Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen, je krijgt er geen hoogte van…

Door Klaas Willemsen 2 reacties

Menig supporter van FC Groningen was opgelucht dat er per 1 juli afscheid wordt genomen van trainer Robert Maaskant. Hij beloofde spektakel en kraakte met zijn grote “westerse waffel” regelmatig via de media eigen spelers af en liet onze jongens angsthazenvoetbal spelen. Henk Veldmate lag tevens onder vuur. Zijn inkopen brachten niet wat er van tevoren door hem was aangekondigd. Tonnen euro's over de balk. De samenstelling van het team deugde niet. Met name het scorend vermogen en creativiteit op het middenveld was het grote manco van dit (tot op heden) moeizaam verlopen seizoen.

Nog vijf wedstrijden te gaan, FC staat op een tiende plaats en volgens de clubleiding is alles nog mogelijk voor een plek bij de eerste acht. Of het zover komt? Het belangrijkste wapenfeit tot dusver is dat FC ook dit seizoen behouden blijft voor de eredivisie. Daarover is iedereen het eens. We kunnen zelfs omhoog kijken. En het verschil tussen nu met Maaskant aan het roer en een jaar terug met Huistra, is dat onze FC wél punten blijft sprokkelen!

Zondagmiddag 7 april.

FC Groningen trok vanaf minuut één bloed fanatiek ten strijde. Het liep tegenstander Heerenveen onder de voet. Volgens coach Marco van Basten, toch niet de minste in het voetbal wereldje, werd zijn team met name in de eerste helft overklast! De Martinistad Brigade deed ons bij vlagen denken aan de begin jaren van de Borg. Wie had op voorhand aan zo’n scenario durven denken de manier waarop onze Westerburen alle hoeken van de Borg hebben gezien?

Conclusies: ons team en supporters zijn de grote winnaar! Zo hoort ons GTPV gespeeld te worden. Onze supporters gaan graag naar de Euroborg als er zo fris van de lever gespeeld wordt. Blij en zielsgelukkig met de overwinning van zondagmiddag bleef ik na de zege roes zitten met een "kater" en vroeg me ontnuchterd af:

Hoe is het toch mogelijk, als je het hele seizoen nauwelijks attractief voetbal laat zien, dat het er nu in één keer uitkomt? Als onze FC dit iedere uit en - thuisduel had laten zien, zouden onze jongens niet aanschurken tegen de top vijf? Is Maaskant dan toch een (miskend) genie en Henk Veldmate een topper?

Reacties:
08-04-2013 om 16:27

Twee vragen die je niet één twee drie kunt beantwoorden.Maaskant heeft bewezen dat hij met een goede ploeg ook goede resultaten kan behalen. Hij is in Polen toch maar kampioen geworden. Het Poolse voetbal niet kennende kan ik daar dus ook geen oordeel over geven .Wat betreft Veldmate, die was in zijn actieve voetbalcarrière toch een constante factor bij de FC Groningen, maar om nou te zeggen een "topper", nou nee, eerder een goeie voetballer, niet meer en niet minder.Als manager technische zaken heeft Veldmate uitstekend werk geleverd maar daar tegenover ook wel eens iets mindere zaken gedaan met spelers die het net niet geworden zijn wat men ervan verwacht had. Bij elke club gebeuren zulks soort dingen, zelfs bij de "top drie" wie dat ook mogen zijn. Dus veldmate een "topper", nee zou ik zeggen. Eerder iemand die z'n uiterste best doet om zo goed mogelijk materiaal op het veld te krijgen, en dat er dan zo af en toe een misser tussen zit. Het zij hem vergeven!!!!!! :thumbsup:

Hertog08-04-2013 om 19:45

Vragen die naar voren komen vanuit een gevoel van euforie. Begrijpelijk na de schitterende pot tegen aartsrivaal Heerenveen. Een prachtige prestatie van onze jongens. Maar laten we niet de wedstrijd van vorige week tegen Willem2 vergeten of de thuiswedstrijd eerder dit seizoen tegen PEC (voor mij tot nu toe het dieptepunt van dit seizoen). Het totale gebrek aan zelfvertrouwen op het veld nadat Maaskant zijn goedbedoelde best had gedaan om stemming te kweken voor het bekertreffen tegen Ajax. Het hele seizoen Zeefuik totaal verkeerd inzetten. Telkens weer een laf 4-5-1 syteem. En dan als we achterstonden de tweede helft dapperder gaan spelen zodat we af en toe een glimp van leuk voetbal kregen te zien. Bacuna in de verdediging, Van 9 internationals terug naar 2. Het enige positieve wat ik Maaskant wil nageven is dat hij de mentale veerkracht heeft teruggebracht. En dat was hard nodig!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!