Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint van Heracles en heeft de playoffs voor Europees Voetbal in zicht. (0-2)

Door Lukas van der Wal 17 reacties

FC Groningen heeft vanavond uitstekende zaken gedaan in Almelo. Door een 0-2 overwinning tegen Heracles lijken de play-offs voor Europees Voetbal dichterbij dan ooit. De Trots van het Noorden is dankzij deze overwinning op de Tukkers weer helemaal terug in het linkerrijtje. Voor de ploeg van vertrekkende trainer Maaskant scoorden na de pauze Texeira en Bacuna.

EERSTE HELFT

FC Groningen kon met veel zelfvertrouwen de wedstrijd tegen Heracles Almelo aan gaan. Met de overwinning tegen SC Heerenveen afgelopen week, was de boodschap vanavond duidelijk. Winst tegen Heracles, betekende weer meedoen om de playoffs voor Europees Voetbal.

De Trots van het Noorden begon voortvarend aan de wedstrijd. Aanvaller Texeira had in de beginfase de FC op een voorsprong kunnen brengen, maar tot twee keer toe werd hij op het laatste moment afgestopt. Middenvelder Michael de Leeuw was net als vorige week met een halve omhaal dreigend. Ditmaal ging zijn poging over de zijlijn. Na een redelijk begin zakte het spelbeeld snel naar een bedenkelijk niveau. FC Groningen hoefde niet zo nodig en Heracles bakte er weinig van. Het meest opwindende moment kwam vanuit een onverwachte hoek. Een zwarte kat, met witte poten betrad het speelveld, deed een ‘’ dansje ‘’ en ontsnapte via de boarding. Een veeg voorteken dat de Polman bewoners tijdens deze wedstrijd de kat uit de zak zouden krijgen?

Groningen was desalniettemin de betere ploeg ondanks het feit dat er niet veel viel te beleven in het Polman stadion. Rasmus Lindgren was met een vrije trap dicht bij de openingstreffer. Zijn pegel ging via de lat over de goal van Pasveer. De goalie won ook het duel met Kirm, hij parreerde de inzet van de Sloveen. In de laatste minuten van het eerste bedrijf werd de thuisploeg wakker. Dit resulteerde in meer druk en ook wat kansjes. De "grootste" kans was voor Everton. Na een goede voorzet ging zijn kopbal over de goal van Bizot.

TWEEDE HELFT

Wat er in de thee zat bij de thuisploeg in de rust is ons een raadsel. Heracles verscheen na de hervatting in één keer geïnspireerder aan de wedstrijd dan voor de pauze. Insteek was om snel te scoren. Dragan Paljic testte de kwaliteiten van Marco Bizot. De goalie redde goed. Enkele minuten later had Bizot weer een fraaie safe. Een poeier van Marko Vejinovic was de doelman bijna te machtig. Met het aandringen van Heracles was het wachten op een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Desalniettemin was het Grunn die de score opende in Almelo. Een lange uittrap kwam via via bij Texeira. De Uruquyaan opereerde als een echte spits en liet keeper Pasveer kansloos (0-1).

De thuisploeg probeerde het nadien nog wel, maar het ontbeerde hen aan kracht en creativiteit van onder andere Duarte. Onze Trots vond het allemaal best en leunde wat meer achter over. De ploeg van Maaskant wachtte op kansen die zeker zouden komen. Op een gegeven moment leidde Andraz Kirm een snelle tegenstoot in. De buitenspeler ging voor zijn eigen succes. Kirm moest af spelen, maar probeerde voorbij een verdediger te komen. De Sloveen werd neer gehaald en Pieter Vink besloot om een penalty te geven. Leandro Bacuna wist na een "kortstondig onderonsje" met Zeefuik in samenhang met een succesvolle bemiddelingspoging van aanvoerder Kees, wel raad met dit geschenk. De overtreding werd namelijk buiten de zestien gemaakt. De pingel was onberispelijk en goalie Pasveer was volledig kansloos ( 0-2).

Door de 0-2 overwinning op Heracles heeft FC Groningen plaatsing voor de playoffs voor Europees Voetbal in eigen hand. Volgende week zaterdag wacht in eigen huis ADO den Haag. Grunn moet het dan doen zonder De Leeuw en Schet. Beide spelers zijn geschorst na hun gele kaart in de wedstrijd tegen Heracles. We hopen dat Maaskant er voor gaat kiezen dat Zeefuik en Texeira samen voor in komen te staan. Veel meer dreiging en afwisseling. Onze complimenten gaan overigens ook uit naar debutant Timo Letschert. Een jonge verdediger die vanavond goed mee voetbalde. Strak in de mandekking, maar af en toe laks. De verdediger viel uit met een blessure, maar het lijkt er op dat het slechts kramp was.

De wedstrijd statistieken, met dank aan de FC Groningen clubsite.

Opstelling FC Groningen: Bizot, Magnasco, Letschert (86’ Kieftenbeld), Kwakman, Burnet, Bacuna, De
Leeuw (77’ Ajilore), Lindgren, Schet (55’ Zeefuik), Texeira, Kirm.

Opstelling Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld (85’ Te Wierik), Rienstra, Koenders, Dorda, Quansah,
Bruns (80’ Belterman), Vejinovic (73’ Navratil), Paljic, Castillion, Everton..

Toeschouwers: 8.480

Scores: 62’ Texeira (-) 0-1, 76’ Bacuna (strafschop) 0-2

Gele kaarten: 34’ De Leeuw, 50’ Schet, 75’ Bruns

FORZA GRONINGEN!! WIJ ZIJN DE TROTS VAN HET NOORDEN

Reacties:
FCGmijnclub13-04-2013 om 20:08

Dat was lang geleden dat we de volle winst meenamen uit Almelo. Ik zou zeggen. doortrekken die lijn en - op - naar die goede nacompetitie! :clap::thumbsup:

13-04-2013 om 20:22

Eindelijk maar toch, het maaskant treintje begint te lopen... op naar ADO!!! Letschert maar mooi in plaats van Kwakman naast Van Dijk!:thumbsup:

mamorunl13-04-2013 om 20:29

Mooie wedstrijd om naar te kijken. Ook leuk dat die kat even het veld op kwam! :D Deurbroezn!

Marco13-04-2013 om 22:01

Niet groots, wel afdoende. Hadden met wat pech ook kunnen verliezen vanavond. Maaskant bracht net op tijd Zeefuik er in, waardoor Heracles even van slag was. Vorig seizoen was het open huis achterin tegen Heracles, nu tegen een minder Heracles toch wat volwassener gespeeld. Letschert maakte een goede indruk. Evenals Bizot en Magnasco. Lindgren lijkt zowel in de passing als verdedigend uit vorm, Bacuna knokte zich knap terug in de westrijd. Individuele klasse van Tex zorgde voorde voorsprong. Nu winnen tegen Den Haag, dan zetten we een enorme stap richting de play-offs.

FCGmijnclub13-04-2013 om 22:04

Maaskant heeft trouwens wel humor. Ook hem is opgevallen sinds het bekend is dat hij weg gaat, onze FC fantastisch presteert.:lol::lol::lol:

Groen hart13-04-2013 om 22:04

Dat het nu wel kan.. Toch wel trots.

Milko14-04-2013 om 06:47

Niet verwacht maar het resultaat mag er zijn :thumbsup: Snap alleen niet waarom Schet is gehaald. Komt werkelijk mijn schoonmoeder nog niet voorbij. En dan te bedenken dat ze met een rolator loopt en al de zeventig is gepasseerd. Die kan er geen Sche(e)t van ;) Lijkt er op dat de FC op tijd de boel aan de rol krijgt (wil niet zeggen in vorm raakt want het spel blijft zorgelijk, misschien toch 4-4-2 spelen?). Mochten ze nou de play-offs halen dan zou het bestuur een fantastisch gebaar kunnen maken naar alle seizoenkaarthouders: niet betalen voor de extra wedstrijden. Dat hebben ze wel verdiend na zo'n seizoen. Trouwens die actie bij die strafschop tussen Bacuna en Zeefuik: dat kan toch niet :o

Hertog14-04-2013 om 09:15

Wel als je weet dat Maaskant geen stalorders had uitgedeeld over wie de strafschoppen neemt. Erg fijn, die drie punten. Verdiend ook vanwege inzet. Maar waarom niet gelijk 4-4-2 i.p.v. steeds maar weer hetzelfde saaie voetbal? Pas toen Schet gewisseld werd voor Zeefuik begonnen we te knallen. Wederom: gefeliciteerd spelers! Tof!.

MaxFCG14-04-2013 om 10:17

Nee die Schet is niet de juiste persoon... Wel blij met de punten! Nu zorgen dat ze de reeks doorzetten tegen ADO.

Marco14-04-2013 om 18:43

Schet valt tegen. Ligt ook aan de manier van spelen. Die jongen moet het van zijn snelheid hebben. Er is geen middenvelder die hem de diepte in stuurt. Verder liggen de linie's zo ver uit elkaar dat die vaak alleen maar lastige ballen krijgt aangespeeld. Wel kan die zelf ook met een loopactie ruimte creeeren of eens een passeerbeweging doen. Is nu vaak slap balverlies.

FCGmijnclub14-04-2013 om 19:31

Schet speelde een fantastische voorbereiding, dacht even dat hij een nieuwe publiekslieveling zou worden. Maar - voegde vrijwel vanaf de aanvang van de competitie niets meer toe. Wat ging er mis? En waarom moest uiteindelijk Jones naar Emmen? Die kan toch niet minder zijn dan Scherts?

14-04-2013 om 20:42

Maaskant exit effect?? 4-4-2 tegen ADO en broezen maar!!

Milko15-04-2013 om 06:31

kan iemand mij trouwens vertellen waarom de FC speelt in het zwart/groene uitshirt en het witte broekje-sokken van het thuistenue :o Dat lijkt toch helemaal nergens op. Je speelt of helemaal in het wit, of helemaal in het zwart/groen of je maakt een derde paarse uitvoering.

Hertog15-04-2013 om 12:04

Ado zonder Holla. Moet lukken. Zivkovic Zeefuik Texeira Kirm Lindgren Bacuna Sparv Kieftenbeld Burnet van Dijk Magnasco Bizot Texeria uiteraard op de nummer 10 omdat de Leeuw geschorst is. Lijkt me zo mooi mom eens zo te spelen. Maar ja, het zal de eerste helft wel weer 4-5-1 worden.

Hertog15-04-2013 om 12:05

Oeps, ik heb er 12. Hahahahahaha.... Zo zou zelfs Maaskant het ook wel willen denk ik!

Hertog15-04-2013 om 12:07

Lindgren op de plek van Kieftenbeld en Texeira op de plek van LIndgren. Kieftenbeld exit.

RKR15-04-2013 om 20:09

Het is gaan lopen nadat de knopen zijn doorgehakt en ook Maaskant presenteert zich een stuk beter.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!