Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen waant zich in een kleuterklas en verliest met duidelijke cijfers van Roda JC ( 4-1)

Door R de Vries 11 reacties

FC Groningen heeft vandaag verloren van Roda JC. Aan de basis van de nederlaag, lag slecht middenveldspel in samenhang met een zwakke verdediging van de Trots van het Noorden. Het merendeel van de gasten gaf niet thuis en speelden als kleine kinderen in een zandbak. Roda JC voetbalde niet eens goed, maar de Koempels waren dankzij de disorganisatie aan groen witte zijde meer dan effectief. Door de 4-1 nederlaag in Kerkrade is notabene SC Heerenveen, FC Groningen gepasseerd op de ranglijst. Volgende week vrijdag speelt de ploeg van Maaskant in de eigen Euroborg tegen NAC Breda.


De wedstrijd begon voor de FC gelijk waardeloos. Maaskant wilde nog wel scherp beginnen. Waar het dan aan lag, is een raadsel. Het kan zijn, dat de kou in Kerkrade debet was aan de instelling van de FC. Frank Demouge wist binnen de minuut de 1-0 te scoren. Na geklungel van Rasmus Lindgren en Virgil van Dijk kwam het leer voor de voeten van de bonkige spits. Demouge wist hier wel raad mee en wist Bizot te verschalken. De Trots van het Noorden leek aangeslagen maar pakte al snel de draad weer op. Grunn voetbalde redelijk en wist in de zevende minuut de gelijkmaker te noteren. David Texeira was de gelukkige. De uruguayaan mocht gelijk vanaf minuut één beginnen. Basisspeler Zeefuik, was ziek en zat op de bank. Texeira wist te scoren, nadat goalie Kurto een schot van De Leeuw niet kon klemmen.

Door de twee doelpunten in de eerste zeven minuten golfde het spel heen en weer. FC Groningen was gedurende de eerst helft zeker de bovenliggende partij. Grote kansen kwamen er echter niet. De thuisploeg was niet in staat om FC Groningen in problemen te brengen. De Koempels groeven zich dan ook in. Door wederom geklungel door de FC, kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Rasmus Lindgren controleerde een bal slecht. Mitchell Donald kon hiervan profiteren en bediende Guus Hupperts. De spits kon zonder al te veel moeite de bal door de benen van Bizot schieten (2-1). Voor de theepauze werd de wedstrijd helemaal op slot gegooid. Wederom Frank Demouge wist te scoren. Een snel lopende aanval via Fledderus en Monteyne werd afgerond door de spits. (3-1)

Met de achterstand in het achterhoofd hadden wij een fanatiek FC verwacht in de tweede helft. Niets was minder waar. In de 48e minuut was de wedstrijd volledig gespeeld. De top-spits van Roda, Malki wist de 4-1 te scoren. Na een afgeslagen hoekschop counterden Hupperts en Donald. De snelle omschakeling van de thuisploeg kon niet gepareerd worden door de mannen van Maaskant. Op het schot van Malki had keeper Bizot geen antwoord. Door de vierde tegentreffer gingen de koppen bij groenwit omlaag. Zonder al te veel passie speelde onze trots de wedstrijd uit. Roda JC schakelde een tandje terug. Maaskant mocht hier gelukkig mee zijn, want onze trots was rijp voor de sloop.

We hebben vandaag, met name in de tweede helft een ontzettend zwak FC Groningen gezien. Aanstaande vrijdag, wacht in de Groene Hel, NAC uit Breda. Als Groningen nog wat wil, dan zal er vrijdag gewonnen moeten worden.

Wedstrijd gegevens, met dank aan de clubsite

Opstelling FC Groningen
Bizot, Kappelhof (46’ Magnasco), Van Dijk, Kwakman, Van Nieff, Kieftenbeld, De Leeuw (81’ Bos), Lindgren (78’ Ben Moussa); Kirm, Texeira, Bacuna.
Rest bank: Luciano, Bakker, Sparv, Zeefuik
Blessures: Burnet, Schet, Ajilore; afwezig: Johansson, Van Moorsel, Kostic.

Opstelling Roda JC
Kurto, Monteyne, Biemans, Tamata, Danilo, Fledderus (84’ Djoum Sutchuin), Demouge (80’ Lebedynski), Donald, Malki, Hupperts (87’ Paulissen), Bonevacia.
Rest bank: Prus, Hempte, Delorge.

Toeschouwers: 13.112
Scores: 1’ Demouge 1-0, 7’ Texeira (rebound) 1-1, 29’ Hupperts 2-1, 41’ Demouge (Monteyne) 3-1; 48’ Malki (Bonevacia) 4-1

Reacties:
MaxFCG03-03-2013 om 16:32

waardeloze wedstrijd, waardeloze tweede helft.

Contract van Maaskant hoeven ze van mij niet te verlengen.

Marco03-03-2013 om 18:54

Duidelijk gezakt voor deze test. Veel dezelfde fouten als vorig seizoen: niet naar voren verdedigen, geen buitenspelval, linies veel te ver uit elkaar. Texeira die als aanspeelpunt wordt gebruikt ipv eindstation.

Na geluk te hebben gehad tegen AZ en Zwolle moest het nu op eigen kracht, en dan valt het behoorlijk tegen.
Van Nieff is wel een aanwinst. Paar keer de voorzet eruit gehaald, kneep goed naar binnen en een mooie rol bij het doepunt. Vrijdag maar op hetkansing.

FCGmijnclub03-03-2013 om 19:05

Als je écht het probleem wil oplossen dan zul je toch in eerste instantie afscheid moeten nemen van [u]Veldmate[/u].

Zolang FC deze stap niet neemt zal het weinig uitmaken wie je voor deze groep zet....

Over deze schertsvertoning: een zwaar over de hill geraakte Demouge die kan excelleren....hoe diep kun je zakken als team :-$

We mogen blij zijn als we met dit bij elkaar geraapte zootje boven de 35 punten komen en ons veilig spelen voor de eredivisie.

Meer zit in er niet in.

Groen hart03-03-2013 om 19:38

Hou op Max lag het dan aan Jans Huistra en nu aan deze trainer???
Volledig met FCG eens !
Veltmate weg. Meteen!
Doorselecteren Bacuna Kappelhof Kieftenbelt Bizot Zeefuik Schet volledige miskopen!
Henk houd de eer aan jezelf!

Don Chaot04-03-2013 om 07:45

Topwedstrijd van FC Greun, ik heb genoten, bedankt? :-x

04-03-2013 om 12:05

Ik vind het wat vreemd dat Veldmate bij elke nederlaag de kop van jut is.Deze man heeft in de ogen van een paar,zogenaamde supporters, heel weinig credit.Dit terwijl hij in het verleden toch wel heel aardige dingen voor de club heeft gedaan. Eerst als speler en daarna als technische man.Het gaat inderdaad niet best maar om Veldmate daar nou de schuld van te geven, gaat mij even iets te ver.Het zou beter zijn om wat genuanceerder naar de club te kijken en te constateren dat het het volgend jaar beter moet. Dit kan alleen als we met elkaar deze club, inclusief Veldmate blijven steunen, totdat de dood erop volgt. :-(

Hertog04-03-2013 om 12:06

Vaste bezoekers zal het niet verbazen dat ik het volledig met Max eens ben. De vergelijking van Maaskant met Huistra en (hou toch op zeg) Jans gaat absoluut niet op. Behalve de laatste helft van het afgelopen seizoen hebben genoemde heren namelijk altijd attractief voetbal laten zien. Of we nu wonnen of verloren: het was de moeite waard om voor naar de Euroborg te komen. Wanneer hebben we voor het laatst attractief voetbal gezien? Vorige week die onverdiende overwinning tegen Zwolle en nu deze meer dan verdiende nederlaag tegen Roda en al die andere dieptepunten die we dit seizoen onder Maaskant hebben meegemaakt. En dan zou zijn contract verlengd moeten worden? Natuurlijk moeten er strenge maatregelen getroffen worden om zo'n ramp als dit jaar bij de scouting niet weer mee te hoeven maken. Maar Maaskant moet weg. Liever vandaag nog dan aan het eind van het seizoen. Iemand die aan het begin van dit seizoen wist wat voor vlees hij in de kuip had en desondanks geweldig aanvallend en attractief voetbal beloofde in de Euroborg deugt niet. Heeft gefaald. Huistra was de laatste helft van vorig seizoen de klik met de spelers kwijt en werd terecht ontslagen. Hoewel het mijns inziens op een nettere en eerlijke manier had moeten gebeuren. Ik weet niet of het het zo is maar meer dan eens kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat Maaskant de klik met zijn spelers nooit gehad heeft. Wegwezen dus. Tenslotte: hoe haal je het in je hoofd om Jans in 1 adem te noemen met onze huidige trainer?

FCGmijnclub04-03-2013 om 13:02

Ik vind het wat vreemd dat Veldmate bij elke nederlaag de kop van jut is. t/m inclusief Veldmate blijven steunen, totdat de dood erop volgt. :-(


Aankomende zomer als er voor Van Dijk
wordt gecasht, zal dit (voorlopig) de laatste keer zijn dat onze geliefde FC een mooi bedrag op haar bank rek tegemoet kan zien.

Dan kan het verlies op de begroting worden "weggewerkt" voor het zoveelste opeenvolgende jaar...

Het aankoopbeleid van de laatste drie jaar staat haaks op de doelstelling die onze club voor ogen heeft.

Het spel is al 2 jaar niet meer om aan te zien. Als je per speelhelft 2 kansen krijgt mag je als FC fan je handen stijf dicht knijpen....

We missen simpelweg kwaliteit omdat vriend Veldmate waardeloos heeft ingekocht. Een chronisch gebrek aan scorend vermogen en 11 eenheidsworsten op het middenveld wars van creativiteit. FC is de minst produktieve ploeg van de eredivisie!!!!

En wat betreft de credits uit het verleden: "op de wind van gisteren, kun je vandaag niet zeilen"....

Ik zeg, exit Veldmate, mede door jouw toedoen overwegen veel mensen straks niet meer hun seizoenkaart te verlengen en kunnen we doordat we straks geen financiële klappers meer kunnen maken onze begroting structureel naar beneden gaan bijstellen.

Marco04-03-2013 om 13:14

Ik ben er niet zo van om iedereen eruit te gooien als het tegenzit.

Probleem vind ik eerder dat het management voor aanvang van de competitie de ambitie van Europees voetbal neerlegt, waarna Tadic en Petter Andersson niet zijn gebleven. of de aankopen goed zijn valt pas over twee of drie jaar te beoordelen, wel staan ze er niet gelijk, en dat past niet met de doelstelling.

Maaskant moet het doen met wat die aantreft. Positief vind ik dat we uitwedstrijden dit seizoen wel resultaten hebben gepakt en dat hij hard durft te zijn en realistisch is. Ook geeft hij jongere voetballers de kans. Tegenvallend vind ik dat hij de beide backs niet veel beter heeft gemaakt in verdedigend opzicht, terwijl hij zelf vroeger rechtsback was. Ook is het hem niet gelukt om er voetbal in te krijgen. Toen bleek dat de spelers het niet zelf konden had hij er naar mijn idee vaste patronen in moeten slijpen. Dat Texeira gistermiddag nog 20 keer wordt aangespeeld buiten de 16 is mij een raadsel. Hij kan maar zeer matig de bal vasthouden, met hem moet je de twee buitenspelers als aanspeelpunt gebruiken en hem als eindstation/afmaker. Met Tadic scoorde hij zo veel goals.

Wie je er ook als nieuwe trainer voorzet, we staan op de plek op de ranglijst waar we horen op basis van de kwaliteit. helaas maar waar.

FCGmijnclub04-03-2013 om 16:56

@ Marco
Het probleem van onze FC is dat eindverantwoordelijken (vriendjespolitiek) niet ter discussie staan, laat staan hun verantwoording nemen....

Zolang de clubleiding dit niet onder ogen wil zien blijft het dweilen met de kraan open.

Ik ben vaak jaloers op clubs als bv) Heracles en RKC van voor de winterstop. Deze clubs hebben qua clubbegroting nota bene [u]de helft minder[/u] te makken dan onze FC maar laten over het algemeen prima veldspel zien met doelkansen. Zo kan het dus ook!

Heracles heeft 2 toppers zien weggaan tijdens de wintertransfer en RKC zat in een dip maar
beide clubs komen zeker weer naar boven drijven.

Volgens Wim Masker (Gezinsbode) is er slechts één club in de eredivisie die momenteel nog slechter voetbalt dan onze FC en die is terug te vinden op de achttiende plaats.

De rest is minimaal gelijkwaardig of simpelweg gewoon beter! Triest maar waar...

En nu maar hopen dat er vrijdagavond 3 punten bijkomen. Dit zal dan wel weer uiterst moeizaam tot stand komen....

Milko04-03-2013 om 21:16

Droom soms over de tijden dat we de Euroborg voor het eerst gingen bespelen. Er stond een aansprekend elftal en dito trainer. Nu staat er een elftal waarin alleen van Dijk, De Leeuw en......vooruit, Lindgren spelers zijn waarvoor je naar het stadion komt. De rest is bijzonder matig. En als ik die Maaskant zie..... Het zal wel te maken hebben met de resultaten maar ik vind het drie keer niks. Het spel is bedroevend. Alle statistieken laten dat ook zien.
Ik heb al jaren een seizoenkaart (absoluut geen succes supporter, sta er mee op en ga er mee naar bed) maar heb er dit seizoen nog maar 4 keer gebruik van gemaakt. Kan me er niet toe zetten om naar het stadion te gaan. En dat was tot 2 jaar geleden ondenkbaar. Heb helemaal niks met deze spelersgroep.
Zoals het nu lijkt wordt het mijn laatste jaar. Wel jammer (heb een prachtig plekkie in vak L) maar ben bang dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.
Laten we maar hopen dat de jeugd nieuwe talenten voort brengt (kijk naar Feyenoord). Want op deze manier draaien Nijland en Veldmate de FC vanzelf de nek om :-(
Maar ik heb ook wel met Nijland te doen. Een man met zoveel clubliefde moet hier toch strontziek van zijn :-x

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!