Jong FC verliest met 2-3 de kraker tegen Jong Heerenveen

Door Klaas Willemsen 1 reactie

Onze beloften hebben vanavond met 2-3 verloren van kampioenskandidaat Jong Heerenveen. FC kwam binnen een kwartier op voorsprong via Paco van Moorsel die het hoofd koel hield in een één op één situatie met de Friese doelman. Hij scoorde na goed voorbereidende werk van Henk Bos (tegen de verhoudingen) in beheerst de 1-0 binnen. Hierbij was ook het enigste kansrijke wapenfeit aan groen witte zijde vermeld want de mannen van Lukkien kwamen met name de eerste helft nauwelijks tot kansen. Kort na de openingstreffer viel Nick Bakker geblesseerd uit. Hij moest per brancard van het veld worden gedragen, vermoedelijk met een kruisband of meniscus blessure. Een enorm gemis want dit kwam de organisatie niet ten goede. Namens de reactie van Boerenmacht wensen wij Nick Bakker heel veel sterkte!

De gasten legden het meeste energie in hun spel en waren het meest dreigend. Een paar minuten voor de pauze scoorde Uth de gelijkmaker 1-1. Kort na de pauze liep Heerenveen via Ziyech uit naar 1-2 en 1-3. De wedstrijd leek gespeeld en de Feaners hadden tot die fase het betere van het spel. Zij wonnen de meeste duels, zij hadden de meeste dreiging en de voorsprong was op dat moment dik verdiend. Toch zou onze FC nog eens extra de mouwen gaan opstropen met veel meer intentie vooruit. Een minuut of twintig voor tijd scoorde wederom van Moorsel de 2-3 op aangeven van Kostic. Zivkocic had kort daarna de 3-3 kunnen en moéten maken! Hij kopte rakelings over. In de score kwam geen verandering meer. Door deze nederlaag zijn onze Beloften een plekje gezakt op de ranglijst. Jong Ajax staat nu tweede en Jong Heerenveen kan het kampioenschap nauwelijks meer ontgaan.

Opvallend was de arbitrage vanavond, in één woord dramatisch voor beide ploegen. Achterballen werden beoordeeld tot corners, tegenstanders ondersteboven duwen werd nauwelijks bestraft, ingooien gingen met regelmaat naar de verkeerde partij, er was werkelijk geen peil op te trekken.