Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing: SC Cambuur - FC Groningen (Leeuwarden, zondag 14:30 uur)

Door Lukas van der Wal 14 reacties

Zondag half drie, moet het echt gaan gebeuren. FC Groningen gaat op bezoek in Leeuwarden bij SC Cambuur. Groen-wit gaat in Friesland op jacht naar de eerste drie punten buiten de eigen Euroborg. Het uitvak is goed gevuld met 400 supporters, die de verplichte buscombi voor de kiezen krijgen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük. 

De thuisploeg, SC Cambuur
Met de Liwwadders gaat het op dit moment niet goed, na elf wedstrijden staan ze slechts zeventiende. De ploeg van trainer Henk de Jong heeft maar zes punten bij elkaar geharkt, desalniettemin is de steun voor hem onvoorwaardelijk. Afgelopen weekend gingen de geelhemden op bezoek in dat ene dorp.  

Bij DKV ging de Trots van Friesland met 2-0 onderuit bij de ploeg van interim-trainer Foppe de Haan. Qua balbezit waren de gasten de bovenliggende partij, maar liefst 57% (komt ons dat niet bekend voor?) van de wedstrijd hadden ze het leer in beheer. Echter gaat het om wat je met de bal doet en dat was bij de us mem brigade niet best. Trainer De Jong zag zijn ploeg slechts zesmaal de goal van de tegenstander onder vuur nemen, zonder resultaat. SCH deed dit maar liefst zeventien keer waarvan twee pogingen werden gepromoveerd tot een goal. 

De Leeuwarders creëren in tegenstelling tot de afgelopen twee seizoenen weinig en geven tegenstanders meer de ruimte, hier ligt dan ook de kans voor FC Groningen.  

Gevaarlijke ploeg
Ondanks de slechte resultaten, blijven de geelhemden een ploeg om rekening mee te houden. Met name in het eigen stadion kan het spoken, menig ploeg komt daar met knikkende knieën naar toe. De thuisploeg heeft op dit moment een gehavende selectie. Topscorer Bartholomew Ogbeche kampt met een knieblessure, Kai Heerings en Vytautas Andriuškevicius ontbreken vanwege een hamstringblessure. Ook zijn Calvin Mac-Intosch en Marlon Pereira langdurig geblesseerd. Bij de thuisploeg staan Nienhuis en de verhuurde Van der Laan in de basis. FC Groningen zal met name de voorhoedespelers Barto, Narsingh (broertje van) en Rosheuvel in de gaten moeten houden.  

Vermoedelijke basis Cambuur -  Nienhuis; Anderson, Dammers, Peersman, Van der Laan;  Bakker, Overgoor, Van de Streek; Narsingh, Barto, Rosheuvel 

Ondanks de zeventiende plek, kunnen "de herten" de confrontatie met de Groningers met vertrouwen tegemoet zien. De laatste twee ontmoetingen wonnen de geelhemden met ruime cijfers. Vorig seizoen werd het 3-0 en het jaar daarvoor 4-1. De thuisploeg wacht nog altijd op de eerste competitiezege en zij zien FC Groningen als een ideale slachtoffer hiervoor.

FC Groningen, onze trots
Na een teleurstellende donderdagavond mogen we zondag weer aan de bak. Groenwit zal ongetwijfeld met een knauw gaan afreizen naar Leeuwarden. FC Groningen speelde afgelopen donderdag ongeïnspireerd en verloor hierdoor terecht van het geslepen Slovan Liberec (0-1). De eerste helft ging nog wel, maar het tweede bedrijf was niet om aan te zien. De 'aanvallende' wissel met Hateboer viel niet in goede aarde bij de supporters. Dino Islamovic zal hier zeker iets van hebben gevonden. 

Ondanks de uitschakeling in Europees verband gaat het qua resultaten in de competitie best goed. Na elf wedstrijden staan we gedeeld zesde met zeventien punten. Doordat NEC en PEC Zwolle een beter doelsaldo hebben staan we achtste. Afgelopen weekend speelde Grunn in de Euroborg tegen Zwolle. Zonder grootst te spelen werd er met 2-0 gewonnen. Aanvaller De Leeuw en linksback Burnet zorgden voor de overwinning van de thuisploeg. Tegen de blauwwitten speelden we weer in het vertrouwde 4-3-3 systeem. Tegen Cambuur gooit trainer Van de Looi het tactisch weer volledig om, om moedeloos van te worden....

 

Hoe gaan we spelen
Kijken we naar de laatste training van vandaag dan gaan we weer uitkomen in een 5-3-2 systeem. Van de Looi is zoekende, echter is het al november. We mogen dan toch verwachten dat de automatismen meer zijn ingeslepen? De supporters zijn niet blij met dit systeem, achteruit lopen is dan het gevaar. De meeste mensen die FC een warm hart toedragen willen strijd en aanvallend voetbal zien. Op papier zijn we sterker dan Cambuur, waarom dan dit verdedigende systeem? Is het omdat we de laatste twee wedstrijden in Leeuwarden kansloos verloren waardoor Van de Looi 'zekerheid' inbouwd? Hoe dan ook, Hateboer en Drost keren terug in de basis, dit gaat ten koste van Maduro en Hoesen. 

Vermoedelijke basis naar aanleiding van de laatste training - Padt; Hateboer, Kappelhof, Reijnen, Larsen, Tamata; Tibbling, Rusnák, Drost; Linssen, De Leeuw.

Voor Rusnák en Reijnen is het treffen met SC Cambuur speciaal. Eerst genoemde kwam afgelopen seizoen over uit Leeuwarden. Laatstgenoemde kwam afgelopen zomer naar Groningen. Bij een overwinning op Cambuur doen we uiteraard goede zaken. We hopen dan ook dat de FC zich zondag eindelijk gaat roeren! Groningen stond vroeger altijd bekend om het voetbal met strijd en passie, deze twee elementen missen wij al te lang. Van de wedstrijd in Leeuwarden doen wij via twitter een over verslag! COME ON FC! 

Onderstaand zijn de foto's van de laatste training te zien, gemaakt door Jan Koopman.

Reacties:
Marco07-11-2015 om 13:54

Cambuur buiten de 16 houden door naar voren te verdedigen. Voorzetten en schoten op het doel afblokken. Kansen benutten. 

Antonia moet in de basis beginnen. Gaat Cambuur het eerste half uur stormen, dan alle ballen diep achter de verdediging van Cambuur op Antonia. Die rent ze er wel uit en schiet de bal er in, of legt hem breed op op De Leeuw. 

Voordeel is dat we wat vermoeid zijn, de wegcounter tactiek werkt het beste ploegen die vol op de aanval gaan. Cambuur moet winnen willen ze uit de degradatiezorgen komen. 

 

 

Johan07-11-2015 om 14:01

Zo graag 1e kwartier vol druk zien op de zwakste linie. En dat is toch echt de achterhoede. Maar dat zal wel teveel gevraagd en te gewaagd zijn. Vrees dus weer een afwachtend en slap Groningen. Maar goed kijken ga ik toch...

brummie07-11-2015 om 15:41

5-3-2 hoeft niet perse minder aanvallend te zijn. Mis de naam van Maduro in de opstelling. We spelen dan met 1 verdedigende middenvelder (tibbling) ipv 2. De achterhoede speelde telkens noodgedwongen door blessures in een andere samenstelling. Met Lindgren straks terug en backs hateboer en Tamata weer 100% fit kunnen we weer naar 4-3-3

We zullen het morgen gaan beleven het gaat iet om het systeem, maar om de uitvoering. Hoe gaan we om met kunstgras en een druk zettend cambuur. COME ON FC!

 

 

bettie07-11-2015 om 15:49

Ze houden cambuur niet buiten de 16 ze weten niet eens wat het is naar voren verdedigen.

Het is tikkie naar rechts tikkie naar links en tikkie naar achter want de keeper staat wel vrij.

Cambuur heeft nog geen wedstrijd gewonnen . En clubs die nog geen wedstrijd hebben gewonnen. Die behalen dan juist hun eerste overwinning tegen groningen. zo is het altijd gegaan. Hoop dat ik ongelijk krijg. En als van de looi door gaat met zijn foute wisselbeleid dan vrees ik dat het niet goed komt.

 

FCGmijnclub07-11-2015 om 16:13

We gaan weer voetballen op kunstgras...dat voorspelt meestal weinig goeds 

nulvijftig07-11-2015 om 16:52

5-3-2 vind ik opzich geen slechte opstelling want we hebben backs die veel opkomen. Tamata, maar vooral Hateboer hebben een goede aanvallende actie en voorzet in huis en hebben genoeg snelheid en loopvermogen om een rol in het 5-3-2 systeem in te vullen.

Ik mis wel een beetje de balans in het middenveld, maar Maduro was de afgelopen wedstrijden ook niet top. Vooral tikje-terug-tikje-breed wat vreselijk frustrerend is om te zien.

Cantona07-11-2015 om 19:00

Gewoon morgen er vol op klappen, gebit in het bakkie schoem op de bek en tot snottens toe doorzetten.

TomOkker07-11-2015 om 19:41

zo ist cantona.

kein geloel fussbal spiel'n

campesino07-11-2015 om 20:57

zo is het helaas niet, of vd looi moet een metamorfose ondergaan. en dat zie ik echt niet gebeuren.

maar kijk naar heerenveen: andere coach, ander voetbal, andere resultaten!!!!!

 

Hoekie07-11-2015 om 21:34

Heb je er ook een oplossing bij? Ik lees veel op dit forum in de trant van .. het is niks, wordt niks, schriftelijk afdoen. Te verdedigend, te weinig durf enz. Nieuwe trainer! Twente heeft ook een nieuwe trainer .... Enige tijd geleden nog kwamen hier de Maaskant en Henk de jonge bewonderaars aan bod. Die hoor je hier niet meer. Je wilt me toch niet vertellen dat die fossiel van Heerenveen de oplossing is. Ik heb nog even gemaild naar Jans en van Gaal maar beiden hebben bedankt voor de eer. 

07-11-2015 om 23:57

Hoekie: je hebt helemaal niet gereageerd daagsd na die verliespot tegen Liberec. Je volste recht, maar om nu bij herhaling achteraf de posters te verwijten dat ze maar beter geen ander (lees:) beter spel met deze selectie en deze trainer mogen verwachten...dat is de werkelijkheid op z'n kop.     De meeste reacties waren ronduit negatief over het vertoonde spel en de tactiek en de wissels van de trainer...wat eigenlijk goed te begrijpen is.

Natuurlijk is de eerstvolgende wedstrijd tegen Cambuur weer een uitdaging om zich positief te onderscheiden, maar ik reken er in deze situatie niet eens op....en dat gelet op de ranglijst en het niveauverschil met een staartclub als Cambuur is toch ook typerend voor het gebrek aan lef van de FC Groningen. .  .    

renevanderes07-11-2015 om 23:41

Groningen kan bij winst zeer goede zaken doen, dus vol gas er opklappen. Liever een rode kaart met winst dan verlies met schone broekjes al is het wel kunstgras.......

campesino08-11-2015 om 00:37

Nee hoekie, de haan is niet de oplossing voor. Maar lees de reakties er maar op na. De mensen willen schuim op de bek, er op klappen, snot voor de bek en geen tikkie terug en breed. Zelfs brummie wil eigenlijk hetzelfde, juiste instelling en druk naar voren. En in principe maakt me niet uit of dat met 4-3-3 of 5-3-2 is, of met vd looi of zonder.

Hoekie08-11-2015 om 00:45

Kees:

Je schrijft bij herhaling ....  zo lust ik er nog wel een paar ... De reacties over de trainer zijn dat zeker niet?  De strekking van het verhaal ontgaat je blijkbaar. 

TomOkker08-11-2015 om 09:26

Foppe's aanpak is een tijdelijke en niet meer van deze tijd. Ze vliegen misschien nu allemaal in als blinden. Kijk over 2 maanden maar eens weer dan is het trucje uitgewerkt.

 

Mijn voorspelling 2 - 1

campesino08-11-2015 om 10:17

Dan hebben die dorpelingen zich in ieder geval 2 maanden vermaakt. wij als groningen supporters moeten het doen met die ene wedstrijd tegen heerenveen.

of vd looi moet alsnog het licht zien

ronald197608-11-2015 om 11:51

vd look maakt zijn eigen spelers onzeker hammer want ze hebben een goede ploeg. Hoop dat vdlooi  onze nieuwe aanwinst vanaf eerste wedstrijd vertrouwen heeft en last staan

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!