Terug

Deel deze pagina:

Vooruitblik oefenwedstrijd FC Groningen - Southampton

Door Redactie 1 reactie

Vanochtend waren wij bij de afsluitende training in aanloop op de oefenkraker van zaterdagmiddag tegen het Engelse Southampton. De laatste puntjes werden voor zover dit kon, op de i gezet. FC Groningen zit aankomende zondag halverwege in de voorbereiding en krijgt nu de eerste serieuze testcase. Hierna heeft trainer Erwin van de Looi nog 3 weken om de selectie gereed te krijgen voor de competitie. "The Saints" eindigden het afgelopen seizoen op een zevende plek en kunnen terugkijken op een prima seizoen. Net als FC gaan zij Europa in en vandaag werd bekend dat zij gekoppeld zijn aan Vitesse. Het wordt hoe dan ook een leuk weerzien met de oud FC-ers gebroeders Koeman. Erwin is assistent en Ronald de hoofdtrainer. Ook oud groen-witter Dusan Tadic, is zaterdagmiddag te bewonderen in Euroborg. Verdere oud bekende uit de Eredivisie is ex Feynoorder Graziano Pellé.

De vermoedelijke opstelling:

Padt

Burnet, Lindgren, Botteghin, Hateboer

Kieftenbeld, Rusnak, Hiariej

Mahi, De Leeuw, Linssen

Afwezig
De clubsite bericht dat Simon Tibbling nog niet bij de wedstrijdselectie is. Hij is teruggekeerd na een korte vakantie (red BM). Dino Islamovic is afgelopen donderdag geopereerd aan zijn meniscus en Tjaronn Chery vertrekt (naar verwachting) naar de Queens Park Rangers.  

Tevens wordt er stilgestaan bij het vertrek van Hugo Alves Velame die na een dienstverband van 18 jaar als speler, gastheer en als jeugdtrainer binnen FC actief geweest is. Een fantastische staat van dienst!

Wat kunnen we verwachten?
Met de oefen wedstrijd van een jaar geleden, thuis tegen Aston Villa dachten velen dat FC kansloos was. Tegen de verwachting in won de trots van het noorden dik verdiend met een afgetekende 4-1. Gelet op de eindstand over het afgelopen seizoen (Premier League) mag worden verwacht dat the Saints meer kwaliteit in huis herbergen dan Villa. We zijn dan ook met name benieuwd naar het baltempo en omschakelingssnelheid bij de Engelsen en bovenal hoe FC hierop anticipeert.

Come on FC! 

Reacties:
FCGmijnclub17-07-2015 om 21:29

Gokje, het wordt 2-2, doelpuntenmakers namens FC, Linssen en de Leeuw.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!