Beloften winnen met 3-1 van Feyenoord/Excelsior

Door Klaas Willemsen 0 reacties

Op het sportpark Corpus Den Hoorn heeft Jong FC onder ijskoude omstandigheden met 3-1 gewonnen van de Jong Feyenoord/Excelsior combinatie. Alledoelpunten vielen in de eerste helft. FC kreeg al snel een strafschop toegekend. Rotterdamse verdediger Mats van Huijgevoort had de doorgebrokenKieftenbeld onderuit gewerkt binnen de eigen zestien. Een rode kaart volgde, Jong FC speelde vanaf dat moment met een man meer. De strafschop werdgenomen door Paco van Moorsel. Zijn inzet werd gekeerd maar in de rebound wist van Moorsel toch de 1-0 achter doelman Graafland te werken. Binneneen half uur was het 2-0 (afstandschot Hilal Ben Moussa) en 3-0 David Texeira. De Rotterdamse brigade leek rijp voor de sloop, een grote uitslagleek op dat moment de meest logische gedachte. Toch zouden de Rottterdammers er nog één keer goed uitkomen. Een snelle aanval over links werd goedvoorgegeven. Gyon Fernandez kopte de 3-1 in de korte hoek. De verdediging was niet alert. Na de pauze bleef Jong FC het spelbeeld domineren. Grotekansen vielen er echter nauwelijks meer te noteren. De overwinning was dik verdiend echter het tempo in de tweede helft bleek veel te laag om degasten nog meer pijn te doen. Tevens was het schrijnend om te zien hoevaak Magnasco (die zich keer op keer vrij aanbood) werd overgeslagen als ergetracht werd een aanval op te zetten. Met name Kieftenbeld en Bacuna bezondigden zich in de tweede helft aan slechte voorzettingen en kanslozeafstandschoten op het Rotterdamse doel. Het goede nieuws: Jong FC Groningen is door deze overwinning gestegen naar een gedeelde derde plaats.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Luciano; Magnasco, Letschert, Bakker, Van Nieff; Kieftenbeld, Van Moorsel, Ben Moussa; Bacuna, Texeira, Schet.
Rest bank: Potveer, Christovao, Zivkovic, Saban, Van Leijenhorst, Bijl.
Scores: 6' Van Moorsel 1-0, 22' Ben Moussa 2-0, 26' Texeira 3-0, 40' Fernandez 3-1.