Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint met 2-1 van ADO en heeft de Play-offs plekken voor Europees Voetbal in zicht.

Door Lukas van der Wal 7 reacties

De Trots van het Noorden heeft in de strijd om een plek in de play-offs goede zaken gedaan. In de eigen Euroborg werd er met 2-1 gewonnen van ADO den Haag. FC Groningen wint hierdoor voor de vierde keer achter elkaar. Scheidsrechter Tom van Sichem floot gedurende de wedstrijd zeer warrig en eiste een negatieve hoofdrol voor zich op. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV.

Eerste helft

De beginfase was voor FC Groningen. De mannen van Maaskant probeerden met veel druk de gasten kapot te spelen. Tegen de verhouding in was de eerste kans voor de gasten. Na een fraaie dieptepass van Aaron Meijers kon aanvaller Mike van Duinen niet scoren. Marco Bizot twijfelde, maar parreerde uiteindelijk de poging van Van Duinen. Voor Grunn was het Leandro Bacuna die het vijandelijke doel onder vuur nam. Zijn twee schoten kwamen echter niet in de buurt van goalie Countinho, zijn pogingen gingen naast en hoog over. Even later kon de Euroborg bijna voor de eerste keer juichen. David Texeira kreeg een niet te missen kans. Oog in oog met de keeper faalde de Uruquyaan. De spits schoot zonder overtuiging, maar leek te schrikken doordat hij vanuit buitenspel de goal onder vuur nam.

FC Groningen zou desalniettemin met een voorsprong gaan rusten. Tot tweemaal toe was de thuisploeg uiterst effectief. Eerst was het Zeefuik die kon scoren. Op aangeven van Andraz Kirm, wist de spits al koppend Gino Countinho te passeren (1-0). Even later was het David Texeira die de Trots van het Noorden op een 2-0 voorsprong zette. Wederom was het de Sloveen, Kirm, die de assist verzorgde. Een afgemeten voorzet kwam terecht op het hoofd van Texeira. De spits dook op bij de eerste paal en liet de keeper van ADO kansloos achter (2-0).

Tweede helft

De gasten probeerden met een wissel het tij te keren. Charlton Vicento verving de geblesseerde Van Duinen. De invaller kreeg snel de kans om zich onsterfelijk te maken. Na een combinatie met Tjaronn Chery moest de aanvaller schieten. In plaats van een doeltreffende uithaal verlegde hij het leer na een medespeler. Vicento ging niet voor eigen succes, terwijl dat de beste optie was. Gelukkig voor de FC deed hij dat dus niet. Met nog ongeveer een half uur te gaan kwam de Trots van het Noorden met tien man te staan. Scheidsrechter Tom van Sichem stuurde Virgil van Dijk met rood van het veld. Een tackle van Van Dijk werd gezien als zodanig, dat rood de enige optie was voor de ref. Op de TV beelden is duidelijk te zien dat dit zwaar onterecht was. We gaan er vanuit dat deze kaart dan ook geseponeerd gaat worden. Te belachelijk voor woorden.

Ook met tien man, had ADO in eerste instantie niets in te brengen. De Hagenezen speelden met weinig passie. De 2-1 kwam dan ook deels uit de lucht vallen. Met nog een kwartier te gaan scoorden de gasten de aansluitingstreffer. Middenvelder Chery legde terug op Kevin Jansen. Vanaf de zestien liet Jansen goalie Bizot kansloos. Gelukkig voor onze Trots, benadeelde Jansen in de slotfase zijn eigen ploeg. Na gezeur van de speler kreeg hij zijn tweede gele kaart van Van Sichem. Door de rode kaart ging de '' Hageneze storm '' weer liggen. In de stand kwam geen verandering meer, waardoor Groningen goede zaken doet voor een plek in de Play-offs voor Europees Voetbal. FC Groningen wint dus voor de vierde keer achter elkaar. Onze Trots staat nu gedeeld zevende met de Friezen. Volgende week wacht de loodzware uitwedstrijd in Eindhoven. Grunn krijgt meer en meer zelfvertrouwen, dus misschien is een stuntje tegen PSV wel haalbaar....

Debuut Alex Cristovao

Vanavond tegen ADO den Haag maakte Alex Cristovao zijn debuut voor FC Groningen. In de 76e minuut verving de aanvaller Zeefuik. Net als de in de wedstrijden voor Jong FCG, speelde de jongeling met veel passie en snelheid. We hopen dat de aanvaller deze lijn kan doorzetten en wij feliciteren hem dan ook met zijn debuut.

Reacties:
RKR20-04-2013 om 19:54

Van Sichem was aan het marchanderen met die 2e gele voor Jansen. In het begin floot hij wel redelijk, maar maakt vervolgens wel de wedstrijd stuk met die gekke rode kaart. Daarvoor zat ik eigenlijk uit te kijken naar de 3-0 en de beslissing. Ik heb dat broertje van Zeefuik bij de beloften niet gezien, maar het leek vandaag eigenlijk nergens op.

FCGmijnclub20-04-2013 om 22:03

Zeer belangrijke overwinning! Op weg naar de doelstelling voor een definitieve plek bij de eerste acht. Nu de lampjes een loer zien te draaien, ik zou zeggen met onze lelijkste overwinning van dit seizoen:D;)

MaxFCG21-04-2013 om 08:32

Die scheids floot echt voor alles... zwaar irritant. En om dan opeens van Dijk onterecht een rode kaart te geven!? Goed werk van Texeira en Zeefuik. Vooral kopballetje van Texeira zat er goed in!

Hans7421-04-2013 om 09:29

Heb mij lopen ergeren aan Van Sichem.Hij floot constant voor elk duel waar een speler ging liggen.Verder heeft Kirm weer goede zaken gedaan door 2 hele mooie assists te geven aan zeefuik en texeira.Rode kaart voor Van Dijk was gewoon zwaar overdreven,ga er dan ook vanuit dat deze word geseponeerd(de zoveelste rode kaart bij de FC)Hopelijk pakken de jongens bij de lampjes een puntje mee maar moet wel zeggen dat maaskant het de laatste 4 wedstrijden goed doet met het elftal.

Greatone21-04-2013 om 10:43

Wederom een heerlijke spitsengoal van Texeira!! Kirm ook eindelijk zijn eerste 2 assists van het seizoen binnen, speelde ook een goede wedstrijd. Begint de FC eindelijk op stoom te raken voor de play-offs?? Nu hopen dat Kostic ook nog eens het licht gaat zien. Gaan we het seizoen dan toch nog positief afsluiten?? :clap: Jones lijkt bij Emmen ook weer op gang te komen, hopen dat de FC hem volgend seizoen weer een kans geeft.

Marco21-04-2013 om 17:10

Worden nog 3 zeer zware wedstrijden. 3 punten ergens uit het vuur slepen lijkt genoeg. Uitwedstrijd tegen PSV goede graadmeter om te zien welke spelers FC waardig zijn voor het volgend seizoen. Linksback Van peppen is voor mij wel afgevallen na zijn geblunder tegen PSV en Feynoord. Martina van Rkc zou wel eens een interessante speler kunnen zijn om Van Dijk te vervangen.

Milko22-04-2013 om 06:28

Denk dat de rode kaart van Van Dijk te zwaar was. Virgil komt in glijden en gaat met zijn linker been voor de bal. Heb het idee dat hij met zijn gebogen rechterbeen zijn tegenstander raakt (hij zegt zelf overigens dat hij hem niet raakt). Het is inderdaad wat wild ingezet maar zeker geen rood. Maar Van Dijk had tegen Heerenveen ook al zo´n soort overtreding waarbij je je afvraagd waarom hij dat zo doet. Vond de reactie van het publiek (uitfluiten van Koppers) zwaar overdreven. Hij naait Van Dijk toch geen kaart aan? Tegen VVV de play-offs veilig stellen en dan het toetje van de competitie. 12 mei Grunn - Ajax. Wat zou het mooi zijn als ze hier de titel alsnog verspelen :thumbsup:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!