Terug

Deel deze pagina:

Column: Het roer moet om bij de FC!

Door test test 14 reacties

Frisse wind is in mijn beleving alles vervangen.... en dat moet er in Euroborg gebeuren was het tekstje wat ik op mijn facebook-account plaatste omdat er van alles gaande is bij FC Groningen. Onze gast columnist Johan Staal heeft hier een uitgesproken mening over. Wij willen Staal bedanken voor zijn inzet en we willen onze lezers veel plezier toe wensen. Laten we hopen dat deze column een mooie discussie gaat opleveren.


Er moet een keer een frisse wind door de Euroborg waaien wordt door velen geroepen en is een mening die ik wel deel. Maar met een frisse wind bedoel ik ook echt een echte frisse wind want na dit seizoen wordt ook nog eens afscheid genomen van Robert Maaskant. De geboren Rotterdammer houdt het na een jaar voor gezien in Groningen waar hij moest werken met een selectie die al door de directie en Veldmate was samengesteld. Een Kostic die beter was dan Tadic en een wereldverdediger als Magnasco kreeg Maaskant als een cadeautje toegeschoven maar de ervaren trainer dacht daar al snel anders over, ze komen (nog) tekort. Ik heb in Haren tijdens de voorbereiding enkele trainingen gezien en je kon inderdaad zien dat beide nog niet klaar waren voor eredivisievoetbal.

Als we alles mogen geloven gaat er veel veranderen in de Euroborg want er gaan geruchten dat de directie het vertrouwen in technisch manager Henk Veldmate een beetje kwijt is. De aankopen van Kostic en Magnasco waren niet direct de beste aankopen tot nu toe van Veldmate die in het verleden wel aardige spelers naar de Euroborg heeft gehaald. Althans dat laatste waren de woorden van directeur Hans Nijland die vertelde dat het er soms stevig aan toegaat in de Euroborg. Dat is iets wat ik direct geloof want om nu te zeggen dat we ondersteboven vallen van de topprestaties van de bespelers van de Euroborg zou toch wat te ver gaan.

Dat mag ook de directie zich aanrekenen die nu met het beschuldigende vingertje naar Veldmate wijst maar zelf ook heeft gefaald. Want is het niet zo dat je samen wint maar ook zeker samen verliest, althans dat is mij altijd verteld. Je wint als team en je verliest als team. Dat gegeven deed mij besluiten om de eerste zin van dit artikel op facebook te plaatsen. Er moet een frisse wind met de kracht van een orkaan door de Euroborg komen waaien want nieuwe mensen zorgt voor nieuwe ideeën

De geluiden die vanuit de Euroborg komen zijn niet rooskleurig en de vele lege stoeltjes spreken boekdelen. Dat is jammer en zou ook niet moeten gebeuren maar is wel de realiteit. Directeur Hans Nijland is een razend actieve man die het werken niet schuwt maar toch, ook zijn naam zoemt rond onder de volgers van FC Groningen. Ergens ook wel logisch want Nijland roept nog weleens wat waarbij je denkt, dat is niet handig. Ik noem daarbij even de opmerking, ik had Stef (de zoon van Nijland) graag in de Euroborg zien spelen. Een opmerking waarbij je bijna wel zeker weet, hier zaten Hans en Henk niet op een lijn.

Zo rommelt het ondertussen steeds maar door in de Groene Kathedraal dat voor geen enkele uitspelend team een onneembare vesting meer is. Als een ploeg als Twente, wat toch aardig in een dip zat hier, mede door een arbitrale blunder, gemakkelijk kan winnen dan mogen we zeggen, dat is niet best.

Een frisse wind door de Euroborg, hoe eerder hoe beter en daarbij moet de club weer terug naar de basis onder een nieuwe directie, een andere technische manager een nieuwe hoofdtrainer. Daarnaast de eigen jeugdopleiding meer gebruiken zodat ook het publiek er weer achter gaan staan zodat de frisse wind op de wedstrijddagen als een zware storm de tegenstanders de Euroborg uitblaast.

Reacties:
21-03-2013 om 16:04

Frappant aan dit verhaal is,dat hier weer iemand is die roept om een nieuwe directie en technische staf én trainer, maar dat er tot nu toe nog niemand is komen aandragen met een naam. Wie moet de nieuwe directeur worden, wie moet de nieuwe technische man worden om maar niet te spreken van een nieuwe trainer want dat weet ook niemand, behalve de nu zittende leiding van de FCG. Roep dan eens een naam b.v Wim Everards o.i.d. of jan Mennega als technische man (die weet het ook zo goed) of trainer Guardiola, om maar wat te noemen. :roll:

21-03-2013 om 16:19

Het is een feit dat er een frisse wind moet komen maar wie moet er komen..

Voor mij een raadsel

Milko21-03-2013 om 17:16

Wat allemaal een gel*l. Er moet geen nieuwe directie komen. Er moet geen nieuwe technische man komen. Er moeten aanvallend scorende spelers komen en een trainer die meer uit de spelersgroep kan halen. Blaaskant speelt het hele seizoen al.......ja wat eigenlijk, drie keer niks. Het publiek krijgt de schuld, spelers krijgen de schuld, scheidsrechters, tegenstanders, noem maar op.
Groningen heeft een jonge groep met best wel talentvolle spelers. Magnasco wordt een goede rechtsback, van Dijk een topper, Burnet is aanvallend een goede back, de Leeuw en Lingren publiekspelers.
Schet was bij RKC een leuke voetballer, zweefduik heeft hier de wok-euroborg ontdekt en is daarna 20 kilo aangekomen, Kostic heeft nooit een kans gehad. Texeira schopte er vorig jaar 8 in en krijgt ook geen kans achter 'die dikke'. Wat kan Veldmate hier aan doen? Niks toch? Steek je geld in aanvallende spelers, zoek een trainer die hier past en volgend seizoen kan het alleen maar beter gaan.

21-03-2013 om 17:17

Het is een feit dat er een frisse wind moet komen maar wie moet er komen..

Voor mij een raadsel


Morgen komt er een frisse wind. Uit het Noord-Oosten, kracht 3-4 met een gevoelstemperatuur van -16 celsius. Is dat fris genoeg of willen we het nog frisser hebben want dan moeten we wachten tot zaterdag :oO:

21-03-2013 om 17:54

Ach joh volgens mij maakt het allemaal niets uit,ze hebben nu gewoon pech gehad met een aantal aankopen.kan over een jaar maarzo weer anders zijn!wie weet krijgt een nieuwe trainer het wel aan de loop en krijgen we een gouden koppel,zeefuik/texeira...

21-03-2013 om 18:32

Groot gelijk,Milko!!!!! :D

21-03-2013 om 18:37

:lol: :D 8) :P :P :roll:

FCGmijnclub21-03-2013 om 21:22

@ Milko : Magnas is een leuke aankoop, Van Dijk gaat weg, het zoveelste begrotingstekort kan worden weggewerkt waarvoor hulde...

Kostic had aanpassingsproblemen. De Leeuw is beperkt, Lindgren nog niet de oude, Schet was inderdaad een leuke voetballer totdat de competitie begon, en Texie en Zeefuik, staan niet garant voor goals.

Wat kan Veldmate hier aan doen? Een journalist vroeg na afloop FC tegen 020 beker, uitslag 0-3 wat Henkie van de wedstrijd vond. Antw: welke wedstrijd?

Voor 3 ton per jaar op de loonlijst.De huidige team samenstelling klopt al 2 jaar weinig van! Op het middenveld lopen 13 eenheidsworsten zonder creativiteit, wendbaarheid en snelheid. :zzz: Voorin ontbreekt scorend vermogen, een spits die er per seizoen 15+ inknalt. Allemaal Maaskant zijn schuld natuurlijk :oO:

Waarom o.m. NEC, Hahaveen, Ado en Heracles boven ons staan. Op Hahaveen na, hebben al deze clubs een kleinere begroting....en laten gemiddeld gezien nog stukken beter voetbal zien ook nog.

Gelet op onze begroting en ambitie, (plek bij de eerste acht)zijn hier maar twee woorden op zijn plaats en dat is plaatsvervangende schaamte :-$ .

En diep RESPECT voor de nieuwe trainer die hier aankomend seizoen voor de groep staat en zo goed zal zijn als zijn materiaal..

Ik hoop oprecht dat het nieuwe Technische platvorm er in slaagt een frisse wind terug te brengen!

Milko22-03-2013 om 06:49

Je moet toch haast wel met me eens zijn dat Zeefuik een schande is voor het voetbal. Dat kan toch niet, drie! doelpunten waarvan twee uit en strafschop. Er is maar één die hem opstelt: Blaaskant. Texeira was vorig jaar een scorende spits maar Blaaskant stelt hem niet op.
Als, ik zeg als, Groningen een type Matavz had gehad dan was er thuis gewonnen van NAC, NEC, Twente, Utrecht, Vitesse, VVV en Willem II. Dus 18 punten meer.
Blaaskant heeft nooit vertrouwen gehad in Johanson, Magnasco, Texeira, Kostic, van Moorsel, heeft een bijzonder raar wisselbeleid en speelt angsthazenvoetbal, niet meer en niet minder.
Ben zeker van mening dat een Ron Jans' meer uit deze selectie zou halen dan Blaaskant.

22-03-2013 om 06:57

zo ver wil ik niet gaan!zeefuik kan goed voetballen,wordt verkeerd gebruikt en inderdaad samen met matavz bv hadden we meer punten gehad.johanson,texeira,kappelhof,bos,hiariej,jones zijn spelers die ze snel weg moeten doen naar mijn idee matig tot zeer matige spelers

FCGmijnclub22-03-2013 om 09:55

@ Milko: stelling van jou over Zeefuik zijn wij het oneens. Eén van de weinigen die een bal kan vasthouden zodat de rest kan aansluiten. Bovendien is hij flink afgevallen, enige minpunt nu is dat hij geen doelpunten maakt.

Texeira ontpopt zich als een blinde draver.
Past niet in het huidig spelsysteem. Ben overtuigd als je ze beiden naast elkaar opstelt dat ze elkaar in de weg gaan lopen.

Beide spitsen zijn feitelijk ongeschikt voor de huidige team samenstelling. Oorzaak: gebrek aan dynamiek en creativiteit op het middenveld. Tevens ontbreekt eindpassing op maat.

Van Moorsel, te lage handelingssnelheid. Johansson te vaak geblesseerd / weinig ritme. Bos is fysiek een vlieggewicht. Kan beter een jaar het krachthonk in.
Kostic zat het afgelopen half jaar niet bij de hoofdmacht,is volkomen terecht. Maakte tijdens de voorbereiding zeer afwezige indruk. Gelukkig komt hij eraan! Wat betreft Magnasco heb je een punt.

De meeste trainers zijn zo goed als hun hun materiaal en dat is hier niet veel soeps op Van Dijk na. Ron Jans had het zeker niet beter gedaan en Huistra ook niet...

Wat mij nog het allermeest zorgen baart is dat er vrijwel geen geld meer is in de clubkas... Oorzaak: op veel te ruime voet geleefd.

Het is te hopen dat onze FC (financieel) in staat is een spits te halen die 15+ goals maakt en een creatieve middenvelder op tien!
En z.s.m. afscheid nemen van overbodige ballast

Milko22-03-2013 om 11:18

kortom: we willen beide graag een scorende spits erbij. Tevens hebben we er beide de smoor in dat dit weer een weggegooid seizoen is.

22-03-2013 om 14:02

Snap niet het niet waar is al dat geld gebleven , van berg ,Matavz ,suarez,granqvist, enz enz

FCGmijnclub22-03-2013 om 17:53

kortom: we willen beide graag een scorende spits erbij. Tevens hebben we er beide de smoor in dat dit weer een weggegooid seizoen is.


Absoluut! En als FC niet oppast, is er een grote kans dat het aankomende seizoen daarbij opkomt...

Ik hoop met name dat Hans Nijland zijn lessen nu geleerd heeft. Kap met dat geblaas - FC bij de eerste acht en dat dit met de selectie wel even haalbaar is. Het schept alleen maar verkeerde en veel te hoge verwachtingen.

Begroting naar beneden bijstellen svp! Een oude volkswijsheid leert ons dat je in principe nooit meer moet uitgeven dan wat je hebt... Een absolute must willen we ook in de toekomst - naar de FC kunnen.

Zoek een spits type Martin Drent en een creatieve tien daarachter type Lovre.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!