw dan met hem. Onze spits hoeft toch niet per se in de topscoorderslijst op Studio Sport?

16-08-2015 om 10:24

Hoesen gaat er 20 scoren dit seizoen.

16-08-2015 om 12:11

dan zijn we opgelucht en (ook hier) weer allemaal vrienden van elkaar,. inclusief Nijland: die hoeft dan geen andere extra spits

Op afstand16-08-2015 om 11:20

Is dat inclusief de trainingen? . Laten we het hopen.

 

 

Ronnie 16-08-2015 om 12:07

Geen Lindgren vanmiddag. Is dat de volgende die gaat vertrekken en heeft de fc daarom Reijnen gehaald? 

Het heeft er alle schijn van in ieder geval want met Lindgren was er vrijdag na de training ( kwam hem tegen in de stad) helemaal niets ad hand en volgens mij hebben ze zaterdag niets gedaan dus hoe ontstaat dan een blessure? (Ik ken mevrouw Lindgren natuurlijk niet haha)

16-08-2015 om 12:10

misschien om tactische reden tegen PSV, Lindgren geofferd,  met meer kopkracht achterin....ligt toch voor de hand!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!