Jong Heracles wint met 3-1 van Jong FC

Door Klaas Willemsen 0 reacties

Heracles Almelo trok vanavond aan het langste eind. Binnen vijf minuten opende Everton de score. Hij schoot snoeihard de 1-0 tegen de touwen achter Potveer. De Almelose druk hield daarna nog even aan. Henk Bos was na een kwartier dicht bij de 1-1. Doelman van Loo greep (helaas) goed in. Halverwege de eerste helft had het ook zomaar 2-0 kunnen zijn. Everton tikte de bal rakelings over. Kieftenbeld kreeg nog een scoringskans en een minuut of tien later suisde zijn boogbal naast het doel van de Almeloërs. In de slotfase sneed Everton door de Groninger linies en bediende zijn ploeggenoot Schamp. Potveer had antwoord op dit schot.

Kort na de pauze kreeg FC een strafschop. Paco van Moorsel schoot beheerst de 1-1 binnen.Hierna zou Heracles twee kansen krijgen, een schot van Veldmate eindigde na een mistrap van Van Mieghem op de paal, Everton zou even later een verdediger van zich afschudden en schoot naast. Een kwartier voor tijd bezegelde Belterman de wedstrijd in Almeloos voordeel. Zijn afstandschot (uit een reboundsituatie vrije trap) vloog hard in het doel van Potveer. Batbay was na dit moment nog dicht bij de gelijkmaker. Van Mieghem schoot kort hierna nog rakelings over het doel van Potveer en Belterman raakte een minuut later de onderkant van de lat. Swieter bleek uiteindelijk het eindstation en scoorde 3-1. In de slotfase was er nog een dot van een kans voor Henk Bos. Van Loo was al omspeeld maar Samoel haalde diens inzet van de lijn.

Door deze nederlaag nadert Heracles Jong FC op één punt achterstand. Zij hebben een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week maandagavond speelt Jong FC tegen FC Twente op het terrein van Actief in Eelde.