Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Willem II - FC Groningen

Door Redactie 4 reacties

Na het bekerdebacle in Dom-stad staat de volgende uitwedstrijd op het programma. Onze groen-witte equipe reist af naar Kruikenstad en treft daar de Tricolores. Een bijzondere ontmoeting tegen de ploeg van oud FC trainer Erwin van de Looi die (persoonlijk) ongetwijfeld een aantal oude bekenden met open armen zal verwelkomen. Beide teams hebben momenteel zelfs een aantal opmerkelijke overeenkomsten. Ze verloren in één week tijd van a) dezelfde tegenstander b) in de slotfase en c) met hetzelfde resultaat.... Daarentegen speelden de Tilburgers in eigen huis een uur met tien man omdat spits Fran Sol een (vermeende) tegenstander voor bal aanzag... Op de ranglijst hebben de Brabo's slechts twee punten minder dan FC. Maar bij winst van de Tilburgers gaan ze (in het tussenklassement) over FC heen. Echter - met een driepunter in de groen-witte tas op terugreis Martinistad, (we zullen bij aanvang wedstrijd wat extra groen-witte kaarsjes ontbranden - red /BM) klampt Grunn aan bij de top-tien! De regie is in handen van scheidsrechter Bas Nijhuis, de aftrap is om 18.30 uur.

Uitgebekerd
De trots van het noorden is de afgelopen woensdag uitgebekerd en weer tegen Utrecht... Te onrustig in balbezit met daaraan gekoppeld het slechte samenspel waardoor je nauwelijks voorin tot kansen komt, vormde de basis van deze nederlaag. Ondanks de beste bedoelingen van het team, er wordt hard gewerkt en gestreden - ontbrak in Galgenwaard de overtuiging, de scherpte en de echte wil om te winnen. En dat in de wetenschap dat er ruim een maand geleden met een afgetekende 1-5 winst geen vuiltje in de lucht hing en nu niet één keer het mandje weten te vinden...

Uiteraard verwacht je niet dat dé FC hetzelfde kunstje weer flikt, de tegenstander zal zich ten allen tijde beter gaan wapenen. Maar - we hadden er zeker meer van verwacht! De angst (die als een deken over het team hing) om tegen een pak slaag aan te lopen - leek nu vele malen groter - dan er lekker volop in te kletsen met intentie om doelpunten te maken, te overleven... Hoe dan ook, spelers en staf kunnen zich nu volledig gaan richten op de competitie met slechts twee dagen rust. Of dat voldoende is?

Historie Willem II - FC Groningen (via FCG Stats)

26-01-2016 Willem II - FC Groningen 1-1  

18-04-2015 Willem II - FC Groningen 1-4  

30-03-2013 Willem II - FC Groningen 1-2  

27-08-2010 Willem II - FC Groningen 0-3  

18-09-2009 Willem II - FC Groningen 2-1

Willem II
De Tilburgers waren in de eerste ronde uitgeschakeld in het bekertoenooi. Zij hebben zich nu bijna een volle week kunnen voorbereiden. Allrounder Guus Joppen is nog niet wedstrijdfit en verdediger/middenvelder Pelé van Anholt kampt met hamstring problemen.

Vandaag werd bekend dat spits (en club-topscoorder met 5 doelpunten van de 7 treffers) Francisco Sol geschorst is. Willem II had beroep aangetekend tegen het schikkingsvoorstel van de KNVB en het voorstel van vier wedstrijden brommen is succesvol teruggedraaid naar twee. 

Ook de Tricolores zijn van oordeel dat ze te laag op de ranglijst staan en willen net als FC graag een (flink) aantal plaatsen stijgen. De verwachting is dat trainer Erwin van de Looi zijn ploeg compact gaat neerzetten en vanuit de omschakeling probeert toe te slaan. Van de Looi heeft als voordeel veel voorkennis te hebben over de meeste spelers van FC en zal ongetwijfeld enerlei tactische info met zijn ploeg delen.

FC Groningen
Oussama Idrissi reist niet mee naar Tilburg. Hij heeft teveel hinder van een bloeduitstorting op zijn voet. Het averij werd opgelopen tijdens de donderdag ochtend training. Jesper Drost en Desevio Payne gaan minuten maken met FC Groningen -onder 23. De Beloften spelen zaterdagmiddag thuis tegen FC Rijnvogels. Jason Davidson is voldoende hersteld en keert terug in de basis.  

de vermoedelijke opstelling: Padt, Hateboer, Larsen, Memisevic, Davidson, Tibbling, Hiariej, Jenssen, Rusnak, Van Weert, Linssen

Punten pakken om onderin weg te komen luidt het devies voor deze wedstrijd. Is het team in staat om zuiniger te zijn op het balbezit, secuurder te gaan voetballen en als er een kans komt die te benutten? 

Come on FC!

FOTOREPORTAGE TRAINING VRIJDAG 28-10-16

Reacties:
Reinier9328-10-2016 om 20:02

Laten we ons van onze goede kant laten zien en gewoon net als tegen AZ direct de kansen afmaken. Toch zie ik liever een type Hoesen naast van Weert. Naar m.i. zwerft Linssen iets teveel over het veld heen. Waarbij ik moet zeggen dat er soms goede acties uit komen.

Onze vriend Tibbling gelukkig ook weer in de basis.

Komop FC!!! Laat vd looi merken wat die nu mist!!

28-10-2016 om 20:08

Komaaaan FC!

 

28-10-2016 om 20:15

"compact staan" zegt de voorbeschouwing over Willem II,... waar heb ik dit eerder van hem gehoord in een uitwedstrijd ?.  FC Groningen moet gewoon winnen, klaar...al schopt Padt ze er zelf in...maakt niet uit.  Ik verwacht met deze opstelling een nog betere wedstrijd van Groningen als tegen AZ.

2-0

Woltjer28-10-2016 om 22:53

AZ speelde met een flut instelling. Tegen Willem II wordt het waarschijnlijk een hele slechte wedstrijd met veel strijd. 0-1

28-10-2016 om 20:28

Geen 2-0. Ik zeg: 0-2

29-10-2016 om 12:15

Jij hebt helemaal gelijk: ik vergat dat ze de bjus inmoeten he-le-maal naar Tilburg...  0 - 2 dus, en aans niks

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!