Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing speelronde 28; FC Groningen - Vitesse

Door Lukas van der Wal 6 reacties

Speelronde 28, FC Groningen speelt deze editie in de eigen Euroborg tegen Vitesse. De wedstrijd tegen de Arnhemmers moet het startsein gaan worden van een wederopstanding... Komt dat nog? Op dit moment heerst er veel onvrede bij de supporters, met name over het vertoonde (kansloze) spel. Groen-wit zal moeten gaan werken aan klantenbinding. De tweestrijd begint om half drie en staat onder leiding van leidsman Ed Janssen.

De gasten, Vitesse
Bij de ploeg van trainer Maas loopt het ook niet florissant. Spelers zijn ontevreden, met name Kelvin Leerdam is dit seizoen voor de tweede keer uit de selectie gezet. De speler zou in een interview de club in diskrediet hebben gebracht. Afgelopen weekend verloren de geel-zwarten in het eigen stadion van Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met 2-0 van Chelsea II. Door de nederlaag bivakkeren de gasten op de zevende plek in de eredivisie, vier plekken hoger en zes punten beter dan FC Groningen.

In de zevenentwintig voorgaande wedstrijden dit seizoen wisten de gasten elf keer te winnen, speelden ze zeven keer gelijk en negenmaal bleven ze puntloos achter. Het doelsaldo is desalniettemin positief, 45 keer werd er gescoord en ze kregen slechts 26 treffers om de oren. FC Groningen zal onder anderen moeten waken voor de bewegende mensen van de gasten. Gevaarlijke speler in onze ogen is, Valeri Qazaishvili, de clubtopscorer wist negenmaal te scoren. De speler uit Georgië is de motor van het elftal. 

Historie FC Groningen - Vitesse 

De Trots van het Noorden ontmoette de Arnhemmers 25 keer in de eredivisie. Elf maal werd er gewonnen en acht keer wisten de gasten de punten mee naar huis te nemen. Op 1 oktober 2006 zagen we de mooiste ontmoeting in de Euroborg tussen de beide kampen. Groen-wit stond met 1-3 achter na 81 minuten. Koen van der Laak zorgde in de 82e minuut voor de aansluitingstreffer. Aanvaller Luis Suarez liet de Groene Hel uiteindeljk ontploffen. De Uruguayaan scoorde in de 89e en de 91e minuut, hierdoor won de FC met 4-3. Onderstaand hebben we de samenvatting van deze wedstrijd toegevoegd.

FC Groningen Vitesse 2006

Speciaal voor jullie - Samenvatting kwartfinale beker 2014/2015, stukje historie.

Samenvatting FC Groningen - Vitesse 4-0

FC Groningen

Wat kunnen we over de Trots van het Noorden vertellen? In onze ogen kunnen we er een heel boek over schrijven. In de intro hebben we het al aangegeven, een positieve vibe is nu niet aanwezig in Groningen. Supporters willen Van de Looi weg hebben, de Fanatics laten zich zondag het eerste kwartier niet horen uit protest. Voor alles valt wat te zeggen, maar het wordt tijd dat de rug wordt gerecht! Afgelopen weekend beleefde de FC een ware fiasco uit bij Excelsior.

Vandaag op de training zagen we tot onze schrik dat Van de Looi weer is gaan husselen in de basisopstelling. Aanvaller De Leeuw zal vermoedelijk ten koste van Hoesen in de basis gaan starten. Maduro, Tibbling en Bacuna vormen het middenrif. Rusnák en Drost moeten gaan zorgen voor de aanvoer naar De Leeuw. Morgen is er nog een training, deze wordt gehouden in de Euroborg tijdens Open Stad 050.

Vermoedelijk elf - Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet; Maduro, Bacuna; Rusnák, Tibbling, Drost; De Leeuw

We zijn benieuwd, wat verwachten onze volgers van deze krachtmeting? Gaat de FC eindelijk van zich afbijten? Wij hopen en denken van wel, al is dat soms tegen beter weten in. We moeten niet vergeten, het blijft onze club! In goede tijden en slechte tijden zullen we achter ze blijven staan!

Come on FC, MAKE US PROUD!!

Reacties:
hermanpetra18-03-2016 om 21:04

En weer bacuna...... krijgen we weer een strafschop tegen.  Dat jochie kan het nog lang niet doen

Rob197019-03-2016 om 15:34

Jonge talentvolle spelers zou je vlieguren moeten laten maken door iedere week als vaste invaller binnen de lijnen te laten komen, maar door het ondoordachte beleid van de trainer, is hiervan bij Groningen geen sprake. Echte toptalenten kun je direct een vaste positie in het elftal geven, maar dat is bij bacuna niet geheel van toepassing. Geen slechte voetballer, maar een die nog zoveel moet leren, dat je hem in een zwalkend team niet op cruciale posities kan neerzetten.

19-03-2016 om 23:06

Bacuna speelt links midden in de zone en achter Drost en hij zal alle ballen  wel afspelen naar Burnet of Tibbling...en ook met een NO-GO area voor hem in de eigen "16"

18-03-2016 om 21:33

In de poll die nu vóórstaat (stem op de eindplaats FC G dit seizoen? ) zie je opeens een verschuiving/toename  naar de aantallen in een categorie lagere klassering, dan een week geleden .. De stemmers worden er dus niet geruster op 

FCGmijnclub18-03-2016 om 21:50

Degradatie is er niet bijgezet Kees   maar afgaande op de prestaties en het gerelateerde sentiment, is deze verschuiving te verwachten. Wie weet als FC weer wat puntjes erbij gaat sprokkelen dat er de aankomende weken een verdere verschuiving gaat plaatsvinden in een bescheiden stap naar boven. Ik houd het voorlopig op een tiende /elfde plek als eindklassering en dat betekent een verloren seizoen....

18-03-2016 om 23:01

ach ja...Lindgren heeft tenslotte nu ook een statement gemaakt voor de wedstrijd tegen Vitesse, net als De Leeuw. Daar moet de suporter zich dan maar achter scharen...veel anders zit er niegt op nu !  

Maar ADO, Grunn, Heerenveen en Twente hebben nu evenveel (34) punten en dus moeten we niet verliezen want dan zakken we direct naar plaats 13. Daar moet je dan als FC G,  de weken erna,  wel weer van wegkomen ! op eigen kracht, want al de genoemde clubs om ons heen zijn ook in staat tot een goede eindspurt...

Jantje19-03-2016 om 10:42

Ik kan niet heen zondag. werken heel weekend.  ik zelf heb er ook weining vertrouwen op een goede afloop als ik de opstelling zo zie. ik begrijp echt niet de keuze voor Bacuna. ik zie dan liever lindgren naar middenveld gaan en Larsen op zijn plekje. anders kon het wel eens een zware nederlaag gaan worden want Vittese is gewoon een goed voetballende ploeg. ik hoop hoop echt dat ik er hellemaal naast zit.

19-03-2016 om 14:37

Vd klooi zal wel goed voetbal willen laten zien aangezien Vitesse hem noemt als mogelijke opvolger, denk dat van de klooi zelf ook wel oren heeft naar een overgang naar Vitesse 

19-03-2016 om 22:59

maakt geen bal uit of Groningen verliest van Vitesse of wint....voor de positie  Van de Looi...  Nijland steunt hem tot einde seizoen, en Vitesse kent de man door en door. 

Wat wel pijnlijk is, dat bij een onzeker spelend  en verliezend FC, dat de supporters gaan fluiten en met debiele zakdoekjes gaan zwaaien: doe dat niet ! de spelers zijn hier heel gevoelig voor, en de eigen positie van iedere speler komt toch al zo onder druk, want Faber zal de bezem erdoor halen, en met zijn (beloofde) aanpak is er geen ruimte voor mooi-weer trainingspartijtjes en protestacties in de media mee.  Dat de nieuwe hoofdscout Aalders per april al komt belooft ook wat. Ik zeg je dat we nog veel meer gaan meemaken met de selectie voor volgend seizoen. Zelfs Padt en Hateboer zullen mogelijk ook interessante  aanbiedingen krijgen.

Hendrik19-03-2016 om 23:05

Als die Nakamba morgen weer mee doet bij Vitesse dan krijgt die Bacuna rood let maar op. Onbegrijpelijk dat die Bacuna weer in de basis staat.

19-03-2016 om 23:23

Ben er ook bang voor, Bacuna is veel te wild 

19-03-2016 om 23:22

Over eventuele aanwinsten gesproken, de perfecte nummer 10 voor de FC loopt op de Nederlandse velden, ik zie namelijk Bel Hassani heel graag naar Groningen komen, is echt te vergelijken met Chery, wat een complete middenvelder! Speelde vandaag ook weer een prima pot tegen h**renv**n

20-03-2016 om 00:12

Bel jij 'm of doe ik dat ?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!