Terug

Deel deze pagina:

Jong FC wint met 1-0 van Beloften Twente

Door Klaas Willemsen 0 reacties

Onze Jonge Trots van het Noorden heeft vanavond op het kunstgras van Actief in Eelde gewonnen met 1-0 van de tukkers. Het doelpunt kwam laat in de tweede helft tot stand na goed doorkomen van Kostic over de linkerkant. Hij kon de bal goed voorgeven en Christovao kon met een slap schot de beslissende 1-0 tegen het net krijgen. Jong FC stijgt dankzij deze overwinning naar de tweede plaats.

Eerste helft

Henk Bos viel geblesseerd uit tijdens de warming up en moest vanaf de kant verder toekijken.

Tevens was Timo Letchert aandachtig toeschouwer, normaal zou hij in de basis hebben gestaan. Jong FC begon goed en probeerde met veel druk de gasten terug te dringen. Femi zou voorlangs schieten, ook zijn mooie steekpass op Zeefuik had een beter lot verdiend.

Toch zou Twente er bij vlagen goed uitkomen. We zagen twee inzetten van Gyasi waarvan één gestopt werd door Luciano en de andere, een niet te missen kans die tot onze opluchting wonderwel voorlangs het doel ging.

Halverwege de eerste helft als je denkt dat onze FC de bovenliggende partij wordt slaan de gasten weer bijna toe. Door een fout achterin kon Zschussen bijna toeslaan, zijn schot ging naast.

Tot aan de pauze kwam het betere van het spel van de bezoekers. Dick Lukkien stond met grote regelmaat te coachen en hij zag dat er met name te weinig druk op de tukkers werd gegeven en het tempo te laag was. Vlak voor de pauze ontstond er nog een grote kans voor Jong FC. Deze vloog rakeling voorlangs het vijandelijke doel.

tweede helft

FC Groningen kwam niet goed uit de kleedkamer. De Tukkers zouden namelijk snel het betere van het spel hebben en de 0-1 leek eerder in de lucht te hangen dan een groenwitte voorsprong. Onze Beloften grossierden in foute passes, met name de eindpassing (als we er al bij vlagen uit konden komen) leek nergens naar. Zeefuik “verzoop” en kon geen stempel zetten. Kostic speelde vrij anoniem en ook op de ander vleugel Mennega kwam nauwelijks iets wat gevaar bracht.


Toch zou het Hilal Ben Moussa zijn die zich meer zou gaan profileren. Hij werd steeds meer aan de bal gebracht en daardoor kwam er meer dreiging, zo zwaaide er een lekker afstandschot van zijn voet over de lat van de tukkers.

Zeefuik werd halverwege de tweede helft gewisseld en Christovao kwam op zijn plek. Dit kwam het spel ten goede want er ontstond meer diepgang en snelheid voorin. Een tweede wissel werd toegepast, Mennega werd vervangen door Saban die meer dreiging in zijn spel had.

De gasten bleven op de been en de wedstrijd kabbelde naar een 0-0 eindstand. Twente hield controle en we kregen even het gevoel met de slotfase in zicht dat er een “Duits” doelpunt op komst was. Gelukkig was het lot onze Jonge Trots goed gezind. Kostic werd aangespeeld en hij kon de bal in de sprint afschermen en er vandoor gaan. Het leek erop dat hij zelf op doel zou schieten. Hij behield het overzicht en trok de bal prachtig voor. Christovao was het eindstation, de verlossende 1-0.


Kort na de treffer was het nog bijna 2-0. Saban kwam goed door over rechts en schoot vol uit de wreef op de twente doelman die ternauwernood de bal tot corner kon verwerken. De tukkers zetten nog aan maar kwamen niet meer tot kansen.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!